Etusivu » Älyä vapaan – Cyberfishing Smart Rod Sensor
Cyberfishing Smart Rod Sensor
Ajankohtaista Kalastusvälineet Kelat ja vavat Varusteet

Älyä vapaan – Cyberfishing Smart Rod Sensor

USA:ssa on keksitty lähes kaikki nykykalastajan apuvälineet keulasähkömoottorista matalanvedenankkuriin. Nyt vapaan on mahdollisuus liittää digitaalisuutta amerikkalaisen Cyberfishingin ”mokkulan” myötä. Kokeilimme laitetta diplomi-insinööri Petri Rajalan kanssa.

Cyberfishing Smart Rod Sensor on nimensä mukaisesti vapaan kiinnitettävä usb-ladattava vain 9 grammaa painava anturi. Täysin säänkestävä laite toimii suomenkielisen älypuhelinsovelluksen kautta GPS:ää ja Bluetoothia apunaan käyttäen ja rekisteröi kaikki heitot sekä mahdollistaa kalojen ottipaikkojen tallentamisen yhdellä painalluksella.

Myyntipakkauksen sisältö.

Smart Rod Sensor tallentaa myös vallitsevat olosuhteet kuten lämpötilan, ilmanpaineen ja tuulensuunnan. Tuulensuunnan tallennus on tosin hieman turhaa, sillä heitellessä vavan asento muuttuu jatkuvasti.

Kalapäivän jälkeen voit tarkastella sovelluksesta päivän kulkua niin heittojen määrän kuin saatujen kalojenkin muodossa sekä jakaa tiedot Cyberfishing-yhteisössä tai omissa kanavissasi. Ajan kuluessa Smart Rod Sensorin käyttäjä pystyy muokkaamaan ottipaikoista karttaa ja pitämään sähköistä kalastuspäiväkirjaa.

Aikajanalta näkyy milloin heitot ovat tapahtuneet. Varsin nopeaa kalastusta.

Käytössä

Smart Rod Sensor ladataan usb:n kautta ja se kiinnitetään kumirenkailla vapaan tyviosan keskelle. Pakkauksessa tulee kumirenkaita mukana erikokoisissa vavoissa käytettäväksi.

Sovellus käynnistetään ja puhelin yhdistetään Bluetoothin kautta Smart Rod Sensoriin. Sen jälkeen aletaan kalastaa. Heitot ja kalastuspaikat tallentuvat automaattisesti muistiin sekä Googlen karttapohjalle. Saadut kalat merkitään yhdellä painalluksella.

Reilun tunnin kalareissu piirtyi kartalle 77 heiton verran, tällä kertaa oli MP-reissu.

Kenelle?

Petri Rajala puki hyvin kokemuksemme sanoiksi. ”Cyberfishing Smart Rod Sensor on hauska lisävaruste kokeneelle ja analyyttiselle kalastajalle, jossa on hieman insinöörin vikaa”. Eli mielestämme laite tuo lisäarvoa silloin kun kalastus on kaikin tavoin hallussa ja omaa osaamista halutaan vielä parantaa. Digitaalinen kalastuspäiväkirja on myös mielekäs ominaisuus.

Cyberfishing Smart Rod Sensorin hinta on noin 80 euroa ja Suomessa sitä edustaa Wake Fishing Oy (www.wakefishing.com)

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG
Avustaja PETRI RAJALA