Paavon pervoreissut ja muita tarinoita

Pintaperhokalastusta tunturissa ja jos pintaperhokalaan ei tunturiin pääse, niin hauen ja toutaimen perhokalastusta aina kun mahdollista. Jokunen perhokin tulee sidottua silloin tällöin. Kesän pääkalareissuista syntyy aina reissuraportti osoitteeseen Kalamies.com -> Reissuraportit. Tämä blogi kertoo näiden reissujen valmisteluista, muista kalareissuista, ädläyksestä sekä savuisten viskien maisteluista. Oluttakin juodaan. Ja kaverille ei jätetä.

Kaikenlaista uutista ja tapahtumaa

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa Perhokalastus
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 15999
  • Seuraa tätä artikkelia
  • Tulosta

Saivatpa vihdoinkin toimimaan tuon Taimen-TV:n. Päiväsaikaan on kiva välillä vilkaista taimenien kutupuuhia. Hieman toki harmittaa videon huono laatu ja tarkkuus mutta odotuksissa on tähänkin parannus. Ovat jopa lupailleet vedenalaiskameraa. Kutuaikaa ei kuitenkaan kestä kuukausikaupalla joten kannattaa vilkuilla nyt kun taimenia panettaa.

 

Lohipolitiikka puhuttaa. Valtalehdissä on kauhisteltu ja hämmästelty hallituksen, minunkin mielestäni, älytöntä päätöstä. WWF nimitti Suomen hallituksen Itämeren lohen pahimmaksi viholliseksi. Järjestön mielestä hallituksen EU-ministerivaliokunnan päätös vastustaa EU:n komission ehdottamia Itämeren lohen kalastusrajoituksia on ”vakava uhka lohelle”. WWF korostaa, että komission tieteellisiin arvioihin perustuvan ehdotuksen tarkoituksena on turvata Itämeren lohen säilyminen.

Tutkijoiden suosittama kalastuskiintiön yläaja Itämerellä oli viime vuonna 133 000 lohta. Poliittisella päätöksellä kiintiö nostettiin 294 000 loheen. Tämän vuoden suositus oli 120 000 lohta, mutta kiintiö yli kaksinkertaistettiin 250 000 yksilöön.

 

Vapaa-ajankalastajat ry on esittänyt haisevan vastalauseensa hallitukselle, ehdottaen, että maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) nimittäisi selvitysmiehen laatimaan kestävän kalastuksen lohistrategiaa. Saas nähdä. Hallitusohjelman mukaan "tarttis tehrä jotain", kun kerran on päätetty, että ”Suomi toimii EU:ssa Itämeren kalakantojen elvyttämiseksi ja kalastuskiintiöiden mitoittamiseksi siten, että ne eivät ylitä lajin suurinta kestävän saaliin määrää”. Jotenkin vaan taas kerran deja-vu-tuntuu, että asiassa mennään kliseisesti perse eellä mäntyyn. Keskustelu asiasta on jatkunut jo jonkun aikaa foorumilla.

 

C&R puhuttaa taas. Jokavuotinen rähinä jota ilman ei joulun odotus voi alkaa. Kymijoelta on saatu tummia lohia eikä kestänyt kauaakaan kun jo eläinrääkkäyskortti vedettiin esiin. Rutinat siirtyivät sen jälkeen saalisvarmuuteen: saako padon alta paremmin kalaa kuin vapaalta jokiosuudelta? Jos minulta kysytään, niin olen aina saanut parhaiten kalaa sieltä missä olen ollut kalassa. Ollessani kalassa padon alla, en ole saanut samaan aikaan yhtään kalaa muualta. Siispä padonalus on ollut selkeästi saalisvarmempi paikka. Toki myönnettäköön, että meikäläisen patokalastukset ovat jääneet yhteen Korkeakosken keikkaan, josta muistoksi jäi vain munasillaan juoksun 100 metrin kisa, jossa voittaja otti varaslähdön. Enkä silloinkaan saanut kalaa.

 

 

 

0
Tunnisteella: c&r kymijoki lohi virho
Kirjoittaja on perhokalastaja, joka käyttää sukkahousuja kahluuhousujen alla (koska niitä on vaan niin mukava käyttää) sekä makuupussissa (koska niitä on vaan niin mukava käyttää). Kirjoittaja on myös tunnettu siitä, että hän kävelee tunturissa kilometrikaupalla raudun, siian, taimenen ja harjuksen perässä perhovapa toisessa kädessä ja oluttölkki toisessa kädessä, notkuen. Kelluntarenkaassa vietetyt tunnit ovat lukuisat ja hyttysiä kirjoittaja syö tuhansittain. Kirjoittaja harrastaa myös vaellusta mutta vain päästäkseen kalapaikoille. Jos haluat paremmin tutustua kirjoittajaan, se käy helpoiten tarjoamalla tälle lasillinen savuisaa elämän vettä.
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt