Kopion tähän Mato valtosen TV:ssä esittelemän olutkanan reseptin, lisää juttua aiheesta löytyy tuolta:
http://www.apu.fi/ruoka/article142100-1.html
Ei muuta kuin tölkki perseeseen ja grilliin.
Grillattu rub-olutkana
4–6 annosta
1 kokonainen maustamaton
pakastejyväbroileri
ruokaöljyä
Rub-seos:
1 tl sinappijauhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5–1 tl cayennenpippuria
1 tl suolaa
1 tl raastettua raakaa sipulia
0,5 tl raastettua raakaa valkosipulia
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
0,5 litran tölkki olutta
Yhdistä keskenään rubseoksen ainekset.
Hiero sulatetun ja kuivatun broilerin sisä- ja ulkopinta ensin öljyllä ja sitten rub-seoksella.
Tyhjennä oluttölkki puoleen ja pujota tölkki pystyssä broilerin sisään.
Nosta koko komeus pystyasennossa grilliin tukevasti broilerin jalkojen ja tölkin varaan.
Grillaa suljetussa grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 1,5 tuntia tai kunnes lihasta valuva neste on kirkasta ja liha on läpikypsää. Ota broileri varovasti grillistä ja poista oluttölkki. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen paloittelua.
Tarjoa broileri esimerkiksi mehukkaan salsan tai aiolin ja raikkaan kesäsalaatin kanssa.
Olutkana
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Re: Olutkana
Vähän samantapaista juttua tuli testattua tänään.
Hieroin broiskun pintaan suolaa, currya, paprikaa ja vähän kaikkea, mitä kaapista löytyi.
Sipaisin oluesta puolet huiviini ja avasin tölkin kannen purkinavaajalla. Oluen sekaan pari kynttä valkosipulia ja kaikenlaisia yrttejä.
Survaisin tölkin tipun persiisiin ja laitoin grilliin 1,5 tunniksi mietoon lämpöön.
Tuli kyllä mehevää evästä.
Hieroin broiskun pintaan suolaa, currya, paprikaa ja vähän kaikkea, mitä kaapista löytyi.
Sipaisin oluesta puolet huiviini ja avasin tölkin kannen purkinavaajalla. Oluen sekaan pari kynttä valkosipulia ja kaikenlaisia yrttejä.
Survaisin tölkin tipun persiisiin ja laitoin grilliin 1,5 tunniksi mietoon lämpöön.
Tuli kyllä mehevää evästä.
- Liitteet
-
- olutpersekanaa.jpg (91.55 KiB) Katsottu 2660 kertaa
-kaikkien janoisten sankari-