Kirjautuminen

Perhoraportit

Käyttäjän arvio:  / 2

ÄkäsjokiÄkäsjoella

Saavuin Äkäsjoelle hyvässä säässä. Tiekyltissä luki: Hannukainen. Käännyin oikealle ja ajoin sillan yli. Seuraavasta risteyksestä vasemmalle. Kuiva harjukangas, metsätie... Matka Hannukaisen sillalta laavulle ei ollut kovinkaan pitkä. Parin mutkan jälkeen pääsin perille.

Laavu oli korkea, puolikkaan kodan muotoinen. Jos sataisi, sinne ehkä tunkisi vettä, etenkin jos tuulisi oikeasta suunnasta.

.

Lue lisää: Äkäsjoki

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 11

SiikaOli taas se aika. Odotin Jussia Jämsän Shellillä, tankattuani sitä ennen auton täyteen vauhtivettä. Jussin saavuttua suunnistimme Mikan luokse, laitoimme Mikan lukuisat muovipussit suksiboksiin auton katolle ja ryhdyimme köröttelemään Ylläkselle humalluttavia Yöpuun rantasaunan löylyjä kohti.

Keväällä olimme taas päättäneet, että tänä vuonna kalastamme tunturissa perholla siikaa. Raudunpunainen väri toki oli ollut hieman mielessä kalapaikkaa tunturikalastusta varten valitessamme, mutta paksut pintaperhoja mutustelevat siiat veivät lopulta ylivoimaisen voiton. Edessä olisi siis pari viikkoa korkealaatuista perhokalastusta.

 

.

Lue lisää: Ja keskellä virtaa siika

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 1

kahen kilon siika

Edellisen vuoden tunturireissun jälkeen Mikey oli ilmoittanut, että tunturitango-trilogian neljäs osa ei seuraavana vuonna toteutuisi. Niinpä olin pakotettu etsimään uutta seuraa. Päätin seuran puutteessa laatia deitti-ilmoituksen.

Deitti-ilmoitukseen saapui vastauksia ja uteluita kuitenkin yllättävän vähän. Olin toivonut, että tuloksena olisi ollut jopa runsaudenpulaa. Eräs tunturipariskunta jo vokotteli minua mukaansa pohjois-Ruotsiin, mutta ajankohta ei osunut yksiin, joten he ilmoittivat jättävänsä minut rannalle. Muuan matkaileva perhomies ehdotti aluksi viereisellä kalastuspalstalla yhteismatkaa mutta ilmoitti jo hetken päästä löytäneensä itselleen ikioman tunturihomppelin. Eräs pääpuolen lappalainen ehdotteli hyppäävänsä kyytiini matkalla pohjoiseen, ja potenssiuutetta varmaan olisi pitänyt ostaa Kaamasesta. Mutta sekin jäi saadessani yksityisviestilaatikkooni kaksi yhteydenottoa, joita en jostain kumman syystä kumpaakaan voinut jättää hyväksikäyttämättä...

 

.

jatkuu ja jatkuu...Koskenlaskijoita kaikki tyynni

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 17

Kuppi nurin

Siellä jossakin, heinäkuun alussa herran vuonna 2012. Katselen suu pyöreänä matkakumppaneideni pakkauksista purkautuvaa tavarapaljoutta: neopreenisukkia, kumisukkia, sukkahousuja, verkkosukkahousuja, ihovoidetta, purkki vaseliinia... Vähitellen tilanteen todellisuus alkaa konkretisoitua. Minut on juuri tiputettu keskelle tundraa kahden ventovieraan ihmisen kanssa. Seuraavat viikot tulisivat olemaan kiihkeää taistelua elämästä, kuolemasta ja kenties vielä kammottavammista asioista.(*

 

 

 

.

Lue lisää: Pimeyden sydän

Kirjoita kommentti (7 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 22

Finnmarkin rautuPalattuani siika- ja harjuspitoiselta vaelluskalastusreissulta kotiin oli edessä vaatteiden pesu, retkivälineistön huoltaminen sekä seuraavan kalareissun rinkkojen ja kassien pakkaus. Tällä kertaa kalastuksen kohteena olisi puuttoman alueen rautua täynnä oleva järvi. Olin saanut edellisvuoden reissun järjestäneen mönkijämiehen yhteytiedot ja vinkin rautujärvestä Utsjoesta länteen. Mönkijämies oli vinkannut paikkaa edellisreissulla, kertoillen sen olleen pitkän aikaa suljettuna kalastukselta ja vastikään auenneen. Jostain sotilasalueesta oli höpissyt... Pyysin toista kotimaista paremmin osaavan Mikeyn aloittamaan reissukeskustelun turskanpurijan kanssa hyvissä ajoin jo kevättalvella.

.

Lue lisää: Raudun perhokalastusta Finnmarkin katolla

Kirjoita kommentti (8 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt