Kirjautuminen

Ulkomaiset kalastusraportit

Käyttäjän arvio:  / 2

Kielimuurit erottavat usein ihmisiä, mutta olisiko silti mahdollista tehdä asioita yhdessä vain muutamalla sanalla yhteistä kieltä. Otin siitä selvää lokakuun viimeisenä päivänä. Voiko parempaa päivää kalareissulle sattua kuin Tsingis Kaanin syntymäpäivä?

Lue lisää: Kalassa kielitaidottomana – pilkkireissu Mongolian ensijäille

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Meritaimen - tuo jopa tarunhohtoinen saalis, on aina ollut jollain tasolla mielessäni, vaikka en koskaan ole kyseistä kalaa onnistunut mereltä jallittamaan. Muutama kerta on kala ollut jo ns. valkosipulietäisyydellä, kerran Porkkalanniemessä kahden hypyn verran. Kymijoelta olen onnistunut yhden kutuasuisen taimenen Samthemanin soutamana saamaan ja pari kertaa olen ollut veneessä, kun joku toinen on onnistunut tuon jaloksikin kutsutun kalan koukuttamaan. Mutta se aito ja oikea meritaimen, se listaltani puuttuu.

.

Lue lisää: Meritaimenta Bornholmilta - Super!

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 0
RautuHeinäkuu on jo alulla ja kovin ei ole ehtinyt kalastukseen työ- ja muiden kiireiden takia keskittymään, myöskään heinäkuun puolivälissä alkavaa kahden viikon tunturireissua ei ole pahemmin ehtinyt ajattelemaan. Jotain varustehankintoja sentään on saanut tehtyä. Jamo81 on hoitanut lennot ja kalastusluvat kuntoon. Varaan Veekhoolta yösijat minulle Whiskylle menne tullen Ylläksen Yöpuuhun.


Lähtöä edellisenä lauantaina tulee Jamolta viestiä, että jalka onpi pipi ja tunturireissu saattaa olla vaakalaudalla. Sunnuntainen arvauskeskuksessa käynti ja kuvaukset paljastavat jalasta useita murtumia: 8 viikko jalka kipsissä, eikä tunturiin päinkään asiaa. No, jää sitten enempi kaloja meille kahdelle.


Sitten alkaa reissun läheisyyskin jo hiipimään tajuntaan, eikä viimeinen viikko meinaa kulua töissä ollenkaan. Varsinkaan kun suurin osa jengistä on lomilla, eikä oikein mitään akuuttia ole tehtävänä mitä ei voisi loman jälkeen lykätä. Mutta tuleehan se vapauttava torstai-ilta ja pääsee ah, niin mukavan pakkaamisen pariin. Siinähän se ilta sitten meneekin tavaroita pyöritellessä ja kasseihin survoessa. Aamuksi jää vielä vähän pakattavaa, kun saunoakin vielä pitää ja rauhoittua nukkumaankin. Pienet sauhut joutuu kyllä ennen nukkumaan menoa nauttimaan.

 

.

Lue lisää: The Järvi

Kirjoita kommentti (9 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

 

Airon NeidenNeidenelvan kutsu kävi kymmenennen kerran ja matka kohti Pohjois-Norjaa pääsi alkamaan. Vuoden tärkeintä reissua ennen mielessä siinsivät kolme asiaa: lohi, lohi ja lohi. Vaan kuinkas äijäin kävikään? Tarina epäonnistumisista ja onnistumisista, mutta ennen kaikkea lohestuksesta.

 

.

Lue lisää: Airon Neiden 2010 - lohta soutamassa Pohjoiskalotilla

Kirjoita kommentti (7 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

Sanotaan, että ikääntyminen on ikävää? Voi siinä olla lieveilmiöinä mukaviakin asioita, kuten esimerkiksi minun kohdalleni sattui täyttäessäni 50 vuotta kuluvan vuoden helmikuussa. Yleinen ongelmahan on, mitä hankkia tämän ikäiselle päivän muistoksi? Sukulaiset, ystävät ja kaverit päättivät kerätä matkakassan ”Kerran elämässä kalareissulle”…

 

Koska otettujen kuvien määrä on valtava, niin pitääkseni kertomukset edes siedettämän pituisina, lisään oheen vain jokusen kuvan sinne tänne. Kattavampi kuvallinen anti reissusta hoidetaan neljälläkin eri tavalla, KMC:ssä näin rapsoina ja kalamies-tv:ssä, web-kuva-albumin kautta ja painettuna lehdessä. Tarvittavat linkit löytyvät näistä kahdesta reissuraportista.

 

Ja tarina alkaa…

 

.

Lue lisää: Kerran elämässä - osa l - Lohta Kanadassa

Kirjoita kommentti (5 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt