Etusivu » Kajakki liikkuu sulavasti missä vain
Kaikuluotain ja muut varusteet sopivat kajakkiin täysin siinä missä tavalliseenkin veneeseen.
Ajankohtaista Veneet ja perämoottorit

Kajakki liikkuu sulavasti missä vain

Erityisesti kalastuskäyttöön tehtyjä kajakkeja löytyy Suomen markkinoilla muun muassa Hobien ja Pelicanin valikoimista. Näillä täysin kalastukseen suunnitelluilla kajakeilla onnistuvat kaikki heittokalastusmuodot sekä tarvittaessa myös vetouistelu.

Tyhjänä vain 30-40 kiloa painavien kalastuskajakkien varustelutasossa vain taivas on rajana. Alle 4-metrisiin ja alle metrin levyisiin kajakkeihin pystytään asentamaan kaikuluotain/plotteri, vapatelineet, matalan veden ankkuri, sumppu, säilytyslaatikot ja jopa purje.

Liikutaan polkien

Niin Hobieta kuin Pelicanejakin liikutellaan polkimilla, jolloin kädet vapautuvat täysin kalastukseen. Polkiessa kajakkia ohjataan rungossa olevalla käsivivulla. Kajakin etuna esimerkiksi soutuveneeseen on sen äärimmäisen huomaamaton profiili kalapaikalla, jolloin esimerkiksi erittäin matalien paikkojen kalastaminen onnistuu sujuvasti.

Kajakin kuljetus onnistuu mainiosti auton katolla ja kevyestä painosta johtuen niitä voi laittaa katolle vaikka kaksi kappaletta.

Tomas Sjögren näyttää mallia kajakkipurjehduksesta.

Sulavaa menoa

Kajakki liikkuu muodostaan johtuen äärimmäisen sulavasti vedessä, joten lihasvoimaa ei tarvita kovinkaan paljoa ja lisäämällä purje, kuten esimerkiksi Hobiessa, saadaan liikuttua täysin luonnonvoimien avulla.

Kajakit ovat myös yllättävän vakaita, joten kalastus onnistuu mainiosti myös seisoen. Tämä tosin vaatii hieman totuttelua.

Kajakista kalastus onnistuu mainiosti myös seisten, kuten Markus Männistö näyttää.

Täysiveristen kalastuskajakkien hinnat ovat eri tasolla kuin vain melontaan suunniteltujen. Mallista riippuen hinta on 2000-3000 euron luokassa ja mallikohtaiset lisävarusteet tuovat oman lisänsä.

Pelican Catch 130 Hydryve -kajakki on pituudeltaan 3,8 metriä ja painaa 38,6 kiloa. Kuva Pelican.

Teksti ANTTI ZETTERBERG
Kuvat JANNE KOIVISTO