Haukipihvit Nams!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Haukipihvit Nams!
HAUKIPIHVIT a’la Haukikoira
Tarveaineet: -3kg hauen fileet, Amerikan pekonia n.100gr, ranskankerma yrtti-sipuli maustettu (edellisen voi korvata kermaviilillä johon on turvotettu sipulikeittopussi) ja ruokakermaa, lisäksi, valkosipulia, nippu tilliä, kananmuna, korppujauhoa. Ja ruisjauhoa (jos aikoo leivittää).
Yks haaki 2.5- 3 kg tai siis fileet, täysin ruodottomat sellaiset, eli kilo haukea lihana
pekonia n.100g. 10:1 on hyvä suhde.
Myllyyn kaik noi kivassa järjestyksessä, loppujen sekaan hieman korppujauhoa tai kuiva ranskiksen pala, ni myllyn puhdistus on helpompaa.
Ranskan kerma tai joku fraise oman maun mukaan (tai kermaviili+sipulikeitto)
Pari kynttä valkosippaa
Yks kananmuna
Riittävästi tilliä silpuksi hakattuna (toimii hyvin, vaikken ole itse tillin ystävä)
Suolaa pari kertaa vähän, mutta ei ole pakollista.
Ja ei muuta kuin sotkemaan noita.
Korppujauhoa (ja ruokakermaa) niin et taikina pysyy kasassa ja irtoaa kulhosta kivasti.
Vettä kulhoon käsiä varten et taikina irtoaa sormista ku niitä lätkitään voipaperille odottamaan paistamista.
Kämmenen kokoisia pihvejä ja kivan ohkaisia siis….
Itse leivitän yleensä puolet pihveistä, kun niitä valmistan, mutta kukin makunsa mukaan.
Laakealle lautaselle korppu-ruisjauho 1:4 suhteella ja sitruunapippuria jos kaipaa sitä. Pihvit käytetään lautasella ja lätkitään sopiviin pinoihin, riippuu montako saa pannulle yhtä aikaa menemään.
Paistetaan paksussa voissa, kun voi on hiljentynyt ja tietty kummaltakin puolelta, väri kertonee koska ovat liian mustia Itse tyhjennän pannun aina joka satsin jälkeen rasvoista ym.
Pitäs tulla ainakin n. 25 kpl ja hyviä
Vinkki, noita voi pakastaa raakavalmiina. Ovat varsin mukavia käyttää, jos tekee vaikka 4kpl nippuja.
Alla viimeisin innovaatio kuvattuna. Valmista taikina on A4 kokoisessa minigripissä ja pintaaan on puisella voiveitsellä painettu annospaloille saumat, jos haluaa pakasteesta ottaa vain osan levyä käyttöön.
Tarveaineet: -3kg hauen fileet, Amerikan pekonia n.100gr, ranskankerma yrtti-sipuli maustettu (edellisen voi korvata kermaviilillä johon on turvotettu sipulikeittopussi) ja ruokakermaa, lisäksi, valkosipulia, nippu tilliä, kananmuna, korppujauhoa. Ja ruisjauhoa (jos aikoo leivittää).
Yks haaki 2.5- 3 kg tai siis fileet, täysin ruodottomat sellaiset, eli kilo haukea lihana
pekonia n.100g. 10:1 on hyvä suhde.
Myllyyn kaik noi kivassa järjestyksessä, loppujen sekaan hieman korppujauhoa tai kuiva ranskiksen pala, ni myllyn puhdistus on helpompaa.
Ranskan kerma tai joku fraise oman maun mukaan (tai kermaviili+sipulikeitto)
Pari kynttä valkosippaa
Yks kananmuna
Riittävästi tilliä silpuksi hakattuna (toimii hyvin, vaikken ole itse tillin ystävä)
Suolaa pari kertaa vähän, mutta ei ole pakollista.
Ja ei muuta kuin sotkemaan noita.
Korppujauhoa (ja ruokakermaa) niin et taikina pysyy kasassa ja irtoaa kulhosta kivasti.
Vettä kulhoon käsiä varten et taikina irtoaa sormista ku niitä lätkitään voipaperille odottamaan paistamista.
Kämmenen kokoisia pihvejä ja kivan ohkaisia siis….
Itse leivitän yleensä puolet pihveistä, kun niitä valmistan, mutta kukin makunsa mukaan.
Laakealle lautaselle korppu-ruisjauho 1:4 suhteella ja sitruunapippuria jos kaipaa sitä. Pihvit käytetään lautasella ja lätkitään sopiviin pinoihin, riippuu montako saa pannulle yhtä aikaa menemään.
Paistetaan paksussa voissa, kun voi on hiljentynyt ja tietty kummaltakin puolelta, väri kertonee koska ovat liian mustia Itse tyhjennän pannun aina joka satsin jälkeen rasvoista ym.
Pitäs tulla ainakin n. 25 kpl ja hyviä
Vinkki, noita voi pakastaa raakavalmiina. Ovat varsin mukavia käyttää, jos tekee vaikka 4kpl nippuja.
Alla viimeisin innovaatio kuvattuna. Valmista taikina on A4 kokoisessa minigripissä ja pintaaan on puisella voiveitsellä painettu annospaloille saumat, jos haluaa pakasteesta ottaa vain osan levyä käyttöön.
- Liitteet
-
- haukilevy.JPG (55.21 KiB) Katsottu 61834 kertaa
Viimeksi muokannut Haukikoira, 23:16:31 27.12.2009. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
Nuo haukipihvit/pullat toimii, kun vain riittävästi makuaineita ja rasvaa...
Itse väkersin noita tääälläkin esiteltyjä hauggipullia.
Koittakaapa friteerata ne pullat/pihvit.
Eli rypsiöljyä 3-4cm kasariin, lämmitetään miltei kiehuvaksi (lue; helvetin kuumaa), asettelet pihvit/pullat rasvaan, paistat kullankeltaisiksi, käännät ja sama nurjalle puolelle.
Rasvan voi käyttää useampaan pullasatsiin.
Itse väkersin noita tääälläkin esiteltyjä hauggipullia.
Koittakaapa friteerata ne pullat/pihvit.
Eli rypsiöljyä 3-4cm kasariin, lämmitetään miltei kiehuvaksi (lue; helvetin kuumaa), asettelet pihvit/pullat rasvaan, paistat kullankeltaisiksi, käännät ja sama nurjalle puolelle.
Rasvan voi käyttää useampaan pullasatsiin.
Strumffia strumffaava strumffi...
Saapa nähdä. Äsken paistoin piffejä kyseisellä ohjeella, mutta hiukan soveltaen. Kalana on puolet ahvenfilettä ja puolet haukifilettä. Yhden kerkesin maistaa etu ottona ja uskallan väittää että, kohta nälkäistä kaveria jututtaa pitkän aikaa
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Heh, kevyttä ja terveellistä kalaruokaa.
-pekonia
-homejuustoa
-ranskankermaa
-kuohukermaa
-kananmunaa
-leivitetään ja paistetaan paksussa voissa
Ja tarjoillaan paistettujen perunoitten kanssa tms. kanssa ja paistinrasvat pannulta päälle
En kyllä epäile yhtään, että maistuu haukikin hyvälle noin laitettuna.
Vai pitäskö sanoa paremminkin ettei se hauki sieltä enää maistu...
-pekonia
-homejuustoa
-ranskankermaa
-kuohukermaa
-kananmunaa
-leivitetään ja paistetaan paksussa voissa
Ja tarjoillaan paistettujen perunoitten kanssa tms. kanssa ja paistinrasvat pannulta päälle
En kyllä epäile yhtään, että maistuu haukikin hyvälle noin laitettuna.
Vai pitäskö sanoa paremminkin ettei se hauki sieltä enää maistu...
Tieto lisää tuskaa ja kuitu paskaa
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Kokeilin myös muunnettua versiota. Minusta olisi ehken "kalamaisempaa" ilman pekonia, joten seuraavalla kerralla teen taikinan kuten Pirkka-sipulikeittopussin takana lukee, muutan vain jauhelihan jauhetuksi haueksi. Mausteeksi tottakai runsaasti tilliä.
Lisukkeena pottuja kokonaisena tai muussina, joku kiva kastike ja sitruunaviipale.
Lisukkeena pottuja kokonaisena tai muussina, joku kiva kastike ja sitruunaviipale.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
itekkin olen aika paljon syänyt hauki pihvejä ja muutaman eri henkilön resepteillä ja ei huonoa ole tullut vielä vastaan.
Tuo haukikoiran reseptikin on muuten omaan mieleen, mutta jos reseptissä on Homejuustoa niin sillon jää syömättä vaikka en olisi maistanutkaan koko pihviä. valkosipuliakin vähän vieroksun, mutta menee se jos ei liikaa laita.
Haukea ei tarvii myöskään mitenkään ruodottomaksi tehdä, vaan tommosen myllyn läpi jauhaa aivan pieneksi massaksi, niin ei ruodot enään haittaa!
Perus ohje kait on tämmönen,
-Haukea
-Kirjolohen palanen(vähän rasvasempaa kalaa sekaan)
-Sipulikeitto pussi(mausteeksi)
-korppujauhoja
-kanamunia
-Suolaa ja oman maun mukaan mausteita, (tilli, ruohosipuli, sitr. pippuri yms...)
Sekasin ja pannulle leivitettynä korppujauho+suola seoksella.
Tuo haukikoiran reseptikin on muuten omaan mieleen, mutta jos reseptissä on Homejuustoa niin sillon jää syömättä vaikka en olisi maistanutkaan koko pihviä. valkosipuliakin vähän vieroksun, mutta menee se jos ei liikaa laita.
Haukea ei tarvii myöskään mitenkään ruodottomaksi tehdä, vaan tommosen myllyn läpi jauhaa aivan pieneksi massaksi, niin ei ruodot enään haittaa!
Perus ohje kait on tämmönen,
-Haukea
-Kirjolohen palanen(vähän rasvasempaa kalaa sekaan)
-Sipulikeitto pussi(mausteeksi)
-korppujauhoja
-kanamunia
-Suolaa ja oman maun mukaan mausteita, (tilli, ruohosipuli, sitr. pippuri yms...)
Sekasin ja pannulle leivitettynä korppujauho+suola seoksella.
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Upitetaas vähän, kun alkaa sesonkikin just näinä aikoina.
Meillä himassa toi resepti on muotoutunut nykyisellä niin, ettei suolaa ja juustoa enään tungeta sekaan, ja pihvit leivitetään ruis/korppujauhoissa ilman kostutusta, suhteen ollessa 3/1 tuossa järjestyksessä.
Just meni kenwoodista +2kg filettä läpi, ja pakastin 500gr annoksiin minigrip pusseihin tasoitellen jauhikset levyksi pussin sisään. Helppo sulattaa kun ovat ohuena levynä. Kohta on taas herkkua pöydässä.
Meillä himassa toi resepti on muotoutunut nykyisellä niin, ettei suolaa ja juustoa enään tungeta sekaan, ja pihvit leivitetään ruis/korppujauhoissa ilman kostutusta, suhteen ollessa 3/1 tuossa järjestyksessä.
Just meni kenwoodista +2kg filettä läpi, ja pakastin 500gr annoksiin minigrip pusseihin tasoitellen jauhikset levyksi pussin sisään. Helppo sulattaa kun ovat ohuena levynä. Kohta on taas herkkua pöydässä.
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Nykyään käytän yhä vähemmän mausteita haukipullissa, syön haukea myös pelkästään paistettuna voissa(jopa oliiviöljyssä) (suolaa ja pyöräyttää vehnäjauhoissa), joskus tuli kokeiltua mm. grillaus- ja broilerimausteita, toimivat nuokin, varsinkin kalakammoisille mukuloille.
Lähes kaikki ilmeisesti käy, kunhan pullissa on vähän rasvaa ja jotain korppujauhoa tai leipää antamassa kuohkeutta, kananmuna sitoo, mut ei pakollinen.
Lähes kaikki ilmeisesti käy, kunhan pullissa on vähän rasvaa ja jotain korppujauhoa tai leipää antamassa kuohkeutta, kananmuna sitoo, mut ei pakollinen.
Zeiaar
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti: