AdsConfKit

Kirjautuminen

Kalastustarinat

Käyttäjän arvio:  / 1

ÄkäsjokiÄkäsjoella

Saavuin Äkäsjoelle hyvässä säässä. Tiekyltissä luki: Hannukainen. Käännyin oikealle ja ajoin sillan yli. Seuraavasta risteyksestä vasemmalle. Kuiva harjukangas, metsätie... Matka Hannukaisen sillalta laavulle ei ollut kovinkaan pitkä. Parin mutkan jälkeen pääsin perille.

Laavu oli korkea, puolikkaan kodan muotoinen. Jos sataisi, sinne ehkä tunkisi vettä, etenkin jos tuulisi oikeasta suunnasta.

.

Lue lisää: Äkäsjoki

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 11

SiikaOli taas se aika. Odotin Jussia Jämsän Shellillä, tankattuani sitä ennen auton täyteen vauhtivettä. Jussin saavuttua suunnistimme Mikan luokse, laitoimme Mikan lukuisat muovipussit suksiboksiin auton katolle ja ryhdyimme köröttelemään Ylläkselle humalluttavia Yöpuun rantasaunan löylyjä kohti.

Keväällä olimme taas päättäneet, että tänä vuonna kalastamme tunturissa perholla siikaa. Raudunpunainen väri toki oli ollut hieman mielessä kalapaikkaa tunturikalastusta varten valitessamme, mutta paksut pintaperhoja mutustelevat siiat veivät lopulta ylivoimaisen voiton. Edessä olisi siis pari viikkoa korkealaatuista perhokalastusta.

 

.

Lue lisää: Ja keskellä virtaa siika

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 1

Sup 78´s Ultimate catch and release Pike Challenge 2014 vol2

Ja taas oli se aika vuodesta jolloin maamme ansioikkain ja pisimpään jatkunut, itseään ihailevan Johtaja Lintukorvenkin nimeä kantava hauen c&r-tapahtuma yhteistyössä Kalamies.comin kanssa järjestettiin. Vaihelan Saaristohotelli Velkuanmaalla täyttyi ääriään myöten hauenkalastuksesta ja sukkahousuista kiinnostuneista nuorista miehistä. Kuka saisi eniten, ja kenellä oli pisin? Leikkimielisessä kisatapahtumassa haukien yhteismitta nimittäin tulisi ratkaisemaan voittajan.

 

.

Lue lisää: Sup 78´s Ultimate Catch and Release Pike Challenge 2014 reissuraportti

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 8

Halttunen, nyt on kiire pois veneestä, tänne tulee vettä!

Lohenkalastaja on ikuinen optimisti ennen reissun alkua, ja karmea pessimisti paikan päällä. Jos paistaa, ei ole hyvä. Jos sataa, ei ole hyvä. Jos tuulee, on vaikea soutaa. Jos on tyyntä, on liian painostavaa. Vettä on joko liikaa tai liian vähän. Tai sitten hyttysiä ja koskikärpäsiä on niin paljon ettei sekaan sovi. Kuitenkin alempaa on aina tulossa iso parvi, tai kaimanserkun kaveri näki sellaisen parven ettei sekaan sopinut edes venettä… Eli myös optimisti, jos niikseen tulee

Mitäs sitten kun kaikki osuukin kohdalleen? Ei kai niin voi käydä, eihän…?
Tämä tarina kertoo onnistumisesta, unelmien täyttymisestä ja lohenkalastuksen parhaasta puolesta.

.

Lue lisää: Tornionjoen Lohirieha 2012

Kirjoita kommentti (4 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

kahen kilon siika

Edellisen vuoden tunturireissun jälkeen Mikey oli ilmoittanut, että tunturitango-trilogian neljäs osa ei seuraavana vuonna toteutuisi. Niinpä olin pakotettu etsimään uutta seuraa. Päätin seuran puutteessa laatia deitti-ilmoituksen.

Deitti-ilmoitukseen saapui vastauksia ja uteluita kuitenkin yllättävän vähän. Olin toivonut, että tuloksena olisi ollut jopa runsaudenpulaa. Eräs tunturipariskunta jo vokotteli minua mukaansa pohjois-Ruotsiin, mutta ajankohta ei osunut yksiin, joten he ilmoittivat jättävänsä minut rannalle. Muuan matkaileva perhomies ehdotti aluksi viereisellä kalastuspalstalla yhteismatkaa mutta ilmoitti jo hetken päästä löytäneensä itselleen ikioman tunturihomppelin. Eräs pääpuolen lappalainen ehdotteli hyppäävänsä kyytiini matkalla pohjoiseen, ja potenssiuutetta varmaan olisi pitänyt ostaa Kaamasesta. Mutta sekin jäi saadessani yksityisviestilaatikkooni kaksi yhteydenottoa, joita en jostain kumman syystä kumpaakaan voinut jättää hyväksikäyttämättä...

 

.

jatkuu ja jatkuu...Koskenlaskijoita kaikki tyynni

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)

Alakategoriat

 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt