Joulukala?
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Joulukalat
Parhaat reseptit tänne!
Kaks helppoa ja välttämätöntä kalaruokaa,
silakkarullat:
fileihin rapsaus suolaa ja kääritään rullalle. Pannaan kattilan pohjalle ja vettä niin, että just peittyvät. Kiehautetaan kalat kypsiksi. Noukitaan rullat toiseen astiaan ja vedestä tehdään liemi. Veteen mitataan sopivasti etikkaa, suolaa ja sokeria. Kaadetaan liemi rullien joukkoon (kun liemi mielenmukainen) ja lisätään astiaan punasipulia ja maustepippuria, annetaan tekeytyä jääkaapissa kasi päivää. Homma valmis ja on hyvää.
muikunmäti,
kuohukerma sopivan jäykäks, saa olla melko jäykkää, mädistä tulee kuitenkin hiukan nestettä mikä notkistaa. Mäti joukkoon, suolaa ja ripaus valkopippuria joukkoon. Valmis.
silakkarullat:
fileihin rapsaus suolaa ja kääritään rullalle. Pannaan kattilan pohjalle ja vettä niin, että just peittyvät. Kiehautetaan kalat kypsiksi. Noukitaan rullat toiseen astiaan ja vedestä tehdään liemi. Veteen mitataan sopivasti etikkaa, suolaa ja sokeria. Kaadetaan liemi rullien joukkoon (kun liemi mielenmukainen) ja lisätään astiaan punasipulia ja maustepippuria, annetaan tekeytyä jääkaapissa kasi päivää. Homma valmis ja on hyvää.
muikunmäti,
kuohukerma sopivan jäykäks, saa olla melko jäykkää, mädistä tulee kuitenkin hiukan nestettä mikä notkistaa. Mäti joukkoon, suolaa ja ripaus valkopippuria joukkoon. Valmis.
Jos olis ni ois ollu
Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:
Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.
Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.
Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.
Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.
Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Kuulostaa herkulliselta. Voinko tulla teille jouluna syömään?Emppai kirjoitti:Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:
Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.
Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.
Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Miksi tehdä samanlainen vaappu, kun muilla? Semmoisenhan voi ostaa kaupasta!
Mieluusti jos eukko lähtee vaihdossa teille?P.J.H kirjoitti:Kuulostaa herkulliselta. Voinko tulla teille jouluna syömään?Emppai kirjoitti:Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:
Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.
Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.
Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Eikä ihan varmasti pieleen mene jos vaikkapa uskookin tuota Jyffen ehdotusta.Jyffe kirjoitti:Heitä tuo teollinen rehusekoitus kompostiin ja hanki vaikkapa joulujänis tai hirvipaisti!Emppai kirjoitti:...Noiden lisäksi kinkku
Itse pärjäisin vallan hyvin ilman kinkkuja, kunhan vaan oma pyytämää kalaa löytyy. Edes jotain...
Ehdoton kunkku on kuitenkin itse pyydetty taimen, josta sitten tehdään kunnon graavi!
Taimen fileen pintaan ripsautan hieman sokeria, konjakkia, sitruunapippuria (suolatonta), karkeaa merisuolaa sopivasti ja päälle vielä tuoretta tilliä
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
hohhoijaa.. katotaan jos osuu kaistalle. kinkku on kunkku.. tossa muodossa kerran vuodessa loistavaa. Laatikkoja kanssa ja perus kauppahallin graavislaissi kalaksi.Jyffe kirjoitti:Heitä tuo teollinen rehusekoitus kompostiin ja hanki vaikkapa joulujänis tai hirvipaisti!Emppai kirjoitti:...Noiden lisäksi kinkku
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Kirree gravina ja silliä. Silli on vuoden kohokohta, kun se on ns. perinteistä, eli äitee perkaa sen ja päällä on runsaasti sipulisilppua. Kerran vuodessa namia, loppukausi mennään abban tomaattisillillä..
Ps. Abban ja Vestan silli on aivan samaa tavaraa. Kuuluvat samaan konserniin. Erona vain erilainen purkki ja Vestan karmea hinta. Apinaa koijjataan..
Ps. Abban ja Vestan silli on aivan samaa tavaraa. Kuuluvat samaan konserniin. Erona vain erilainen purkki ja Vestan karmea hinta. Apinaa koijjataan..
-
- Viestit: 1007
- Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
- Paikkakunta: Mansesterin rajamailla
Mä oon tehny aina sellasta lohimössöä viä lisäks..
Kylmäsavulohta pieninä kuutioina, ranskankermaa, yks hapokas omena pieninä kuutioina, esim. Granny Smith. tilliä silppuna, ripaus mustapippuria, struunamehua, limekin käy, sokeria ja ripaus suolaa sekä hivenen sinappia.
Kaikki sekasin ja kylmään muutamaks tunniks ja eikun ääntä kohti.
Tän voi duunata myös suolalohesta.
Joskus oon tehny valmiita pieniä ruisleipäpaloja jossa tota mössöö päällä ja koristeena vähän kylmäsavumätiä..
Erinomainen Jouluherkku on viä paistetut pikkumuikut jotka ennen paistoa pyöritetään hapankorppujauhossa. (jauha itse) Sitten muikut vaan normi suutarinlohiliemeen johon kosolti sipulia ja kylmään. Kannattaa tehdä viikkoa ennen Joulua niin ehtii maustua kunnolla.
Kandee tehdä iso satsi ettei lopu jo ennen Aattoa
On meinaan herkkuva
Kylmäsavulohta pieninä kuutioina, ranskankermaa, yks hapokas omena pieninä kuutioina, esim. Granny Smith. tilliä silppuna, ripaus mustapippuria, struunamehua, limekin käy, sokeria ja ripaus suolaa sekä hivenen sinappia.
Kaikki sekasin ja kylmään muutamaks tunniks ja eikun ääntä kohti.
Tän voi duunata myös suolalohesta.
Joskus oon tehny valmiita pieniä ruisleipäpaloja jossa tota mössöö päällä ja koristeena vähän kylmäsavumätiä..
Erinomainen Jouluherkku on viä paistetut pikkumuikut jotka ennen paistoa pyöritetään hapankorppujauhossa. (jauha itse) Sitten muikut vaan normi suutarinlohiliemeen johon kosolti sipulia ja kylmään. Kannattaa tehdä viikkoa ennen Joulua niin ehtii maustua kunnolla.
Kandee tehdä iso satsi ettei lopu jo ennen Aattoa
On meinaan herkkuva
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen
- yki
- Kelju K. Kojootti "Unsuper Genius"
- Viestit: 569
- Liittynyt: 15:44:31 08.05.2005
- Paikkakunta: häme
Joulukala?
Niin,taas lähtee iso läjä meikäläisen valmistamaa kylmäsavulohta jouluksi kohti helsinkiä,itelle jää jokunen kilo,mutta mitäs muuta vois joulupöytän laittaa,ei muut oikein silakoista välitä,meikäläiselle nyt uppoo mikä vaan,mutta jos jollakin olis vaikka joku erilainen kraavausohje,kokeilisin mieluusti.
Vain raukka painaa jarrua ja savolaiset PAKOTETAAN käyttämään kumia.
Graavilohi, graavi taimen, savusiika, graavisiika, savumuikkuja öljyssä (Kylmänen se on paras), savupallastasörsseli (smetanaa, keitettyä kanamunaa, greamfresh + mausteet), jokikatkanpyrstöjä chilisoosissa (mieto), kylmäsavu kirree, siianmätipallerot lisukkeilla, kylmäsavu mätipalleroita jos tänä vuonna mistään saa prkl ku ei valmisteta heikon menekin takia, sinappisilli, matjessilli ja sipulisilli.
Tais olla kaikki tuossa ja osa sellaista pöperöö mitä joululounasvieraat vaatii aina kun on kerran maistaneet.
Prkl maistata niille enään mitään uusia juttuja.
Loppuu pöydästä tila.
Jääppikylmää Leijonaa pikkunapsuina aina sopivassa välissä.
Menee alkupaloina ajan kanssa ennen kun hyökätään siankintun kimppuun.
Tais olla kaikki tuossa ja osa sellaista pöperöö mitä joululounasvieraat vaatii aina kun on kerran maistaneet.
Prkl maistata niille enään mitään uusia juttuja.
Loppuu pöydästä tila.
Jääppikylmää Leijonaa pikkunapsuina aina sopivassa välissä.
Menee alkupaloina ajan kanssa ennen kun hyökätään siankintun kimppuun.
Itsepyydettyä ei valitettavasti joulupöytään oo, mutta kaupasta: Norjan lohta savuna ja graavina, sekä ehkä loimutettuna. Temppaelmerin ohjeella sitä ranskankerma-kylmäsavulohimössöä (oli jossain toisessa joulukalatopicissa) ja graavisiikaa. Ai niin, myös mätejä pitää olla. Silakkaa ja silliä joko itsetehtynä tai kaupan valmisteina.
No prkl ei täältä päin löydy.Stickan kirjoitti:Just täräytin Inkoon S-marketista kylmäsavumätiä ostoksiini.
Eli eiköhän sitä saa? Tuollaista en ole aiemmin maistanutkaan.
Toki mukaan lähti myös perinteiset siian- ja muikunmädit.
Pakko se on kait kävästä Stocmannilla isossakylässä jos siellä edes olis
Maistappa ni joudut hakemaan lisää 8)
Kaveri K-kaupassa töissä ja ostelee tuotteita ni sitä kautta tuli tuo info.
Graavi lohi, graavi kuha ja joskus jopa graavi haukeakin. Lisäksi savulohta täytyy olla ja mätiä (kirjolohi, muikku, siika, kaikki käy, kunhan on reilusti joukossa sipulia). Hauki ja kuha omavaraista, muut marketista.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Hmm. tähän mennessä varmistettuna ovat hauki a la Homburg, ahvenrullat ja kotitehty silli, lipeäkalaa tietty unohtamatta.
Haussa on vielä joulutaimen, huomenna taas hakuyritys. Jos tällä kertaa tärähtäis jo omaankin vapaan? Graavia ois kiva saada joulupöytään.
Haussa on vielä joulutaimen, huomenna taas hakuyritys. Jos tällä kertaa tärähtäis jo omaankin vapaan? Graavia ois kiva saada joulupöytään.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Missä suhteessa oot tuohon liemeen lisännyt etikka ja mitä etikkaa oot käyttäny? Kuulostaa pirun hyvältä ja vois joulupöytään tuota kokeilla.Glottis kirjoitti:silakkarullat:
fileihin rapsaus suolaa ja kääritään rullalle. Pannaan kattilan pohjalle ja vettä niin, että just peittyvät. Kiehautetaan kalat kypsiksi. Noukitaan rullat toiseen astiaan ja vedestä tehdään liemi. Veteen mitataan sopivasti etikkaa, suolaa ja sokeria. Kaadetaan liemi rullien joukkoon (kun liemi mielenmukainen) ja lisätään astiaan punasipulia ja maustepippuria, annetaan tekeytyä jääkaapissa kasi päivää. Homma valmis ja on hyvää.
Kaveri kylmäsavusti kerta-annoksen Puruveen taimenta. Toivottavasti jotakin riittäs joulupöytään asti. Lisäks joulupöydässä pitää olla graavattua taimenta ja purkitettuja savumuikkuja. Eiköhän nuo alkupaloista mene. Sitten kun kinkunsyönti alkaa riittämään niin voi syödä vaikka savustettuu järvärii tai ihan vaan uunikalaa. Kaikki muu tietty omapyytämää paitsi muikut.
- Liitteet
-
- kylmäsavustettuu puruveen tanttuu.JPG (56.3 KiB) Katsottu 12378 kertaa
vai mikä se oli...