Kirjautuminen

Ja keskellä virtaa siika

Käyttäjän arvio:  / 11
HuonoinParas 
Share

SiikaOli taas se aika. Odotin Jussia Jämsän Shellillä, tankattuani sitä ennen auton täyteen vauhtivettä. Jussin saavuttua suunnistimme Mikan luokse, laitoimme Mikan lukuisat muovipussit suksiboksiin auton katolle ja ryhdyimme köröttelemään Ylläkselle humalluttavia Yöpuun rantasaunan löylyjä kohti.

Keväällä olimme taas päättäneet, että tänä vuonna kalastamme tunturissa perholla siikaa. Raudunpunainen väri toki oli ollut hieman mielessä kalapaikkaa tunturikalastusta varten valitessamme, mutta paksut pintaperhoja mutustelevat siiat veivät lopulta ylivoimaisen voiton. Edessä olisi siis pari viikkoa korkealaatuista perhokalastusta.

 

.

 

“Pakko myöntää, että aika hyvä alotus”

Saavuimme joelle ja laitoimme leirin pystyyn. Leirin pystytyksen jälkeen nautimme pystytysoluet ja sekä näkkäriä teen kera. Tuuli kävi pohjoisesta ja oli kylmä. Koko aikana ei näkynyt hyttysiä. Eikä aurinkoa.

Toki paineet piti päästä poistamaan, joten raapaisimme vavat kouraan ja ylävirran suuntaan matkamme kävi. Tuuli sotki vedenpintaa ja yllättäen laantui. Olin näkevinäni tuikin. Mika huusi alempaa nähneensä pystysiipisiä kellumassa alavirtaan. Päivänkorentoja! Jussi näki niitä myös ennen siirtymistään ohitseni.

Sitten siimassa tuntui nykäisy. Kala! Iso ruho nousi pintaan ja tajusin, että ruokakalahan se siinä. Siika. Väsytin sen varovasti ja sain melko vaivattomasti ison siian haaviin. Se oli ruokakala. Kolmen miehen ruokakala. Ei huono aloitus.

 Siika siiman päässä
Siikahan se siellä

Heittelimme vielä tovin näkemättä minkäänlaista liikettä. Päivänkorennotkin olivat kadonneet. Ja Mika katosi ylävirtaan.

Palasimme jonkin ajan päästä Jussin kanssa leiriin. Ilma oli muuttunut jäätäväksi ja lämmikettä teki mieli. Leirissä mittasin siian ja yllätys oli suuri: 62 cm! Se sivusi ennätystäni vuosien takaa. Tein vielä varmistukseksi tarkistusmittauksen, nyt puristaen pyrstön yhteen: 63 cm! Punnitsin siian vielä haavissa ja puntarihaavi näytti vain 2,3 kg. Edellinen ennätyssiikani oli pituudeltaan 62 cm ja painoltaan yli 2,5 kiloa, tosin sitä ei oltu punnittu. Mutta Mikan vastaavanpituinen punnittiin ja se oli 2.8 kiloa, joten siihen nähden tämä oli hoikka poika. Jussi kommentoi kuitenkin asiaa sangen tyhjentävästi, "Pakko myöntää, että aika hyvä alotus."Siika 63 cm, 2.3 kg
Suuri on siika

Mika palasi ylävirrasta valittaen ja kiroillen. Sormet kuulemma jäässä. Vaan eipä ollut hyttysiä. Kaksi siikaa oli nähnyt joen mutkassa mutta sinne ne jäivät.

Söimme porokeitot ja päälle nautimme rommitotit. Aurinko tuli esiin ja yritti voittaa pohjoistuulen kylmyyden. Aurinko hävisi.

Mika lähti vielä koskelle, me Jussin kanssa vetäydyimme telttoihin. Siellä ei tuulen voima mahtanut auringolle mitään.

Laitoin folioon pakatun graavisiian karhulauman alle tekeytymään. Aamulla olisi luvassa herkkua...

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt