Etusivu » Didriksonsin uudet kalastusasut asettavat riman korkealle
Ajankohtaista

Didriksonsin uudet kalastusasut asettavat riman korkealle

Ruotsalainen Didriksons on vaatettanut kalastajia ja muita ulkonaliikkujia jo yli sata vuotta. Olemme aiemmin kokeilleet merkin kalastusasuja ja todenneet ne erittäin toimiviksi. Hyvää voi kuitenkin parantaa ja tähän syksyyn saapuneet Aegis-housut ja Elements-takki asettavat mittatikun korkealle kun puhutaan laadukkaista kalastusvaatteista. Ne ovat tulosta Didriksonsin oman kalastustiimin kenttätyöstä.

Didriksons Aegis -housut

Nämä haalarimalliset ja kiinteillä olkaimilla varustetut housut ovat todella tukevaa tekoa. Housujen kaksikerroksinen, osittain biopohjainen Sorona-kangas on kuitenkin tukevuudestaan huolimatta miellyttävän tuntuista ja pehmeää.

Polven ja takamuksen vahvikkeet ovat loistava ominaisuus ja lisäävät myös vedenpitävyyttä.

Housujen vedenpitävyys on 10 000 mm vesipilarilla mitattuna ja hengittävyys on 4000 g/m²/24 h, joten niitä voi käyttää todella kosteissa keleissä. Saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Housujen haalariyläosassa on myös taskut.

Housujen mitoitus on miellyttävä ja istuva etenkin venekalastukseen, jossa välillä istutaan ja välillä seistään ja kumarrellaan haavaamaan. Itselläni oli kokeessa L-koon housut ja olen 185 cm & 90 kg. Alla minulla oli tekninen kerrasto, mutta alle mahtuisivat tarvittaessa myös esimerkiksi paksummat alushousut tai jopa kevyet toppahousut.

Reisitaskut voidaan sulkea joko velcrolla, vetoketjulla tai kummallakin.

Mainiota käytettävyyttä

Housut ovat todella kalastuskäyttöön suunniteltu. Takamuksessa ja polvissa on vedenpitävät vahvikkeet. Housuissa on useita käteviä taskuja ja silmukoita tarvittavien työkalujen kiinnittämiseen kalastukseen tai vastaaviin toimintoihin.

Reisitaskut ovat suljettavissa vetoketjulla, mutta tasku voidaan sulkea pikakäyttöä varten myös velcro-tarralla. Tällöin tasku ei kuitenkaan ole enää vedenpitävä.

Housujen lahkeiden sisällä on säädettävä resori, joka pitää tuulen ja kylmyyden loitolla. Ratkaisu on tuttu laskettelupuolelta ja toimii mainiosti myös kalastuksessa.

Resori pitää mainiosti tuulen ja viiman loitolla.
Housujen haalarimalli on kalastukseen ainoa oikea valinta.
Takamuksen suojaus pitää paikat varmasti kuivana.

Housujen hinta on 320 euroa, joka ei ole halvimmasta päästä, mutta ei pidäkään, sillä laadulla on hintansa. Vastikkeeksi saa kalastusmukavuutta kaikissa olosuhteissa. Lisätietoa didriksons.com/fi/kalastus

Ruoto tarjoaa Kalastus-lehden lukijoille -15 % alennuksen Didriksonsin tuotteista verkkokauppatilauksissa koodilla DIDRIKSONSKL21, lue lisää ruoto.fi

Didriksons Aegis -housut

 • Vesipilari: 10 000 mm
 • Hengittävyys: 4 000 g/m²/24 h
 • Kudottu vuori
 • Täysin tuulen- ja vedenpitävä teipatuilla saumoilla
 • Kestävä 2-kerroksinen Sorona-kangas, joka on osittain biopohjainen
 • Laskostukset polvissa paremman liikkuvuuden takaamiseksi
 • Hihnasilmukat pyydysten kiinnittämiseen kalastettaessa tai vastaavia ulkoaktiviteetteja tehtäessä
 • Heijastavat yksityiskohdat
 • Ergonominen leikkaus
 • WR-vetoketjut avoimissa vetoketjuissa
 • Kaksitie etuvetoketju
 • Jalkojen leveyden säätö
 • Kiinteät olkaimet
 • Sivutasku vetoketjulla
 • Niskaripustin takana
 • Vahvistetut alueet
 • Säädettävä vyötärö
 • ECO Shell -kangas, joka on valmistettu osittain Sorona® -kuiduista

Didriksons Element Jacket 2.0

Takissa on taskuja niin kyljissä, etuosassa sekä povitasku. Hihoista löytyvät myös resorit. Kaikki tarvittava mahtuu mukaan.

Tämä takki ei sinänsä ole uutuus, mutta takkia on tähän kauteen paranneltu entistä istuvammaksi ja ominaisuuksia hiottu, siksi nimeen on lisätty 2.0.

Takki on valmistettu Didriksonsin Galon® -materiaalista, joka on hyvin sadetakkimaista materiaalia muistuttava ja takuulla vedenpitävää. Takin takana hartiaosassa on ventilaatio, joka lisää takin hengittävyyttä. Edessä on neljä vetoketjullista taskua.

Takin takaosassa on näppärä ventilaatio.

Takissa on erittäin korkea, neopreenivuorellinen tuulelta ja sateelta suojaava kaulus. Säädettävä huppu, jonka saa piilotettua takin kaulukseen. Hupussa on myös ikkuna, jolloin hupun voi kiristää täysin kiinni ja suojautua esimerkiksi kovassa sateessa plaanivauhdilla ajettaessa. Kyynärpäissä on Cordura-vahvikkeet ja ulkopuolelta teipatut saumat antavat takille vakuuttavaa ulkonäköä.

Takin hinta 320 euroa. Lisätietoa didriksons.com/fi/kalastus

Ruoto tarjoaa Kalastus-lehden lukijoille -15 % alennuksen Didriksonsin tuotteista verkkokauppatilauksissa koodilla DIDRIKSONSKL21, lue lisää ruoto.fi