Sekakäyttäjän elämää

Reissun päällä tapahtunutta sekä muita aivopieruja...

Addiktin elämää eli sekakäyttäjän elämää

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa Yleistä kalastuksesta
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 18544
  • Seuraa tätä artikkelia
  • Tulosta

10.06.2010

 

Nyt se on jo lähellä!!! Kalastavan miehen vuoden kohokohta, Tornionjoen veneristeily! Henkilökunta aluksella on rumaa ja haisee pahalle, siltikään yksikään siljalaini parfyymerioineen ei pärjää… Kyseessä on siis 10 päivän rupeama lohensoutua.

 

 

Homma lasketaan käyntiin huomenna, kun töiden jälkeen käännän auton keulan kohti Viitasaarea, josta poimi toveri Paulin kyytiin. Sitten matka jatkuu 4-tietä pitkin ylöspäin. Kumma homma, ettei tuo 12 tunnin ajo ole mitenkään luotaantyöntävä, päinvastoin.
Kulunut kuukausi on ollut yhtä helvettiä. Vai miltä kuulostaa 3 viikon sisään muutto, 3 valmistuvaa projektia töissä, auton myynti ja kaikki muu siihen päälle? 12-16 tuntia liikkeellä joka ikinen päivä, alkaa olla vauhdikasta…


Aiemmin mainittu duunikavereiden ulkoilutus alkoi hyvin, mutta myrskylukemissa riehunut tuuli pilasi iltapäivän. Vain muutama kala kävi veneessä, toki aamusella jerkuttelemani 100cm haagert saa aina hymyn huulille. Valitettavasti ”amatöörit” pudottelivat ilmeisen hienoja kaloja…


Lohta on pari kertaa uisteltu, sekavin tunnelmin. Eka reissu upeassa kelissä, pläkä meri ja lämmintä… Ei nykyäkään. Toinen reissu erittäin ison mainingin seassa, puolustusvoimien ampuessa syvyyspommeja näköetäisyydellä. Pari sotkua ja uloimmasta plaanarista räjäytetty salakka…

Lapin reissun tunnelmat ilmestyvät taas jossain muodossa reissuraportti-osioon.

 

 

13.05.2010

 

Tässä sitä taas ollaan, ei vaan meinaa ehtiä päivittämään tätäkään... Pahoittelut, jos joku hullu tätä lukeekin.

Työt ja muu maailma on vaatinut aikaa, joten kalassakaan ei ole juuri avausreissun jälkeen käyty. Ei silti huonosti, kun enkat meni puhki ja veneeseen saatiin eka kymppikin!

 

 

Kausihan avattiin komeasti myös merellä, perinteinen velkuan valloitus oli ohjelmassa 22.-23.4. Viimeiseen viikkoon asti sai jännätä jäiden kanssa, samoin kuin kaiken veneeseen liittyvän myös. Liian kylmä olis ollu ulkona huoltaa, ei voi mitään. Onneksi löytyi lämmin autotalli, jossa sai moisen hoitaa pois. Muutama päivä ennen lähtöä sai sit vielä käydä traikusta kaikki sähköt läpi, oli muuten liittimet huonossa kunnossa!!!


Matka ei mennyt myöskään käsikirjoituksen mukaan, saatika melkein mikään muukaan. Lossirannassa ei myyty bensaa, leukapihdit ja aurinkolasit meni mereen, autosta meni laatikko jnejne… Kova yritys kuitenkin palkittiin hienoilla kaloilla, rapsaa on sekä KH Wishkyn toimesta palstalla: http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?f=23&t=37180&start=194


Ja Tokun vääntämänä, omilla sivuillaan:
http://www.elisanet.fi/tomi.kujala/http://www.elisanet.fi/tomi.kujala/


Hieno reissu, eka kybä mun veneeseen ja omakin enkka uusiksi. Tai siis uskomaton… Perjantaina potkittiin takaisin 4-5 kilon kaloja peruspuikkareina!!!

Tuon matkan jälkeen olikin kalastusrintamalla hiljaista, kunnes eilen tuli käytyä iltapisto taimenta kokeilemassa. Kaiken maailman perhe-elämää, fudisturnausta, äitienpäivää ja muuta turhuutta... Mä haluun vaan kalastaa!!! 

 

Paikkana oli Stadin vesialue, aikaa oli 3,5 tuntia ennen kuin oli pakko siirtyä lätkäkatsomoon. (HYVÄ SUOMI!!!)
Nooh… Siinähän se sit oli. 1 pieni kala pari sekuntia kiinni, eikä muita havaintoja. Hieno keli, kuitenkin. Eli oli kivaa!

 

Ylihuomenna taasen lähden ulkoiluttamaan paria duunikaveria. Tammisaareen mennään haukikalaan, toivon mukaan tekemään kundien ”elämän reissu”. Kumpikaan ei mitenkään aktiivinen kalastaja kun ole, niin pari vitosen kalaa tekis keikasta jo unohtumattoman.


Viikon päästä olisi tarkoitus avata uistelukausi, lohen perään porkkalaan. Jos keli antaa myöten, tolla mun kiululla ei lähdetä yli 8m/s ennusteella rannasta. Hirveä polte sinnekin!

 

Eikä meidän lapin jokiveneristeily ole kuin 4 viikon päässä!

 

Apua, aika loppuu!!!

 

Ruodolla Rokotettu

 

 

 

09.04.2010

Mahtavaa, kausi on avattu!!! Päästiin soutamaan Emppai:n kanssa! Ja tehtiin samalla kalamies.tv:n jakso. On, kieltämättä, mukava muistella reissua katsomalla sitä videona. Reissu oli hieman kaksijakoinen, kohdekalaa ei ainakaan näkyviin saatu, mutta jarrun pärinä jäi mieleen pitkiksi ajoiksi... Jaksosta tuli, mielestäni, hyvä. Ja reissu oli hieno, oikein tunsi miten talven pölyt karisi hartioilta. Kelikin oli hieno, mitä voisi kalamies enempää vaatia? Talvikkotaimen pelasti päivän, vaikka siitä ei evästä saakaan. Olihan se varmaan 3kg, tuskin ihan jokapäiväinen saalis monelle?

 

Kevät kurkkii olan takaa, mutta todellinen herääminen on vielä edessä. Poikkeuksellisen paksut jäät vaatii hiukan aikaa poistuakseen. Mutta onneksi on kymi, taimenen soutu on sama kuin kevät tänne talouteen... Vene tulee takaisin kotiin ensi viikolla, huolto ja keulakoneen asennus pitäisi suorittaa joku ilta, mikäs siinä.

 

 

Jokavuotinen tornion reissu ei ollutkaan ihan niin helppo, kun ei uusi rajajokisopimus tullutkaan voimaan. Piti sen, jossain tökkii... Noh, keikka on 12.6.-21.6. Toivon mukaan kalat löytää jo Lappeaan asti silloin. Riski on, että ollaan liian aikaisin paikalla, mutta päätettiin että pahin ruuhka ja helteet vältetään tänä vuonna. Viime vuonna meni toinen viikko ihan pelastusarmeijalle, kun lämmöt oli kolmessakympissä ja jokivesi lämpeni kuin hellalla.

 

Kelat on huollettu, koukkuja viilailtu, henkisesti jo mennään ja kovaa. Perinteinen Sup78:n järkkäämä Velkua-turnee on vain 2 viikon päässä, tiukille menee onko kaikki paikat sulana silloin. Tuo on ollut jo parina vuonna kevään (ja syksyn) yksi kohokohdista, ja sitä taas suurella innolla odotellaan. Mikäs sen parempaa, kuin UPEAT vedet, hienoja kaloja ja hyvää seuraa! Uuden keulakoneen myötä saa taas sälyttää osan kuskin roolista Tokulle, joka ei tunnu sitä onneksi vastustavan. Ajatelkaas, 3-4 päivää, toinen toistaan hienompaa laguunia heitellen läpi, vailla mitään arkimurheita. Saa vain ja ainoastaan kalastaa... Nyyh, olisipa reissu pidempi...

Nyt nukkumaan, jotta pääsee aamulla ylös, kireitä siimoja kaikille jotka kauden saavat avata!

 

Ruodolla Rokotettu

 

 

20.03.2010

 

Nyt se tulee, Kevät!
Parin viime päivän aikana on ulkoa kuulunut sellainen lorina, että herkempi laskisi alleen. Lunta on täkäläisittäin ennätysmäärä, joten tuota loskaa ja vettä on luvassa pidemmäksi aikaa. Taitaa tulla komeat tulvatkin vielä.

 

Mitä muuta se tarkoittaa? Tarkoittaa sitä, että ipana herää kuudelta kun on valoisaa, kelahuollot on aloitettu ja paniikki myöhästyvästä veneen huollosta on kehitteillä. Pitäisi vielä varustustakin päivittää lotjaan... Uusia vetokeloja piti ostaa kalastusmessuilta, mutta ahtaajien lakon takia en niitä saanut (HV, koko poppoo)

 

Aivan järkyttävän pitkä talvi alkaa olla takana, joskin oli pitkästä aikaa ihan oikea talvi. Oli lunta, ei loskakelejä, pakkasta jnejne. Koko paketti.


Kymille on odotettavissa runsasvetinen kevät, joka huipussaan ainakin hankaloittaa soutamista. Muutenkin ajattelin yrittää pidättäytyä alkukauden hauenkalastuksesta ja käydä muutaman kerran taimenta soutamassa. Viime vuonna taisin käydä kaikki 2 kertaa, ja mitään ei tullut? Oli ensimmäinen vuosi miesmuistiin, kun ei mulle taimenta siunaantunut. Kevään talvikkoa ei lasketa... Soutua varmaan siihen asti, että meri alkaa lämmetä. Jos pystyy... Yksi hienoimpia asioita elämässä on auringonpaisteinen kevätpäivä jossain hienolla fladalla. Siinä on sanoinkuvaamaton tunne kun pääsee moisesta nauttimaan!


Yksi pilkkireissukin pitäisi tehdä, Storträskin valtaus nro 2 on viikon päästä. Mukavahan se varmaan on jäällä viettää päivä, hyvässä seurassa ja virvokkeita nauttien. Varsinkin kun on omat synttäritkin samalla... ( viewtopic.php?f=11&t=37676 ). Pilkinnän jälkeen homma jatkuu saunomisella, virvokkeita unohtamatta.

 

Veikkaan että Kymille pääsee viimeistään 2 viikon päästä, merelle 3 tai 4.

 

Ruodolla Rokotettu

 

 

22.02.2010

 

Uusi vuosi oli ja meni... Silmätkin on tallella. Meni siinä koko tammikuu tätä päivittämättä, jostain kumman syövereistä tulla tupsahti töitä ja muita kiireitä. Hyvä niin, ei suotta murehdi niin paljon tuota kirottua jääkantta vesien päällä. Enkä kiroaisi niin paljon tätä jatkuvaa lumisadetta. Enkä ihmettelisi sitä kuuluisaa ilmaston lämpenemistä, josta ei nyt ole mitään hajua... Onneksi mr. Obama kävi köpiksessä, loppui sen ilmastonmuutoksen kukkoilu!

 

Tammikuun alussa tuli nostettua ekat pilkkikirret jäälle, rapsan voi lukea tuolta : viewtopic.php?f=11&t=36642. Olikin sitten ainoa lauhkea päivä siihen aikaan, eli harrastusta jatketaan maaliskuussa. Mietittiin toveri Frosten kanssa että järkätään Storträskin valloitus, varmaan siinä maaliskuun lopulla. Pilkintää, juomaa, makkaraa jnejne. Palstalle tulee ilmoitus aiheesta sitten kun päivä on päätetty.

 

Piipahdettiin, tosiaan, tammikuun lopussa madepilkillä Uljuan tekojärvellä. Ei juuri jäänyt kerrottavaa, ainakaan kalastuksellisessa mielessä. -15 pakkasta ja reipas tuuli teki hommasta liian haasteellista. Myöskään kala ei oikeasti edes syönyt, vaikka kalastamisen yritystä oli havaittavissa. Tuli tavattua monia uusia hahmoja, joiden kanssa on virtuaalimaailmassa tunnettu jo vuosia. Oli erittäin hauska reissu, vaikkakin sijainti oli aika paha; 600km on hiukka liikaa... Keskusteluissa on topikkikin aiheesta, viewtopic.php?f=11&t=36029

 

Venemessut tuli pyörähdettyä. Lähinnä seurustelumielellä, mutta tulihan siinä parin paatin perään kuolattua. Niistä kai ei enempää, aika laimeat kemut taas.

 

Nyt on kuumin puheenaihe Suomen tappio Ruotsille olympialaisten alkusarjassa. Kaikki siitä puhuu, joten voin hyvillä mielin haudata moisen. Maanantai- aamu ei muutenkaan ole se paras hetki viikosta, niin sitten käy vielä noin. YÄK!

 

Niin, eipä sitä juuri kalahommia pysty tekemään, kun tuo pilkkiminen ei vieläkään ole himoksi asti ruvennut. Toisaalta, nyt voi kerätä niitä "kotipisteitä". Jaksaa emäntä sit taas kuukauden keväällä katsella. Tai pari viikkoa. Tai jotain...

 

*Valistusosuus alkaa* Onhan muistettu kalastusluvat ostaa jo? *Valistusosuus päättyy*

 

Kai ne jokainen itseään kunnioittava kalamies hankkii?

 

Kevättä odotellessa...

 

Ruodolla Rokotettu

 

 

30.12.2009

 

Taakse jäi Kalavuosi 2009

 

Monta hienoa maisemaa ympäri suomenniemeä

Satoja veneellä ajettuja maileja

Satoja soudettuja tunteja

Rakkoja käsissä

Maukkaita oluita makkaratauolla tai auringonlaskua katsellessa

Tuhansia ajettuja kilometrejä

Pettymyksiä, onnen hetkiä, riemua, iloa, surua. Ystäviä, tuttuja, muita kalamiehiä. Paineja, hiljaisia hetkiä, yhteislaulua. Kaikkea, mitä voi kalavuodelta odottaa.

 

Olenko tyytyväinen? Kyllä, ehdottomasti! Mutta ei hyvistä asioista ikinä halua luopua, edes vähäksi aikaa.

Kaikki se on tältä vuodelta ohi. Vaikka uusi vuosi on nurkan takana, uusine kujeineen, vetää tuo mieltä herkäksi. Ja venyttää kevään "ensi savuja" tai aironvetoja edeltäviä sekunteja todella pitkiksi. Mikä onkaan pidempi kuin kalamiehen odotus?

 

Eletään tämän vuoden toiseksi viimeistä päivää. Tunnelmat on aika rauhalliset näillä keleillä, kun en pilkkihommista ihan niin innoissani ole.

Joulu oli ja meni, emo stressasi ja mukula ei syönyt pariin päivään. Kiitos medialle ja tarjouslehdille, jotka nostaa lasten joulukuumeen vaaralliselle tasolle jo alkukuusta. Kiitos todella paljon, olihan taas tavallista "joulurauhaa". Kalavehkeitä ei pukki tuonut, hyvä niin. Ne on aina parempi ostaa itse. *VIHJE ALKAA* Vaimoväki, lahjakortti paikalliseen koukkukauppaan ei ole koskaan huono idea *VIHJE LOPPUU*

 

Kuitenkin, huomenna pitänee käydä tytön kanssa pilkillä, paikallisella lohilammella. Josko saataisiin elämyksiä? Ainakin vuoden vikana päivänä on komeaa käydä kalassa. Koirakin saa vaihteeksi olla vapaana, joten kaikki varmaan tykkää.

 

Suunnitelmia on tulevalle kaudelle jo tehty, keulakoneen uusiminen lienee se eka hoidettava asia. Vanha kun laukesi kesken leikin.

Madepilkille mennään Uljuan tekojärvelle Temppaelmerin opastuksella tammikuun lopussa. Voi tulla kostea reissu. Kun on kuulemma jäälle noussut vettä... Mukavaa touhua tuo yleensä on, vaikka aina extreme- lajilta kuulostaakin. Pimeässä, lumimyrskyn aika on se paras...

Sitten pitäisi jostain saada vapaata keväälle, jotta voisi taas toteuttaa itseään. Eli kalastaa monta päivää putkeen.

 

Kesän lapinmatka on jo lyöty kiinni. Mennään ns. huonompaan aikaan, mutta toivon mukaan vältetään se pahin ryysis. Viime kesänä alkoi jo hermo kiristymään Lappean ruuhkassa. Toiset kun ovat vahvasti sitä mieltä, että maksettu lupa oikeuttaa unohtamaan kaikki herrasmiessäännöt. Mulle ei koskaan ole ainakaan sellaista lappua luvan mukana tullut? Vai olisiko kyseessä VIP-kortti, harvoille ja valituille? Heh: Tämän kortin omistaja on oikeutettu ohittelemaan ja/tai junnaamaan paikallaan, muista välittämättä. Kortti on voimassa vuoden, ja tulee luovuttaa seuraavalle taulapäälle jääkauden aikana.

 

Kaikennäköisiä sitä pähkiikin... Syystä, luulen ma? Kaikki Torniolla ja Tenolla enemmän soutaneet tietää, miten tärkeää kaikkien viihtyvyyden kannalta on noudattaa noita herrasmiessääntöjä. Ja voihan siinä tulla nokka kipeäksi, jos joku vahvempi ja heikkohermoisempi kaveri tulee ohitettua. VIP-kortti tuskin pelastaa? Paitsi jos sen mukana on esim. käsiase.

 

Keulakoneen lisäksi pitäisi varaston nurkasta laittaa takila kiinni venhoon, on se siellä ja puoli vuotta lojunut. Eipä sitä kyllä tarvita vasta kun touko-/ kesäkuun lohenuisteluihin, mutta nyt olisi aikaa hoitaa moinen pois. Vene kylläkin on Tammelassa, 130km päässä, Lintukorven Ranchilla. Eli menee varmaan keväälle, mukavampaahan se on plussakeleillä laitella. Ja valoakin on enemmän. Ja olen laiskakin. Ohjaustakin kai vois katsella, nythän veneessä on köyhän miehen nfb- ohjaus. Eli, niin jäykkä, ettei ratti käänny ajaessa itsestään... Toimii!

Kohti uutta vuotta, toverit Kalamiehet. Erästä palstalaista lainatakseni: Leuka rintaan, ja kohti uusia vastoinkäymisiä!

 

Varovaisesti sitten, ei liikaa paukkuja ennen pommeja ja raketteja. Itse olen lapsen kanssa ammuskelemassa, eli ei krapulaa perjantaina.

 

Ruodollla Rokotettu

 

 

18.12.2009

 

Alkaa edellinen vuosi lähenemään loppuaan, ja ajattelinpa ruvetä tämmöstä kirjoittelemaan. Jääkauden ulkopuolella kun tulee tasaisesti kalasteltua, niin varmaan jotain jutun juurtakin voisin yrittää keksiä. Tornionjoen keikasta nyt on pari vuotta jotain plokia pidelty, joka olikin ihan lystiä touhua. Reviirinlaajennus lienee paikallaan...

 

Ruutta lupas tän kanssa (viskipäissään) autella, jotta joskus saa ulkoasua hiukka siistittyä. Aloittelen kuitenkin ihan varastomies-tyylillä: Tekstiä kehiin, katellaan muut sit syksymmällä.

 

Kaihoisasti muistelen viime lauantaita, kun vene nousi kauden viimeisen reissun päätteeksi traikulle, jäädäkseen siihen kevättä odottelemaan. Takana oli erittäin mukava päivä Hannufoxin kanssa, josta löytyy ihan rapsakin http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?f=14&t=30153&start=1200

 

Ainoa miinus oli tunnelma, joka jo aamusta alkaen, ajoittain, oli kuin kuolemaantuomitulla: Viimenen lautanen nenän edessä.

Jääkausi tuli, yllättävästi ja odottamattoman kovana. Loppui venkoilu kuin papin paukahdukseen, kaikki jäätyi viikossa.

 

Ruodollla Rokotettu

 

 

Blogi jatkuu sivulla http://www.kalamies.com/userblog/101.html

0
Tunnisteella: hauki lappi lohi tornionjoki
Kalastuksen sekakäyttäjä vm.-76. Uistelen, heitän, vedän sekä perhoa, viehettä että oikeaa kalaa.
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt