Sponsored by

WPC Finland Kainuun karsintakisa 15.5.2016

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

kunkku1

WPC Finlandin ensimmäinen karsintakilpailu, Kainuun kisa joka järjestetään Oulunjärvellä, lähenee jo hurjaa vauhtia! Jututimme karsintakilpailun kilpailunjohtajaa, Janne ”Eskimo” Mikkosta ja kysyimme häneltä muun muassa kilpailualueesta, kisan luonteesta ja taktikoinnista sekä tietenkin viehesuosituksia kisaan. 

 

 

  

Janne kertoo että Kainuun karsintakilpailun järjestää 15.5 2016 paikallinen kalaseura XXX Fishing Club Paltamo, jonka sihteerinä hän itse toimii.

Kisan osallistujamäärää ei ole rajoitettu joten mukaan mahtuu vielä hyvin. Jannen mukaan Kisa-alue on Oulunjärvellä Paltamon kylän läheisyydessä olevan Paltaselän kunnan puoli sekä mieslahti. Alueeseen kuuluu myös pieni pätkä Kiehimänjokea. Kisan startti tapahtuukin jokivarresta.

IMG 0504

Janne "Eskimo" Mikkosen mukaan Kainuun kisa ratkaistaan kuhalla

 

Kisa-alue on monimuotoinen. Se sisältää syvänteitä, karikkoja ja saaria. Mieslahden alue koostuu pääosin matalasta alueesta. Kisa-alueen suurin selkä on 14 x 8 kilometrin kokoinen, joten tilaa kisata kyllä riittää kaikille.

Kisataktiikan Janne haluaa jättää kilpailijoille. Kisa viedään hänen arvionsa mukaan kuhalla, mutta hän ei usko voittotuloksen yltävän yli kolmeen metriin. Suurimman hauen pituudeksi hän veikkaa 96 cm.

Hyvän kalastuspaikan löytäminen tulee olemaan Jannen mukaan kisan haastavin osa. “Alue on laaja ja ‘ihan’ joka kiven takana ei ole isoja kaloja”, Janne korostaa. Ottivieheiden ja niiden värien suhteen Janne on varovainen. “Parempi kun en veikkaa tähän mitään” on miehen lyhyt mutta ytimekäs vastaus kun utelen häneltä mikä tulee olemaan kisan ottiväri.

Lopuksi oli pakko vielä udella Jannelta kisan osalta tuiki tärkeää asiaa, eli Oulunjärven jäätilannetta kisapäivämääränä. Ovatko jäät lähteneet 15.5 mennessä? “Toivottavasti” mies vastaa, “Yleensä järvi on vappuna pääosin sula”.

IMG 0740

Kisatulos koostuu kolmen suurimman kuhan ja ahvenen sekä suurimman hauen yhteismitasta. Kyseessä on pyydystä- ja päästä -kilpailu.

 

Nyt vaan kaikki joukolla ilmoittautumaan Kainuun karsintakilpailuun, tapahtumasta näyttäisi kaikin puolin tulevan erittäin jännittävä!

Lisätietoa kisasta ja ilmoittautumiset: http://wpcfinland.fi/kilpailut/15-5-2016-wpc-kainuu/ 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt