Sivu 1/4

Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 20:31:00 01.10.2012
Kirjoittaja HaukiAapo
Kylmäsavustaako porukka? Millä, miten ja mitä? :)

Omassa käytössä on ProQ:n kylmäsavugeneraattori perinteiseen savupönttöön laitettuna. Sillä on tullut kirpeliä ja kaupan lohta ( :oops: ) kylmäsavustettua. Viikonloppuna heitin myös jonkun emmental-tyyppisen juuston pönttöön sekaan. Tuli muuten hyvää :shock: Noista juustoista olis kiva tietää enemmänkin, onko jotain mitä voisitte suositella? Tai muuta semmosta mitä sinne pönttöön vois kalan sekaan laittaa "ylimääräisenä".

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 22:56:04 01.10.2012
Kirjoittaja Satunnaiskalastaja
Enempi on juustoja tullut lisätyksi erinäisten kalapatojen sekaan, tai keittoihin. Muutaman kerran olen kylmäsavustuksen ohella samalla savustanut joitain kermajuustoviipaleita. joskus päässyt vähän ehkä kuivahtamaan juustoviipaleet, eivät näköjään siedä yhtä pitkiä savustusaikoja kuin kala. Mutta jos savun mausta pitää niin hyvää tulee. Nyt taas kun ilmat viilenevät niin kylmäsavustuskin sujuu ilman jäähdytysvälineitä.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 23:07:16 01.10.2012
Kirjoittaja HaukiAapo
Satunnaiskalastaja kirjoitti:Enempi on juustoja tullut lisätyksi erinäisten kalapatojen sekaan, tai keittoihin. Muutaman kerran olen kylmäsavustuksen ohella samalla savustanut joitain kermajuustoviipaleita. joskus päässyt vähän ehkä kuivahtamaan juustoviipaleet, eivät näköjään siedä yhtä pitkiä savustusaikoja kuin kala. Mutta jos savun mausta pitää niin hyvää tulee. Nyt taas kun ilmat viilenevät niin kylmäsavustuskin sujuu ilman jäähdytysvälineitä.
Tosta mun n. 500g juustosta tuli kans kuoresta semmonen kova, mut höyläsin ne pois ja sisältä oli pehmeää ja =P~ Klimppi oli n. 14h pöntössä, ens kerralla annan olla samat 24h kuin kalakin jos vaikka maistuis vielä enempi savulta

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 18:54:19 02.10.2012
Kirjoittaja teikka
Kokkeilkaapa haukifilettä sinne pönttöön....
En oo ite laittanut,mutta oon syönyt.Ommuuten hyvvää! :D

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:20:43 02.10.2012
Kirjoittaja vetorauta
Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:31:55 02.10.2012
Kirjoittaja HaukiAapo
teikka kirjoitti:Kokkeilkaapa haukifilettä sinne pönttöön....
En oo ite laittanut,mutta oon syönyt.Ommuuten hyvvää! :D
vetorauta kirjoitti:Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.
Tota haukeahan vois kokeilla, jos joku pulikka jäis vähän pahemmin koukkuun.

Tosta lapamatoriskistä tuli mieleen, että joku jossain mediassa kehui särkeä graavina. Oli kuulemma tarjonnut siikana ja leikiten oli mennyt läpi :) Pitänee joskus onkia muutama kappale kokeeksi kalareissun jälkeen laiturilta.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:44:51 02.10.2012
Kirjoittaja Coregonus
vetorauta kirjoitti:Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.

Parempi tulos tulee kun pakastaa fileet vasta savustuksen jälkeen, lapamadot kuolee näinkin, mutta maku paranee ja tasoittuu pakastettaessa.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:45:43 02.10.2012
Kirjoittaja Staskiewicz
Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:55:07 02.10.2012
Kirjoittaja HaukiAapo
Staskiewicz kirjoitti:Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!
Pikagoogletus kertoi että kyllä sitä merihauessakin on, tosin sitä tavataan harvoin.

Pitänee tuota jälkipakastustakin koittaa, jotenkin vaan järki käskis tappaa ne lapamadot heti :D

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 20:06:14 02.10.2012
Kirjoittaja Staskiewicz
HaukiAapo kirjoitti:
Staskiewicz kirjoitti:Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!
Pikagoogletus kertoi että kyllä sitä merihauessakin on, tosin sitä tavataan harvoin.

Pitänee tuota jälkipakastustakin koittaa, jotenkin vaan järki käskis tappaa ne lapamadot heti :D
No sittepähän laihtuu! Mä syön ainakin kalani raakana tai melkein raakana. Mut se onkin vaan mun juttu :)

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 08:58:56 15.12.2012
Kirjoittaja kokki1
Nyt on porot ollu useamman päivän kylmäsavussa, kohta siiwuttamaan 8-) . Pikkusen ensin mietitytti, että mites tuolla ulko pakkasessa tää onnistuu. Mulla kun on noita mustia lämpölaatikoita (mustaa styroksia) ylimääräisenä, niin tein yhdestä sellaisesta pakkasen kestävän kylmäsavuboxin itselleni. Vaikka ulkona on pakkasta, niin laatikon sisällä on juuri mukavasti +3-+5 astetta.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 09:19:47 15.12.2012
Kirjoittaja Haukkivesku
Me ollaan kylmä savustettu rasvaisia
kermajuustoja, toimii pirun hyvin.

Sellaisia joissa rasvaprosentti on 20% luokkaa.
Kevyt versioista ei ole tullut kuin sanomista.
Paikalliselle juustotiskille vaan hakemaan.

Me savustettiin 0,5 kilon paloja jottei läpisavustu.
Jää kontrasti savustetun ja naturellin välille.

Toki ne savulle maistuu, mutta niin maistuu käpykin...:)

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 09:20:44 15.12.2012
Kirjoittaja Haukkivesku
Niin ja jäähtymisen jälkeen me pidettiin
vuorokausi vakuumissa jotta maku kerkesi tasaantumaan

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 14:17:12 27.10.2013
Kirjoittaja Tom : P
Voi halavattu,ostin eilen kirren puutteessa Norskilohifileitä,n.1.5 kiloa kpl Touh tiesin että kiinteytyminen kestää.. nyt takana 16 h ja homma jatkuu.Ehdinkö huomenna edes töihin? Jouluostoksillekin pitäis joutaa joku päivä..

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 19:37:56 27.10.2013
Kirjoittaja pääevä
Perskules, sehän alkaa taas olemaan sitä aikaa tosiaan, pitääpä rueta kytistelemään missä ois lohnaketta tarjouksessa.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 17:19:47 29.11.2013
Kirjoittaja pääevä
aamulla nasahtaa 12 lohnaketta kaappiin, siinäpä se päivä sitten meneekin.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 20:00:47 30.11.2013
Kirjoittaja pääevä
Siinäpä sitä päivän askareet. Ja perus keittiöpöytäpönö pitää tietenkin olla. :D

Kuva

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 14:38:31 01.12.2013
Kirjoittaja Tom : P
=P~ Siistejä ovat puketit,nuitahan pistäisi vaikka postin viemänä ..pistänkö osoitteen yv:nä :wink:

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 11:30:43 02.12.2013
Kirjoittaja DC
Pääeväsellä hienoo tuotetta :shock:

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 20:54:42 02.12.2013
Kirjoittaja pääevä
Tattista vaan arvon jentlemanit. :hattu:
Tuo vaakkumipuketti vaan antaa kivan lopputuloksen. tai kun joskus noita koittanu paketoida pakastepusseihin, yms...
Maku tasaantuu vielä tuossa kun antaa olla pakkasessa nyt vähintään 2 viikkoa.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 21:43:10 22.12.2013
Kirjoittaja Wstrand
Onko kenellä kokemuksia Motonetissä myytävästä Kylmäsavugeneraattorista ???

http://motonet.fi/fi/tuote/541038/Kylmasavugeneraattori

Keväällä ostin Puuilosta pyöreän "tynnyrimallisen" kaasusavustimen jolla perinteinen lämminsavu onnistuu vallan mainiosti. Laitteen ohjeissa puhutaan myös kylmäsavumahdollisuudesta, mutta käytännössä lämpötila on ihan liian korkea.

Voisikohan tuollaisella ym. generaattorilla saada oikeesti hyvää kylmäsavua tehtyä ?

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 01:54:19 23.12.2013
Kirjoittaja Satunnaiskalastaja
Ei kokemusta tuosta. Minulla Savusampo, jossa on pieni 40-wattinen vastus. Siihen tarvii sähköt ja pitää vaihtaa kiekkoa parin tunnin välein, joka on aika rasite kun pitää olla tiheään paikalla. Tuo linkkaamasi vehje vaikuttaa paremmalta siinä suhteessa, että paloaika on pidempi, mutta vaatinee sellaista purua joka kytee tasaisesti koko ajan. Etuna voi olla myös vähäisempi lämmöntuotanto, jolloin ilman jäähdytystä kylmäsavustus onnistuu hieman korkeammassa ulkolämpötilassa.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 09:24:58 23.12.2013
Kirjoittaja Jupezku
Wstrand kirjoitti:Onko kenellä kokemuksia Motonetissä myytävästä Kylmäsavugeneraattorista ???

http://motonet.fi/fi/tuote/541038/Kylmasavugeneraattori

Keväällä ostin Puuilosta pyöreän "tynnyrimallisen" kaasusavustimen jolla perinteinen lämminsavu onnistuu vallan mainiosti. Laitteen ohjeissa puhutaan myös kylmäsavumahdollisuudesta, mutta käytännössä lämpötila on ihan liian korkea.

Voisikohan tuollaisella ym. generaattorilla saada oikeesti hyvää kylmäsavua tehtyä ?
Toissapäivänä valmistui ensimmäinen erä generaattorilla. Todella vaivatonta savustamista, eikä maussakaan valittamista.

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 09:34:26 23.12.2013
Kirjoittaja vetorauta
Käykö tuohon motonetin generaattoriin ihan normi leppäpuru, vai pitääkö olla jotain spesiaalimpaa lajia tai jauhatusta?

Re: Kylmäsavustaminen

Lähetetty: 14:31:21 23.12.2013
Kirjoittaja Wstrand
vetorauta kirjoitti:Käykö tuohon motonetin generaattoriin ihan normi leppäpuru, vai pitääkö olla jotain spesiaalimpaa lajia tai jauhatusta?
Muistan nähneeni Motonetin mainoksessa "spesiaali purua" joka on tarkoitettu juuri tähän käyttöön, eli myynnissä ainakin sitä kautta.

Tuo on ilmeisesti hienojakoisempaa ?