Etusivu » EFTTEX 2019, Bryssel – varaslähtö kauteen 2020
EFTTEX 2019 Bryssel
Ajankohtaista Kalastusvälineet Kelat ja vavat Uistimet Varusteet

EFTTEX 2019, Bryssel – varaslähtö kauteen 2020

Efttex

Euroopan kalastusalan toimijat kokoontuivat jälleen yhteen tapaamaan toisiaan 13.-15.6. Brysselin. Kiersin eri osastoilla tutustumassa uutuuksiin, jotka varmasti tulevat olemaan Suomen markkinoilla suosittuja.

Storm R.I.P. T-Bone 23 cm

Hauenkalastajien keskuudessa suosittu Storm R.I.P. T-Bone esiteltiin viime kaudelle 18-senttisenä ja Mikko Seppäsen käsissä oleva uutuus on 23-senttinen ja 84-grammainen (aloituskuva). Takuutuote haukipakeissa.

VMC-lippakoukku

VMC lippakoukku

Koukkuvalmistaja VMC esitteli lippakoukun, jolla voi lisätä käytännössä lähes kaikkiin uistimiin houkuttelevuutta. Erityisesti ahvenille ja taimenille maistuva ratkaisu.

Spiderwire Stealth Smooth 12

Spiderwire Stealth Smooth 12 –hypersiima

Monikuitusiimoissa yksittäisten ohuiden kuitujen määrä on jo pitkään ollut kasvussa. Spiderwire Stealth Smooth 12 ei tee poikkeusta. Jos jo aiempi 8-kuituinen oli notkeaa kuin silkki, niin miten sitten tätä kuvailisi? Enkelimäinen lienee oikea sana.

Daiwa Silver Creek

Daiwa Silver Creek

Daiwa Silver Creek edustaa suosiotaan kasvattavia inline-uistimia, jossa siima kulkee uistimen läpi. 8,5-senttinen ja 17- tai 21-grammainen uistin soveltuu parhaiten meidän kaloistamme meritaimenen, toutaimen sekä ahvenen kalastukseen.

Strike Pro Guppie -häntyri

Strike Pro Guppie -häntyri

CWC:n edustama Strike Pro esitteli Guppie-perheen ison version, 13,5-senttisen ja 120-grammaisen häntyrijerkin uusissa upeissa värikuoseissa. Guppien takana on amerikkalaisen viehevalmistaja Joe Petersonin ja Strike Pron yhteistyö.

Seven Bass Design Fishing Platform

Seven Bass Design Fishing Platform

Sen verran jämerästä ”renkaasta” on kyse, että suomalainen sana lavetti kuvastaa tuotetta parhaiten. Valmistaja kutsuu tuotetta kalastusalustaksi. Täyteen pumpattuna lavetti on kovempi kuin kelluntarengas sisään pinnoitettujen tukikuitujen ansiosta ja takaa vakauden myös seisoessa. Liikuteltavissa airoilla, räpylöillä tai jopa sähkömoottorilla.

Daiwa Certate

Daiwa Certate -haspeli

Daiwa Certatesta saatiin jo makua viime vuonna ja tänä vuonna nautittiin äärimmäisen japanilaisen insinööritaidon tuotoksesta. Kevyt yhdestä kappaleesta tehty monokokkirunko ja huippuunsa viimeistellyt yksityiskohdat hakevat vertaistaan, jopa Daiwan omassa mallistossa. Hintaluokka noin 500 euroa. Made in Japan.

Daiwa Steez

Daiwa Steez –hyrrä

Steez edustaa Daiwan hyrrien terävintä kärkeä. Kelan kaikki osat on tarkkuuskoneistettu ja sen herkkä heittojarru alkaa jarruttamaan puolaa automaattisesti uistimen vauhdin hidastuessa. Kelasta löytyy nyt myös Daiwan nerokas levittyvä siimanohjain. Huippuluokan työkalu finesse-kalastukseen. Made in Japan.

Abu Garcia Revo MGXtreme

Abu Garcia Revo MGXtreme –haspeli

Jo tämän lehden ilmestymisen aikoina markkinoille ”leijunut” kela on hämmästyttävän kevyt, vain 156 grammaa ja se on silti suojattu myös suolaisen veden kalastukseen. Kammen aistikas korkkinuppi tuo tekniseen kelaan maanläheistä tuntua.

Abu Garcia Revo EXD Low Profile

Abu Garcia Revo EXD Low Profile –hyrrä

Syksyn tulokkaisiin lukeutuva matalaprofiilihyrrä tuo lukuisan määrän huippuominaisuuksia hieman ylempään muttei kuitenkaan kalleimpaan hintaluokkaan.

Okuma Jaw

Okuma Jaw –hyrrä

Viime vuonna esiteltyyn Okuman Jaw –sarjaan esiteltiin haspeleiden rinnalle kohtuuhintaluokkaan hyrräkela, jossa 7 laakeria pitää huolta koneiston liikkeestä.

DAM Quick 6

DAM Quick -kelasarja

Kovaa uutta tulemista tekevä perinteikäs DAM esitteli uusia Quick-sarjan keloja, joiden suunnittelu on aloitettu puhtaalta pöydältä. Kelojen olemus ja rakenne ovat omanlaisiaan, mutta vanhoja hienoja DAM-ominaisuuksia unohtamatta. Kuvassa Quick 6, joka edustaa merkin yläpään mallistoa.

Rapala Lurecamo -laukkusarja

vRapala Lurecamo –laukkusarja

Rapala on luonut oman camo-kuosin uistinten avulla. Hauska kuosi ei ole vain pintaa sillä laukkusarja on 100% suunniteltu kalastukseen niin säilytyksen, kantamisen kuin säänkestonkin kannalta. Isoimmasta Magnum-laukusta löytyy mm. vapatelineet sekä siima-annostelija, jolloin esimerkiksi fluorocarbon-rullan voi laittaa omaan pidikkeeseen ja napata kulloinkin sopivan perukepätkän käyttöön.

Kuusamo Suur-Räsänen

Kuusamo Suur-Räsänen

Kuusamon Uistimen suuren suosion saavuttaneet isot haukilusikat, 12-senttiset ja 50-grammaiset Suur-Räsäset esiteltiin myös Efttexin messuväelle suuren mielenkiinnon saattelemana.

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG