Etusivu » Aidomman näköisiä saa hakea – Sewro Custom Bait -jigit
Ajankohtaista JIgaus

Aidomman näköisiä saa hakea – Sewro Custom Bait -jigit

Sewro Custom Bait on puolalainen jigimerkki, jonka tuotteita ovat täysin käsityönä valmistetut jigit. Jigien uskomattoman aito ulkomuoto johtuu siitä, että ne on mallinnettu aidoista kaloista ja valettu niiden muotojen mukaan. Yksityiskohdat ja värit viimeistellään käsin ja lopputuloksena on niin aidon näköisiä jigejä, että kauempaa katsottuna niiden luulee olevan aitoja kaloja.

Valmistaja on lähtenyt luomaan mallistoa petokalojen mielisaaliista. Särki, ruutana, salakka, kiiski ja ahven ovat listalla kuten myös pienemmät kuhan näköiset jigit, jotka ovat haukien ja isompien kuhien mieleen.

Lajitelma Sewron jigejä. Ulkonäön aitous hämmästyttää oikeasti, etenkin aidoilla väreillä.

Jigit on tehty varsin hyvin viiltoja ja teräviä hampaita kestävästä plastisolista. Jokaisen jigimallin uintiliike on omanlaisensa ja uintia voi tuunata helposti esimerkiksi jigin päätä tai rigausta vaihdellen. Materiaali kestää myös useamman kerran koukuttamisen.

Luontaisten värien lisäksi Sewron värivalikoimaan kuuluu myös ärsytysvärejä kuten oranssia ja oranssipyrstöisiä malleja sekä ainutlaatuisia kameleonttivärejä, jotka vaihtavat väriä eri olosuhteiden ja katselukulman mukaan. Kameleonttivärit ovat ainakin itselleni uusi tuttavuus.

Pikkuinen ruutana on erityisesti kuhan ja hauen mieleen.

Tehoja löytyy

Koska en itse millään olisi ehtinyt kokeilemaan kaikkia värejä ja malleja, pyysin apua Mika ”Puuppa” Tuomiselta ja Teemu Koskelta, jotka ystävällisesti lähettivät tukun kuvia todisteeksi, että jigit todella pelaavat ja tekijämiesten sanaan on syytä luottaa.

Isompi kuha popsii mielellään myös ahvenia ja tämä 17-senttinen kelpasi 70-senttiselle kuhalle yhdellä koukulla rigattuna. Kuva Mika Tuominen.
Double Trouble. Kuva Mika Tuominen.

Lähetin myös jigimestari Juha Happoselle kokeiltavaksi kolme erilaista mallia etenkin ahvenen pyyntiin. Juha raportoi Kalastus-lehden syyskuun numerossa miten eväs kelpasi.

Kattava mallisto

Jo aiemmin mainittujen kalalajien lisäksi malliston laajuus perustuu eri kokoluokkiin. Välillä isokin petokala popsii pientä saalista ja välillä taas kitaan humahtaa kerralla hieman enemmän apetta.

Mallisto kattaa tällä hetkellä seuraavat mallit:

  • Ahven Firetail 5,5; 8,5; 11; 14; 18 & 18 cm kameleonttiväri
  • Salakka Firetail 10, 16, & 17 cm
  • Kiiski Firetail 5,5 & 10 cm
  • Särki Firetail 7,5, 10 & 14 cm
  • Ruutana Firetail 10 cm
  • Kuha Firetail 17 cm

Esimerkiksi 8,5-senttisen ahvenjigin hinta on Ruodossa 4,50 euroa, joten muutamalla kympillä saa jo hyvän kattauksen erikoisherkkuja. Lisätietoa nordicsports.fi & sewro-custom.pl