Tee se itse Kebab
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Re: Tee se itse Kebab
Tänää ois tarkotus pari pötkylää uuniin laittaa.
1200 g ostin lihaa, mustapippurilla ja aromisuolalla mennää.
Ranskiksia kaveriks, salaattii kans.
N. klo 18 ois valmiit, emäntä töistä tulloopi nii päästään syömään.
Pitääpi kokeilla "riivata" nuo pötkylät. Eli ensiks tehä ne pyöreeks tiukaks palloks ja siitä pyörittää pötlyläks.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/50090/1451875.jpg
Jonkun näkönen kuva miten leipää riivataan.
Saas nähä pysyykö läjässä.
T: Sami
1200 g ostin lihaa, mustapippurilla ja aromisuolalla mennää.
Ranskiksia kaveriks, salaattii kans.
N. klo 18 ois valmiit, emäntä töistä tulloopi nii päästään syömään.
Pitääpi kokeilla "riivata" nuo pötkylät. Eli ensiks tehä ne pyöreeks tiukaks palloks ja siitä pyörittää pötlyläks.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/50090/1451875.jpg
Jonkun näkönen kuva miten leipää riivataan.
Saas nähä pysyykö läjässä.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Tee se itse Kebab
Nyt täytyy ihan itteensä onnitella.
Ei oo ikinä onnistunu näi hyvin.
Sähkövatkaimella jossa taikina koukut huruuttelin 5 minuuttia sekaisin jauhelihaa ja mausteita.
Sitte riivaten ja pyöritellen 2 pötkylää noista ja uuniin.
Ohuen ohutta siivua fileveitellä pystyi tuosta leikkaamaan.
Ranskikset ja salaattikin maistui.
T: Sami
Ei oo ikinä onnistunu näi hyvin.
Sähkövatkaimella jossa taikina koukut huruuttelin 5 minuuttia sekaisin jauhelihaa ja mausteita.
Sitte riivaten ja pyöritellen 2 pötkylää noista ja uuniin.
Ohuen ohutta siivua fileveitellä pystyi tuosta leikkaamaan.
Ranskikset ja salaattikin maistui.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Tee se itse Kebab
kaveri väänti normi patukan normi mausteilla + peukalonpään kokonen murena bhut jolokia... oli tujua kamaa, täytyy myöntää.. seuraavalla kerralla tulitikunpään kokonen hippu..
Viimeksi muokannut Remox, 17:56:07 25.11.2009. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Tee se itse Kebab
Onks kukaa kokeillu rullakepabpia tehä tortilla läkkärästä?
Taian kohta kokeilla.
T: Sami
Taian kohta kokeilla.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Tee se itse Kebab
Testaa ja kerrohan kuinka onnistus. Kai suomesta saa niitä döner-leipiä, vois ite vääntää döneriäkin...
Siikahan se siellä!!!
Re: Tee se itse Kebab
Jos niinku minuu tarkotit tolla testaamisella nii hyvin onnistu.
Pitäs olla vaa isommat lätyt, sais isomman rullan.
No 3 tommosta vetäsin nii hyvä tuli.
Salaattia, jotai chilikastiketta välii, nii valkosipulikastiketta oli kans.
T: Sami
Pitäs olla vaa isommat lätyt, sais isomman rullan.
No 3 tommosta vetäsin nii hyvä tuli.
Salaattia, jotai chilikastiketta välii, nii valkosipulikastiketta oli kans.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
-
- kännissä muokkaaja
- Viestit: 769
- Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006
Re: Tee se itse Kebab
pötkylä uunissa. saas nähdä mitä tulee lihoina on kaurista,peuraa,hirvee,sorsaa,kyyhkystä,ja hiukan possua joukossa. olisko pötköllä painoo joku 2,2-2.4 kg . kai sitä loppuviikon pureskelee.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393
-
- kännissä muokkaaja
- Viestit: 769
- Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006
Re: Tee se itse Kebab
olipas se namnam. mielestäni tuli parempi kun possusta ja peurasta.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Tee se itse Kebab
Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro?
Re: Tee se itse Kebab
Jep, jätin possun mainitsematta, koska oletin itsestäänselvyydeksi...Holmes kirjoitti:Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro?
Re: Tee se itse Kebab
ois pötkylä taas uunissa!!
Re: Tee se itse Kebab
puol tuntia sitte laitoin kangen uuniinjarna kirjoitti:ois pötkylä taas uunissa!!
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Re: Tee se itse Kebab
onkos kukaan kokeillu tehdä kebabbia kuivakakku vuuassa? ei ainakaan nesteet pääse karkuun ja saa todella tiiviin. ilmottelen sit mimmonen tuli
- jx3himberg
- Viestit: 312
- Liittynyt: 11:55:29 14.11.2006
- Paikkakunta: Turku
Re: Tee se itse Kebab
Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...
Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä
Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???
Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.
Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä
Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???
Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.
Re: Tee se itse Kebab
Sopivalla juustohöylällä saa hyviä siipaleita jahka pötkö vaan onnistuu oikein.jx3himberg kirjoitti:Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...
Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä
Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???
Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.
Jos olis ni ois ollu
Re: Tee se itse Kebab
Kohta pötkylä uuniin.
Tänää sitte riisin kanssa kebappia nautitaan.
T: Sami
Tänää sitte riisin kanssa kebappia nautitaan.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Tee se itse Kebab
Kohta menis 4 pörkylää uuniin.
3 kiloo jauhelihaa ja mausteet.
T: Sami
3 kiloo jauhelihaa ja mausteet.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Tee se itse Kebab
Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.
Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?
Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?
Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Kebab blogini: http://kebabblog.com
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Tee se itse Kebab
Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.
Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?
Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Re: Tee se itse Kebab
Missä päin Helsinkiä käyt safkaamassa? Itse olen tykästynyt Kontulan Kebabin aurarullaan, mutta uudet vinkit on aina tervetulleita vasta vähän aikaa sitten Stadiin muuttaneelleHolmes kirjoitti:Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.
Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?
Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Kebab blogini: http://kebabblog.com
Re: Tee se itse Kebab
http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.
http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Re: Tee se itse Kebab
Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bissellelapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.
http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
-Åbo-
..Pike Performance...Hauen kalastusta jo yli 30-vuotta..
Re: Tee se itse Kebab
Åbo kirjoitti:Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bissellelapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.
http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
-Åbo-
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Re: Tee se itse Kebab
Eerikin Pippurista meikäläisellä on vähän huono muistikuva. On sellainen fiilis, että keskustan paikat ei vedä vertoja lähiöiden rafloille. Vai onko niin, että Eerikin Pippuri olisi parissa-kolmessa vuodessa muuttunut?lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.
http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
RT-Kebabista on hyviä kokemuksia kerran siellä käyneenä. Sinnehän mentäessä on sitten hyvä muistaa maksaa se seutulippu!
Kebab blogini: http://kebabblog.com