Meritaimenta heittämällä 2008

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Jani »

Jostakin syystä vaikeeta ollu tää kevät täs lajissa mulle. Viikonloppuna taas käytiin kokeilemassa josko tällä kertaa natsais.

Lauantaina aamusta tyynelle ja aurinkoiselle merelle Iniön puolelle osittain taas uusia mestoja kattelemaan. Muutaman tyhjän paikan jälkeen kurvattiin pieneen matalaan lahdukkaan. Muutama heitto ja kaveri raportoi keulasta et mittataimen näköpiirissä. Seuraa pikkukalaparvea mut ei näytä kiinnostuvan vaapusta. Muutamia heittoja kalan olettettuun suuntaan antaa nollan tästä paikasta. Nokka kohti etelää ja uusia paikkoja. Hienoa aluetta piisaa muutamaks tunniks mut saldona ainoastaan pari haukea ja mystiseksi jääny tärppi saaren ulkopuolisesta kivikosta. Matka jatkuu kohti evästaukopaikkaa ja muutaman tunnin tauon jälkeen jatketaan matkaa. Tuulikin jo noussut sen verran et päätetään jatkaa takas mökkiä kohti Iniön itäpuolta. Heitettiin vielä muutama paikka mutta ilman tulosta eli jäi taimen taas saamatta.

Sunnuntaina pyörittiin Kustavin puolella. Taas täysin pläkä ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Ei paljoa voi arvata pieleen mikä on päivän saldo. No merelle kuitenkin ja ensin vanhaan ottipaikkaan, josta kaloja on noussut niin syksyllä kuin loppukeväästäkin. Tyhjää täältäkin. Ainoastaan yks hylje näkyy lähellä ja paljon vesilintuja. Seuraava paikka funtsitsiin josko käytäis ns. evässaaressa poikkeemassa mut keli ei oikein antanut toivoa joten nokka kohti Vuosnaisten eteläpuolta. Muutamien heittojen jälkeen matalasta kivikkorannasta kaverin vaappua seuraa veneen vierelle lyhyt mutta todella läski tanttu ilman minkäälaista kiinnostusta edes iskeä kiinni vaappuun. Paikka rauhottumaan hetkeks ja takaisin puolen tunnin päästä. Eipä ollut enää se kala paikalla joten nokka kohti mökkiä. Vielä muutama heitto vanhoihin ottipaikkoihin. Tuloksena muutama haukitapahtuma ja yks säyne veneeseen ja siihen päätettiin viikonloppu.

Kelit oli kyl hyvät auringonottoa ajatellen. Silakkaa pirusti liikenteessä mut jostakin syystä taimenet ei vaan osunut kohdalle tälläkään kertaa. Taas kokeiltiin monen näköstä houkutinta siiman päässä mut ei vaan kalat osunu kohdille taikka sit siiman päässä olleet viehätykset ei vaan yksinkertasesti kiinnostanut niin paljoa et olis innostanut kalat iskuun.
SeOnSiika
Viestit: 28
Liittynyt: 00:51:59 18.10.2007
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja SeOnSiika »

Tere! Täällä helsingissä taimenen saanti ollu itsellä ja parilla muullakin suht vaikeaa viimesen viikon. Kalaa kyllä tulee, mutta mitat jää alle 25cm koko ajan. Joskus tällä palstalla nähnyt jonkun sanoneen, että "kausi" loppuu siihen ku nousee pelkkää pientä.
Te kokeneemmat mertsarin heittäjät, onko tarkennusta asiaan?
Veden lämmöt on kuitenkin vielä paikoilla alle 10c ja silakkaakin on tavattu, eli usko itsellä ei sen puolesta ole vielä hävinnyt. Varmaan alhaalla oleva vesi vaikeuttaa hommia, mutta mutta... perjantaina kalaan ja uusille paikoille.
tube
Viestit: 415
Liittynyt: 15:23:02 14.04.2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

Viesti Kirjoittaja tube »

Pientä tuntuu olevan, joo-o. Veneeseen kaksi 20cm pienokaista ja yksi siinä ja siinä mitallinen pudotettiin. Pitäisköhän siirtyä kuhastamaan...

/T
Onkia - disconnecting fish
Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7989
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Viesti Kirjoittaja Samtheman »

SeOnSiika kirjoitti:Tere! Täällä helsingissä taimenen saanti ollu itsellä ja parilla muullakin suht vaikeaa viimesen viikon. Kalaa kyllä tulee, mutta mitat jää alle 25cm koko ajan. Joskus tällä palstalla nähnyt jonkun sanoneen, että "kausi" loppuu siihen ku nousee pelkkää pientä.
Te kokeneemmat mertsarin heittäjät, onko tarkennusta asiaan?
Veden lämmöt on kuitenkin vielä paikoilla alle 10c ja silakkaakin on tavattu, eli usko itsellä ei sen puolesta ole vielä hävinnyt. Varmaan alhaalla oleva vesi vaikeuttaa hommia, mutta mutta... perjantaina kalaan ja uusille paikoille.
Ei se vielä lopu, ainakaan muutamaan viikkoon. Ite ollaan aina siirrytty vaan heittämään ulommas ja syvempiä reunoja. Ei mun muistin mukaan tarvis vielä kyllä ihan grosarille asti ajaa tähän aikaan... Tarvinnee v-loppuna kans kokeilla, jos veis perheen veneilemään.
Pikkutaimenten määrä johtunee istutuksista, ne tehdään usein toukouussa.
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts
Kalanuija
Viestit: 8
Liittynyt: 11:39:14 22.04.2008

Viesti Kirjoittaja Kalanuija »

Vesi alta 10 täälä lännessä vielä, mutta kesä näyttää tulevan kovaa vauhtia. Taitaa olla viiemeinen viikonloppu.
Avatar
jojo
Viestit: 717
Liittynyt: 17:43:58 06.05.2005
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja jojo »

Tänään nelisen tuntia stadin vesillä virpomassa. Kolme kalaa kävi veneen vierellä kääntymässä vain todetakseen että ei me tänään purra. Kohtuu ulos sai mennä ennekuin pääsi edes kaloja näkemään :cry: :cry:
Mitä mulle kuuluu???
tube
Viestit: 415
Liittynyt: 15:23:02 14.04.2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

Viesti Kirjoittaja tube »

Ei se huono ole että ulos tarttee mennä, kalastus on (mun mielestä) paljon siistimpää ulkona sekä maisemien että veden kirkkauden takia. Sais vaan vähän tuulla etelästä päin ja olla joku päivä galsaa niin ei kausi vielä loppuisi.

/T
Onkia - disconnecting fish
Avatar
Vastarannan Kiiski
Herrojen Herkku
Viestit: 445
Liittynyt: 11:38:37 26.04.2006
Paikkakunta: Ingå/Esbå

Viesti Kirjoittaja Vastarannan Kiiski »

Joo avomeren reunalla minäkin kävin pyörimässä lauantaina.
Ainoastaan siitepöly samentaa pintavettä,muuten upea olosuhteet.
Kaksi pikkukaveria kävi veneen sisäpuolella ja yksi reilumpi seuraili vain.
Illalla kun tyynty niin näin pari komeaa hyppyä,joista toinen kokonsa puolesta mörssäri kaliberia.(lohi????)
Mun kohdalta taitaa olla kausi paketissa :? 8)
Okkeroinen,roggen brennare......
Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Jani »

Viikonlopunmittanen tanestusreissu taas takana Kustavissa. Nyt alkaa jo hiukan hymyilyttämään vaikkei kalat ollutkaan ihan yhteistyökykyisiä meikäläisten kanssa. Nimittäin kalan koko alkaa olemaan kunnollista. Yhtäkään alle kakkosen kalaa ei näkynyt uistimien perässä ja yks katkera karkutus koukun suoristumisen takia tuli taas kerran todistettua.

Lauantaina kohti Iniötä ja tänä vuonna löydettyä pelipaikkaa. Ensimmäiseen lahdukkaan ja viiden minuutin virpomisen jälkeen faijan Tormentoria seuraili veneen vierelle arviolta 2,5-3 kilon kala. Ei kelvannut vaappu vaikka paikkoheittoja heitettiinkin kalan oletettuun uintisuuntaan. Saman saaren rantaa jatkettiin mutta ilman tulosta. Takas samaan lahdukkaan jossa kala näkyi mut nyt oli kala jo hävinnyt paremmille apajille. Suunta kohti länttä yhden isomman saaren pohjoisreunalle. Samoilta mestoilta syksyisin nostettu muutamia paremman kokosia kaloja joten odotukset korkealla mut eipä ollut kalat paikalla. Tiputeltiin pohjoiseen päin ja jäätin heittämään saaren rantoja jossa pidettiin Laupusten vallotuksen evästauko. Jonkin ajan päästä faijalta raporttia et kala kävi pyörähtämässä vaapun perässä mut ei taaskaan kelvannut. Vielä hetki heittoa ilman tulosta ja tähän oli hyvä päättää vajaan kuuden tunnin reissu.

Sunnuntaina taas samaan poteron heittämään josta lauantaina kala oli seurannut. Nyt oli potero tyhjä joten matka jatkui tuulen mukana saaren reunaa pohjoista kohti. Melkein pohjoiskärjessä aivan tyynestä faijan tormentoria seurailee nätti n. kakkosen kala muttei ei ota. Muutamia heittoja ja taas sama kala seuraa vaappua veneen viereen. Kala jää hetkeks pyörimään veneen lähettyville mut ei osoita kiinnostusta vieheisiin. Muutaman pienen saaren jälkeen nokka kohti Vuosnaista. Muutaman heiton jälkeen faijalle tärppi pienen lahdukan edustalta. Jää kuitenkin vastaiskut tekemättä ku samalla seurailtiin telkkäpoikuetta. Saarta taas eteenpäin mut ei tulosta joten pikku hiljaa nokka kohti mökkiä.

Jäätiin heittämään vielä pari pientä saarta. Toisen saaren reunasta on ainakin joskus erään tutun juttujen mukaan vedetty syksyisin koviakin saaliita joten kokeillaan ny sit ku vieressä ollaan. Muutaman heiton jälkeen meikäläisen pikkubomberia seuraa kaks reilua mittakalaa mut ei kelpaa taaskaan vaappu. Paikkoheitoista huolimatta paikka rauhottuu joten jatketaan saaren toinen reuna ilman tulosta. Viereisen saaren ranta ensin tyynen puolelta ilman tulosta joten ei kun toiselle puolelle ja tuulen mukana pikkuhiljaa heitettiin rantaan. Tuli vaihdettua jossakin välissä pikkubomperin tilalle 8 senttinen x-rap ja ensimmäinen heitto pienen poteron eteen ja iso tanttu tällä vaappuun (pikanen silmäpuntari arvioi painoks lähempänä femmaa ku nelosta. viime kevänen 3,6 kg kala oli reilusti pienempi ku tämä kala). Hätäsentapanen pieni vastaisku ja kala irti. Mitä h*lvettiä...ei oo totta. Taas karkutin enkkakalan. Hetken virpomisen jälkeen tuli tarkistettua koukut ja huomasin et yks koukun haara 9kympin mutkalla. Jep jep. Näin kävi viimeksikin ku helvatinmoinen kala pääsi karkuun.

Isoa kalaa tuntuu olevan liikenteessä silakan perässä mut ei vaan tunnu kovin helposti ottavan uistimeen (tai ainakaan niihin mitä me käytetään). nyt on ihan kiva kellua merellä tantun perässä ku kalaa on ja ihan yksikseen saa pelipaikoilla pyöriä :-). Vielä ku sais jotakin ylös astikin...haukia ei lasketa :-)
Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7989
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Viesti Kirjoittaja Samtheman »

Sipoossa telttaretkellä perheen kanssa. Illalla rantoja kalastellen tunnin verran, 1 kala kai seurasi JT-kevyttä ja jäi sit pyörimään rantaan. Kai se jotain piikkikaloja löysi siitä? Uiste ei kelvannut...
Tänään tunti uistelua, aika rajuja kaikuja löytyi 10-15 metrin vedestä, ulkomeren laidalta. Samoin kun sisempänä oli seiskan patilla monta kaikua... Ei nykyäkään. Muksu nukahti keulaan :D
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts
Avatar
Varaani
Viestit: 1885
Liittynyt: 07:24:34 11.05.2005
Paikkakunta: Saari

Viesti Kirjoittaja Varaani »

Eilen aamupäivällä kävin avomeren äärellä toteamassa ettei tanepaikoilla kalastelusta tullut mitään. Liika tuuli ja kova aallokko + minä yksin kalassa, liian vaarallinen yhdistelmä. Saarten suojista ja hiukan sisempää tuli sitten haukea ja isoa säynettä. Ulompana yksi epämääräinen hopeisen kyljen vilahdus uistimen perässä. Mutta mitään ei olisi tuntenut vaikka olisi hiukan kipauttanut kiinni.
Veden lämpötilan olivat tippuneet ulkona 13,5-14,5 välille kun ne lauantaina olivat 15-17 noilla tienoilla.
Iltapäivällä tuuli sitten tyyntyi, mutta kun telkusta tuli EM-kisat. Tänään olisikin sitten hyvät kelit kovan jälkimainingeissa, mutta piti konttorille tulla...
I am the lizard king, I can do anything!
Avatar
joonas
Dr. Silmäroikko
Viestit: 522
Liittynyt: 05:43:07 26.04.2005
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joonas »

Herätellään henkiin tätä aihetta. Pianhan kausi taas alkaa. Kevään saaliskuvia jäi laittamatta äimisteltäväksi, niin laitellaan muutama nyt.
Kuvia on kadoksissa enemmänkin jollain muistitikulla, mut jos löytyy niin laitellaan lisää.
Liitteet
Punni64:n päivä. Suomenlahti Trutalla.... 3.8kg ja 2.2kg
Punni64:n päivä. Suomenlahti Trutalla.... 3.8kg ja 2.2kg
Kopio (2) kala kuvat 008.jpg (47.01 KiB) Katsottu 4793 kertaa
Maestro itse, Trutalla. 2.2kg. Tuplarillikyhelmä on kyl mainio.
Maestro itse, Trutalla. 2.2kg. Tuplarillikyhelmä on kyl mainio.
Maestro itse 2008 005.jpg (21.75 KiB) Katsottu 4793 kertaa
Mulle nasahti 72cm/4kg. Suomenlahti Trutta kelpasi taas.
Mulle nasahti 72cm/4kg. Suomenlahti Trutta kelpasi taas.
Kopio 72cm 4.0kg 003.jpg (49.84 KiB) Katsottu 4796 kertaa
Avatar
Varaani
Viestit: 1885
Liittynyt: 07:24:34 11.05.2005
Paikkakunta: Saari

Viesti Kirjoittaja Varaani »

Kaverin kanssa avomeren laidalla taimenta ja haukea hakemassa, päivämäärä on 10.7
Ajellaan mökkirannasta ulospäin, matkalla testataan jokunen matalan reuna ja karikko, muutama hauki saadaan. Ulospäin mentäessä veden lämmöt tipahtavat 15 asteen tienoille, edeltäneet luoteistuulet ovat tehneet tehtävänsä hyvin. Rekataan suosikkisaarenin reunaa, juttelen kaverille edelliskesän tapahtumista paikalla ja osoittelen koloja joista on keväisin taimenet löytyneet. Kaveri heittää uskollisesti 25g BGL Atomia 6 jalkaisella vavalla ja kuitusiimalla, eli kunnon taimenvarustus päällä.
Heitän pieneen poukamaan josta aikaisemminkin on kesällä taimenta löytynyt, kaveri viskaa perään, kelaa hetken ja sitten alkaa siima leikkaamaan vedenpintaa! Ei nyt ihan tanssinut taimen pyrstöllään veden pinnalla, mutta todella komeita spurtteja otti ja monta. Oli tälp pual paatti ja sit tolp pual paatti. Kaverin jalat tutisivat kuin sulhasella häissä.
Onnistuneesti haavin kalan kyytiin. Mittaa kauniille taimenelle oli kertynyt 61cm, painoa taisi olla 2,8kg eli kunnon pulskassa kunnossa oli.
Loppuilta menikin sitten leppoisasti. Ei oikein hauki enään napannut, mutta ei taimenkaan osunut kohdalle. Heiteltiin laskevan auringon valossa aavan laidalla ja hehkuteltiin. Kaverin taimenneitsyys meni komealla tavalla ja rupesi hän jo puhumaan ihan taimensetin hommaamisesta, kun oli kuulemma kyyti ollut lyhyellä haukivavalla aika kylmää...
Taimenella oli myös merkki selässä, tarttee selvittää minne se lähetetään.
I am the lizard king, I can do anything!
Avatar
joonas
Dr. Silmäroikko
Viestit: 522
Liittynyt: 05:43:07 26.04.2005
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joonas »

Varaani kirjoitti: Oli tälp pual paatti ja sit tolp pual paatti. .

röpesin

Eipä silti, heinäkuussa saatu heittokala on kyl aina kova juttu !
Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4439
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo

Viesti Kirjoittaja Fuso »

Kiva kuulla heinäkuun heittomertsarista. :D


P.S. Merkki kuoreen ja osoitteksi: 33333 Kalantutkimus.
Menee perille ilman postimerkkiä.
Laita lisäksi mukaan tiedot kalan pituudesta ja painosta,pyyntivälineestä,ja pyyntipaikka ainakin jonkinlaisella tarkkuudella.
Sitten vielä saajan nimi ja osoite tilinumeroineen.Palautetusta merkistä saa pienen palkkion,ja palauttaja on lisäksi mukana Buster venepaketin arvonnassa.
Paluupostissa tulee vielä tiedot istutuspaikasta,-ajankohdasta ja kalan koosta istutuhetkellä.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Avatar
Karppa
Viestit: 468
Liittynyt: 17:05:18 20.10.2005
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Karppa »

Juu, myönnetään täältäkin että tuli rapsat laistettua kevään puolesta. Yritetään syksyllä jatkaa taas skriivailuja edelliseen malliin. Kalassa tuli kuitenkin silloin tällöin piipahdettua ja jotain saatiin ylöskin asti. Tuossa muutama photo keväästä. Niin ja kohtahan tää taas alkaa :lol:
Iso, pieni, seiska...
Avatar
Glottis
Viestit: 460
Liittynyt: 09:32:19 14.11.2006
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Glottis »

Ai että miten alkaa tekeen mieli merelle hopeakyljen perään, kun kattelee näitä kuvia! No jos tästä piakkoin pääsis...

Toivotaan, että tulee antoisa syksy. Toiveet korkealla. Tässä on nyt kesän mittaan ja viime aikoina noita täpläkylkiä näkynyt hienosti. Kunhan löytyvät uistimen päästä myöhemmin, niin hyvä niin.
Jos olis ni ois ollu
Avatar
Hanski_Koo
Viestit: 417
Liittynyt: 19:38:55 16.01.2007
Paikkakunta: Gold Coast

Viesti Kirjoittaja Hanski_Koo »

Tulipa levoton olo noita kuvia katellessa, pitäisköhän käydä sanomassa noille EVT:eille hyvää yötä - kohta pääsevät taas tosihommiin. Aijaijajai.. tulispa vaan pitkä ja kohtuulämmin syksy sopivine pikku myrskynpoikasineen. olen daivaassa
Onko maapallolla älyllistä elämää? - Ei, olen vain käymässä.
Avatar
Varaani
Viestit: 1885
Liittynyt: 07:24:34 11.05.2005
Paikkakunta: Saari

Viesti Kirjoittaja Varaani »

Tänään tuli tuosta heinäkuun merkatusta taimeneta infot.

Oli istutettu kaksi vuotta aikaisemmin noin 15km päähän 19,9 cm pitkänä.
Eli kahdessa merivuodessa oli ottanut mittaa lisää 40cm.

Merkin lähettäminen todellakin kannttaa, siitä rikastuu viisi euroa.
I am the lizard king, I can do anything!
Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4439
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo

Viesti Kirjoittaja Fuso »

Varaani kirjoitti:Tänään tuli tuosta heinäkuun merkatusta taimeneta infot.

Oli istutettu kaksi vuotta aikaisemmin noin 15km päähän 19,9 cm pitkänä.
Eli kahdessa merivuodessa oli ottanut mittaa lisää 40cm.

Merkin lähettäminen todellakin kannttaa, siitä rikastuu viisi euroa.


Merkin palauttaminen meille meritaimenen kalastajille on ensiarvoisen tärkeää siksi,että jos ja kun merkkipalautuksia ei tule,niin istutusten kannattavuus kysenalaistetaan.Seurauksena on istutusten lopettaminen,tai ainakin istutusmäärien vähentäminen.Tällaistakin on viime vuosina väläytelty.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Avatar
joonas
Dr. Silmäroikko
Viestit: 522
Liittynyt: 05:43:07 26.04.2005
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja joonas »

Hieno kasvuvauhti !

Eikös tuon merkkipalautuksen yhteydessä osallistu myös arvontaan, jossa pääpalkintona on joku pieni Buster -vene ?

Tuli tästä keskustelusta mieleen, että itsellä lojuu rasiassa yksi kalamerkki keväältä :roll: Pitänee toimittaa oikeaan osoitteeseen.

Jokohan sitä pitäisi käydä viikonloppuna tutkailemassa onko kalaa paikoilla ? Ainakin muutama viesti on tullut hyppäävästä- ja jopa yhdestä saadusta kalasta. Ulos saa joka tapauksessa ajaa, ja kauas... mut mitäpä tuosta jos keli antaa myöden.
Avatar
Kesis
Guy Fawkes, sokea kerjäläinen
Viestit: 1791
Liittynyt: 19:49:34 26.06.2006
Paikkakunta: trUku

Viesti Kirjoittaja Kesis »

Hyvä juttu, kun joku muisti muistutttaa :juu:

Kannattaa palauttaa:
http://www.rktl.fi/kala/kalamerkinta/pa ... alamerkit/
I wish I had ghosts...
Eka
Viestit: 16
Liittynyt: 14:46:27 27.06.2007

Viesti Kirjoittaja Eka »

Selkämerellä hienoja taimenkelejä elokuun ekalla viikolla. Pari kalaa ylös + muutama pieni, vedet 8-9 c. Varaani kaiketi samalla merellä, mut dialektista päätellen etelämpää...
Avatar
Karppa
Viestit: 468
Liittynyt: 17:05:18 20.10.2005
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja Karppa »

Eka kirjoitti:Selkämerellä hienoja taimenkelejä elokuun ekalla viikolla. Pari kalaa ylös + muutama pieni, vedet 8-9 c. Varaani kaiketi samalla merellä, mut dialektista päätellen etelämpää...
Voi tsiisus kun olis tuollaisia lämpöjä jo täälläkin :shock:
Iso, pieni, seiska...
tube
Viestit: 415
Liittynyt: 15:23:02 14.04.2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

Viesti Kirjoittaja tube »

Poliisien majalla viime viikolla +17C intternetin mukaan. Ehkäpä jos aika pal ulommas ajaa niin voisi viileämpää löytyä. Tilastot muuten sanovat, että elo-syyskuun vaihteeseen sijoittuu lyhyt n viikon aika, jolloin lämmöt putoavat n 5 astetta, which would be nice.

/T
Onkia - disconnecting fish
Vastaa Viestiin