Grillikauden avaus
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Grillikauden avaus
No niin taas on käsillä se jopa jouluun verrattava syömistapahtuma, elikkäs grillikauden avaus. Perjantaina olisi tarkoitus grillailla ja grilliin on menossa ainakin kokonainen sisäfile, maissia, halloumijuustoa ja jotain muuta, mutta mitä??
Ideoita ja reseptejä grillikauden makoisiin hetkiin siis kaipailen!
Ideoita ja reseptejä grillikauden makoisiin hetkiin siis kaipailen!
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Jumpe kun alko tekemään mieli
http://www.youtube.com/watch?v=vB16Dbjz8oo&feature=user
Näkyy olevan lisääkin reseptejä.
http://www.youtube.com/watch?v=vB16Dbjz8oo&feature=user
Näkyy olevan lisääkin reseptejä.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Grillaus / marinointi omaan makuun:
Soijaa, Balsamiviinietikkaa, Cayannepippuria, Grillimaustetta Soija/Oliviöljyä.
Tehosekottimella tosi sekasin ja NAM.
Voipi ottaa lusikallisen ilman lihaa tai kanaa tai muutakaan.
- eero -
Piti olls rypsi / oliviöljyä
Soijaa, Balsamiviinietikkaa, Cayannepippuria, Grillimaustetta Soija/Oliviöljyä.
Tehosekottimella tosi sekasin ja NAM.
Voipi ottaa lusikallisen ilman lihaa tai kanaa tai muutakaan.
- eero -
Piti olls rypsi / oliviöljyä
Viimeksi muokannut DC, 10:05:26 18.04.2008. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Tänään starttasi grillikausi! Vähän oli talven jäljiltä hakusessa homma, mutta ihan maukasta sapuskaa syntyi. Pallogrillillä tottakai! Kaasuahan ei grillauksessa käytetä
Tällaista:
- Ribsejä. Marinaadiksi kelpasi Makkara Göranin soossi.
- Vartaaseen naudan ulkofilekökkäreitä (riittävän isoja, että jäivät mediumiksi) ja possun kylkisiivusta palanen jokaisen filekökkäreen väliin. Mausteeksi suolaa ja pippuria.
- Parilalla kypsyttelin sipulista ja tomaatista höystön. Mausteeksi suolaa, pippuria, vähän aromisuolaa ja töräys Görania.
- Lohkoperunoita
- Vihersalaatti
Tästä se lähtee
Tällaista:
- Ribsejä. Marinaadiksi kelpasi Makkara Göranin soossi.
- Vartaaseen naudan ulkofilekökkäreitä (riittävän isoja, että jäivät mediumiksi) ja possun kylkisiivusta palanen jokaisen filekökkäreen väliin. Mausteeksi suolaa ja pippuria.
- Parilalla kypsyttelin sipulista ja tomaatista höystön. Mausteeksi suolaa, pippuria, vähän aromisuolaa ja töräys Görania.
- Lohkoperunoita
- Vihersalaatti
Tästä se lähtee
Tänään avattiin Weikkolan grillikausi. Lähes kaikki meni kuten pitää, liha oli vielä viileää grilliin pantaessa ja hiilos oli parhaimmillaan silloin, kun noustiin pöydästä. Ainoastaan ruoan polttaminen jäi ensi kertaan.
Grillissä tirisi possua lime-chilimarinadissa. Lisukkeena grillattua parsaa, joka oli miellyttävä yllätys. Perinteiseen tapaan parsaa on jo tullut vedettyä, mut tä grillaus oli uus tapa. Sååsina pussihollandaise, jota terästettiin limenlehdillä ja chilillä.
Grillissä tirisi possua lime-chilimarinadissa. Lisukkeena grillattua parsaa, joka oli miellyttävä yllätys. Perinteiseen tapaan parsaa on jo tullut vedettyä, mut tä grillaus oli uus tapa. Sååsina pussihollandaise, jota terästettiin limenlehdillä ja chilillä.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Rillikausi myös avattu perinteisesti grillikyljellä.
Kunnon kylkeä suoraan leikkaamosta sörkästä. Gylkeä keitin kolmisentuntia juuresten sekä mausteiden seassa.
Jäähdytin kyljen sen omassa liemessä, laitoin grilliin ja paistoin pinnan bbq kastiketta avuksi käyttäen aavistuksen hiiltyneeksi.
Lisukkeena oli perinteisesti kepua, kanin ruuat jätin ämmille.
Kunnon kylkeä suoraan leikkaamosta sörkästä. Gylkeä keitin kolmisentuntia juuresten sekä mausteiden seassa.
Jäähdytin kyljen sen omassa liemessä, laitoin grilliin ja paistoin pinnan bbq kastiketta avuksi käyttäen aavistuksen hiiltyneeksi.
Lisukkeena oli perinteisesti kepua, kanin ruuat jätin ämmille.
Viimeksi muokannut lapamato, 21:08:42 26.04.2008. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Grillauskausi.... Hmmm. Tänään kävin kurkkimassa grillikatoksessa ja ei hyvältä näytä. Ilmeisesti edellisenä syksynä eukko tehnyt muurikalla jotain koska oli putsaamatta. No, any way... grillikatos on täynnä rojua muutenkin ja vittuillessani en tyhjennä sitä tavaroista ennen kuin kesäkuun alussa.( Syy selviää myöhemmin).
Grillikatoksen uuni on myös siinä tilassa, että lekalla hajotan sen kun ehdin ja hommaan kaasugrillin siihen tilalle. Myös uusi savustuspönttö menee hankintaan. Sähkögrilliäkin ehdin juuri käpistellä, mutta se meneekin eukon terassille. Josta päästäänkin siihen, että eukon kanssa menee grillausvälineet jakoon. 26 vuotta yhteiseloa päättyy tenavien koulun loppumiseen toukokuun lopussa.
Eli haussa on hyvää grillaus seuraa (mielellään pitkähiuksinen blondi about 35-40v 175 sm isot hinkit ja takamus, mutta painoa joku max 60kg) Mielellään ei saa olla oikein marinaadissa ,vaan naturel.
Jahka tässä pääsee grillailemaan, niin pääpaino tulee olemaan riistaeläimissä. Hirveä. jänistä ynnä muita luomutuotteita on tarkoitus valmistaa. Suomen luonnosta poimitut lihakimpaleet ja Suomen suvessa grillikatoksesta haihtuvat riistan tuoksut on lyömätön yhdistelmä kesäillassa....
Grillikatoksen uuni on myös siinä tilassa, että lekalla hajotan sen kun ehdin ja hommaan kaasugrillin siihen tilalle. Myös uusi savustuspönttö menee hankintaan. Sähkögrilliäkin ehdin juuri käpistellä, mutta se meneekin eukon terassille. Josta päästäänkin siihen, että eukon kanssa menee grillausvälineet jakoon. 26 vuotta yhteiseloa päättyy tenavien koulun loppumiseen toukokuun lopussa.
Eli haussa on hyvää grillaus seuraa (mielellään pitkähiuksinen blondi about 35-40v 175 sm isot hinkit ja takamus, mutta painoa joku max 60kg) Mielellään ei saa olla oikein marinaadissa ,vaan naturel.
Jahka tässä pääsee grillailemaan, niin pääpaino tulee olemaan riistaeläimissä. Hirveä. jänistä ynnä muita luomutuotteita on tarkoitus valmistaa. Suomen luonnosta poimitut lihakimpaleet ja Suomen suvessa grillikatoksesta haihtuvat riistan tuoksut on lyömätön yhdistelmä kesäillassa....
Toimivatko nuo riistaelukat oikeasti grillissä? Itselläni on käsitys, että parhaan lopputuloksen saa hieman rasvaisesta lihasta. Kysyn kun en oo koskaan hirvestä grilliin laittanu...1__ kirjoitti: Jahka tässä pääsee grillailemaan, niin pääpaino tulee olemaan riistaeläimissä. Hirveä. jänistä ynnä muita luomutuotteita on tarkoitus valmistaa. Suomen luonnosta poimitut lihakimpaleet ja Suomen suvessa grillikatoksesta haihtuvat riistan tuoksut on lyömätön yhdistelmä kesäillassa....
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Millaista porinaa kattila piti? Lämpötiloistahan ei tässä voida puhua. Tekis mieli tehdä ittekkin kylkeä alusta loppuu, eikä aina K-kaupan Grillistä noudettuna..lapamato kirjoitti:Rillikausi myös avattu perinteisesti grillikyljellä.
Kunnon kylkeä suoraan leikkaamosta sörkästä. Gylkeä keitin kolmisentuntia juuresten sekä mausteiden seassa.
Jäähdytin kyljen sen omassa liemessä, laitoin grilliin ja paistoin pinnan bbq kastiketta avuksi käyttäen aavistuksen hiiltyneeksi.
Lisukkeena oli perinteisesti kepua, kanin ruuat jätin ämmille.
Liemi lähinnä "hymyilee"... Kattilan otan pois liedeltä kun lihan on paonnut luusta.Holmes kirjoitti:Millaista porinaa kattila piti? Lämpötiloistahan ei tässä voida puhua. Tekis mieli tehdä ittekkin kylkeä alusta loppuu, eikä aina K-kaupan Grillistä noudettuna..lapamato kirjoitti:Rillikausi myös avattu perinteisesti grillikyljellä.
Kunnon kylkeä suoraan leikkaamosta sörkästä. Gylkeä keitin kolmisentuntia juuresten sekä mausteiden seassa.
Jäähdytin kyljen sen omassa liemessä, laitoin grilliin ja paistoin pinnan bbq kastiketta avuksi käyttäen aavistuksen hiiltyneeksi.
Lisukkeena oli perinteisesti kepua, kanin ruuat jätin ämmille.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Selma! Pakko kokeilla tehdä itse tuota perusmuonaa. Vuonna yksi ja kaksi tuli vaan lykättyä sika uuniin ilman keittelemisiä..lapamato kirjoitti:Liemi lähinnä "hymyilee"... Kattilan otan pois liedeltä kun lihan on paonnut luusta.Holmes kirjoitti:Millaista porinaa kattila piti? Lämpötiloistahan ei tässä voida puhua. Tekis mieli tehdä ittekkin kylkeä alusta loppuu, eikä aina K-kaupan Grillistä noudettuna..lapamato kirjoitti:Rillikausi myös avattu perinteisesti grillikyljellä.
Kunnon kylkeä suoraan leikkaamosta sörkästä. Gylkeä keitin kolmisentuntia juuresten sekä mausteiden seassa.
Jäähdytin kyljen sen omassa liemessä, laitoin grilliin ja paistoin pinnan bbq kastiketta avuksi käyttäen aavistuksen hiiltyneeksi.
Lisukkeena oli perinteisesti kepua, kanin ruuat jätin ämmille.
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Avasin kauren kanssa äskettäin, "reissurapsa" täällä, virallisesti takapihagrillikausi tosin on aukasematta... ostin läskiä huamista varten ja saatanpa perustaa kokon huamenna iltapäivällä, aurinkoa ku o luvattu... ja oluttakin o!
Piiloteksti
Sisäfilettä, niin.... Kuivaahan se tuppaa olemaan, mutta käytän muurikkaa joten pikemminkin paistamista liemessä kuin varsinaista grillaamista. Ja en ole miesmuistiin grillaillut selvin päin, joten pienet epäonnistumisetkaan eivät maistu makuvirheinä.aaAAaa kirjoitti:Toimivatko nuo riistaelukat oikeasti grillissä? Itselläni on käsitys, että parhaan lopputuloksen saa hieman rasvaisesta lihasta. Kysyn kun en oo koskaan hirvestä grilliin laittanu...1__ kirjoitti: Jahka tässä pääsee grillailemaan, niin pääpaino tulee olemaan riistaeläimissä. Hirveä. jänistä ynnä muita luomutuotteita on tarkoitus valmistaa. Suomen luonnosta poimitut lihakimpaleet ja Suomen suvessa grillikatoksesta haihtuvat riistan tuoksut on lyömätön yhdistelmä kesäillassa....
Vapun vartaat :
Broilerin filettä
Punasipulia
Herkkusieniä ja homejuustoa pekoniin kiedottuna
Paprikaa
Nam..
Broilerin filettä
Punasipulia
Herkkusieniä ja homejuustoa pekoniin kiedottuna
Paprikaa
Nam..
Zaphod: I can't do this without my third arm!
Suojele norppaa. Vältä verkkokalastusta. Osta katiska.
--== : Kalamittatarroja kaupan : ==--
Suojele norppaa. Vältä verkkokalastusta. Osta katiska.
--== : Kalamittatarroja kaupan : ==--
takapihalla tuli muutama viikko sitten läskiä rillattua...Royal Trude kirjoitti:Avasin kauren kanssa äskettäin, "reissurapsa" täällä, virallisesti takapihagrillikausi tosin on aukasematta... ostin läskiä huamista varten ja saatanpa perustaa kokon huamenna iltapäivällä, aurinkoa ku o luvattu... ja oluttakin o!
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Eilen avattiin grillauskausi naudan sisäfileen ja possun kasslerin sekä ribsien avulla. Omassa dijonsinappi-marinadissa uineita tietty. Lisukkeeksi uuniperunaa ja grillattua kesäkurpitsaa oliiviöljyn, pistaastipähkinöiden ja parmesanjuuston kera. Ja grillin päällä käytettyä patonkia tietty. Oli muuten hyvää!
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Grillikylki à la Hans Välimäki
4 annosta
Ainekset:
2 kg possun kylkeä
vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
pala selleriä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
Valmistusohje:
Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja timjamia. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa. Kiehauta reilussa kattilassa vesi ja lisää pilkotut vihannekset. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 3-4 tuntia. Jäähdytä liha liemessään. Voit savustaa lihan kevyesti savustuspussissa. Sivele possunkylki grillauskastikkeella tai –marinadilla ja grillaa pinta rapeaksi kuumassa grillissä.
Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki
4 annosta
Ainekset:
2 kg possun kylkeä
vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
pala selleriä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
Valmistusohje:
Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja timjamia. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa. Kiehauta reilussa kattilassa vesi ja lisää pilkotut vihannekset. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 3-4 tuntia. Jäähdytä liha liemessään. Voit savustaa lihan kevyesti savustuspussissa. Sivele possunkylki grillauskastikkeella tai –marinadilla ja grillaa pinta rapeaksi kuumassa grillissä.
Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Kyllä hirvi toimii erittäin hyvin grillissä! Pitää vaan valita sopiva kappale mistä alkaa sorvaamaan, eli ei mitään potkaa tai muuta jännesolokkua. Eli paistia (paahtopaisti paras), tai filettä. Siitä sopivia noin 2.5x2.5x2cm palasia joita isketään esim vartaaseen sipulin ja tomaatin kera. (Sipulin voi pilkko neljään osaan ja esikeittää hetken, siitä sitten muutama slaissi päällekkäin vartaaseen lihojen ja tomaatti kappaleitten väliin)
Vasan kylkeä on myös tullu grillattua ja sekin toimii moitteettomasti, ei toki aivan yhtää murakkaa tule ko possunkyljestä, mutta maku on kohallaan (kylkiluut paikallaan!!).
Tähän ja muuhunkin grillaukseen erittäin sopiva ja helppo grillikastike:
Rypsiöljyä, vasikanfondia ja grillimaustetta. Suhteita en oikein muista kun aina tullu maun mukaan pantua kaikkia. Mutta esim 1.5 dl rypsäriä, puoli desiä vasikanfondia ja 2-3 rkl rillimaustetta lienee sopivan suuntaa antava, siitä makunsa mukaan säätää, hifistelijät voivat lisätä myös valkosipulia. Jos haluaa ettei lihan maku peity liikaa, voi fondin määrää lisätä ja rillimausteen määrää pienentää..
Vasan kylkeä on myös tullu grillattua ja sekin toimii moitteettomasti, ei toki aivan yhtää murakkaa tule ko possunkyljestä, mutta maku on kohallaan (kylkiluut paikallaan!!).
Tähän ja muuhunkin grillaukseen erittäin sopiva ja helppo grillikastike:
Rypsiöljyä, vasikanfondia ja grillimaustetta. Suhteita en oikein muista kun aina tullu maun mukaan pantua kaikkia. Mutta esim 1.5 dl rypsäriä, puoli desiä vasikanfondia ja 2-3 rkl rillimaustetta lienee sopivan suuntaa antava, siitä makunsa mukaan säätää, hifistelijät voivat lisätä myös valkosipulia. Jos haluaa ettei lihan maku peity liikaa, voi fondin määrää lisätä ja rillimausteen määrää pienentää..
Iski vappuna grillailuinto päälle ja tuli otettua eka savut. Perinteisesti homma alkoi vilhelmeillä. Uudet chili-sulatejuusto ja salsa tuli testattua viikko sitten. Tuolta chililtä odotin paljon, mutta tais salsa olla parempaa kuitenkin. Loput vilhelmit meni Vilppulankosken rannalla. Seuraavana päivänä piti jatkaa, ja tuon koskireissun ainoa kala, kilon kirre, joutui siivutettavaksi.
Eli fileistä sellasta siivua jota kylmäsavusta yleensä leikataan. Noita kerros foliolle, mustapippuria ja suolaa, sitten kerros wokkirehuja, ja toinen kerros lohta, vielä toiset mausteet ja nyytti kiinni. Noita sitten paistelin sellasen rapian 10 min niin että päällä olevat kalat vaalenivat kypsiksi kun kurkisteli nyyttiin, ja hyvää oli.
Noilla oli kaverina marinoidusta naudanpaistista leikatut pihvit jotka maistu lähinnä valkosipulille, muistimpa taas miksen oo ostanu valmiiksi marinoitua lihaa..
Seuraavana päivänä piti sitten käydä ostamassa naapurinpoikien (norjan) lohifile josta samalla tavalla nyyttejä. Täytteenä tällä kertaa aura-sipuli ja tomaatti-feta-yrtti, joista varsinkin jälkimmäinen oli varsin suunmyötästä. Samalla tuli kokeiltua jauhelihapihvejä joitten taikinaan sekotin salsaa ja sweet-chili -soosia ja paistoin nuokin foliossa.
Niin joo ja välineenä on toistaiseksi toiminut pikku-lusse eli luciferin pieni spande-värinen pallogrilli.
Jos jollain on 8 kulmasen grillikatoksen ja muuratun grillin piirustuksia ja/tai ideoita miten nuo saa vielä mahtumaan sisäkkäinkin, niin otan kiitollisena vastaan.
Eli fileistä sellasta siivua jota kylmäsavusta yleensä leikataan. Noita kerros foliolle, mustapippuria ja suolaa, sitten kerros wokkirehuja, ja toinen kerros lohta, vielä toiset mausteet ja nyytti kiinni. Noita sitten paistelin sellasen rapian 10 min niin että päällä olevat kalat vaalenivat kypsiksi kun kurkisteli nyyttiin, ja hyvää oli.
Noilla oli kaverina marinoidusta naudanpaistista leikatut pihvit jotka maistu lähinnä valkosipulille, muistimpa taas miksen oo ostanu valmiiksi marinoitua lihaa..
Seuraavana päivänä piti sitten käydä ostamassa naapurinpoikien (norjan) lohifile josta samalla tavalla nyyttejä. Täytteenä tällä kertaa aura-sipuli ja tomaatti-feta-yrtti, joista varsinkin jälkimmäinen oli varsin suunmyötästä. Samalla tuli kokeiltua jauhelihapihvejä joitten taikinaan sekotin salsaa ja sweet-chili -soosia ja paistoin nuokin foliossa.
Niin joo ja välineenä on toistaiseksi toiminut pikku-lusse eli luciferin pieni spande-värinen pallogrilli.
Jos jollain on 8 kulmasen grillikatoksen ja muuratun grillin piirustuksia ja/tai ideoita miten nuo saa vielä mahtumaan sisäkkäinkin, niin otan kiitollisena vastaan.
Aina välillä hetken vaikuttaa siltä että asiat sujuisivat mutta kyllä se aina sitten nopeasti helpottaa.
omnis festinatio ex parte diaboli est
omnis festinatio ex parte diaboli est