Sponsored by

WPC Uusimaa, 20.8 2016

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

 fullElokuussa WPC-kiertue saapuu Uudellemaalle. Karsintakisa käydään tuolloin Porvoon merialueella, jokisuiston ja Emäsalon sillan välisellä alueella, Kymifishing Open –nimen alla. Kalamies.com haastatteli kisan Primus Motor Kari Lossia.

Kari kertoo että Uudenmaan karsintakilpailun järjestäjänä toimii Kymifishing Oy. Kilpailupäivä on 20.8 2016. Kilpailuun osallistuvien veneiden määrä on rajoitettu 30 venekuntaan.

 


Kilpailun tapahtumakeskus on Porvoon Emäsalon seikkailulaakso, jossa voi yöpyä ennen kisaa ja kisan jälkeen. Suunnitelmissa on järjestää kisan yhteyteen messevät afterfishingit ja Kari kehoittaakin osallistujia jäämään kisan jälkeen yöksi Seikkailulaaksoon. Yöpyminen aamupaloineen kahden hengen huoneissa maksaa 98 euroa / huone. Tarjolla on myös saunaa ja poreammetta hintaan 15 euroa / henkilö. Kilpailukeskuksessa on A-oikeudet, ja tästä syystä omat alkoholijuomat on kielletty.

Kisa-alue alkaa Emäsalon sillalta ja rajoittuu Porvoonjoen kalastusalueen ylärajalle, jolloin alueelle tulee pituutta noin kahdeksan kilometriä. Kyseessä on siis Porvoon kaupungin vesialueet. Alue on opittu tuntemaan varsinaisena kala-aittana, vaikkakin ahven ja kuha ovat kisa-ajankohtana vasta tuloillaan alueelle.

IMG 3767Aluetta  leimaa kohtalaisen suuret veden värivaihtelut, mutta yleensä vesi on kirkkaimmillaan juuri elokuussa. Emäsalon sillan läheiset alueet ovat melko syviä kalastettavia (3-15m), mutta  joessa ja jokisuulla on vettä vain muutamia metrejä.

Kisataktiikan suhteen Kari tietää kertoa, että vedet soveltuvat mainiosti heittämällä tapahtuvaan jigaukseen mutta alueelta on myös mahdollista saada loppukesästä isoja haukia ja kuhia ja hän neuvookin varaamaan mukaan myös spinnerbaitteja haukia varten.

”Tärkeää on tietysti saada kaikki kisakalat korttiin, mutta veikkaan, että hauki tulee näyttelemään tärkeää osaa tässä kilpailussa”, Kari povaa.

Koska kuhat ja ahvenet ovat vasta tulossa sisään alueelle kilpailuajankohtana, ne muodostavat ikään kuin kisan villin kortin. On mahdollista että kuhan ja ahvenen saaminen on kisassa todella helppoa mutta toisaalta se voi myös osoittautua erittäin haastavaksi. Kari veikkaakin että kuha tulee osoittautumaan kisan haastavimmaksi kalaksi. Kisa-alueella toimivat Karin mukaan useimmiten tummanväriset vieheet, kuten violetti ja moottoriöljy.

Kari, millä tuloksella kilpailu tullaan voittamaan? 

”Äh, en lähde veikkaamaan, mutta se vaatinee muutaman ison lajinsa edustajan.”

Kilpailun suurimman hauen pituus? 

”113 cm”

Mikä venekunta on oma ehdokkaasi kisan voittajiksi?

”Anssi Lehtisen ja Roope Rehbinderin venekunta. Anssi on kalavesillä kuin peruna keväällä!”

Ilmoittautumiset ja lisätietoa WPC Uusimaasta: http://wpcfinland.fi/kilpailut/wpc-uusimaa-20-8-2016/

Tiedustelut saunasta ja ilmoitukset erityisruokavaliosta: Kari Lossi, 045 3425199, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

kuva 1-2

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt