Etusivu » Kalastus on Ville Haapasalolle henkireikä
Ajankohtaista Kalastajan elämä

Kalastus on Ville Haapasalolle henkireikä

Iloluontoinen näyttelijä ja monitoimimies Ville Haapasalo on tullut tunnetuksi lukuisista elokuvista, tv-sarjoista sekä ravintoloista että hatsapuri-leivistään. Kaiken muun lisäksi Ville on myös innokas kalastuksen harrastaja. Otin selvää mitä kalastus Villelle merkitsee.

Ville Haapasalo kertoo, että kalastus on ollut hänelle varsinkin aikuisiällä todella tärkeässä roolissa. ”Lapsena sitä tietenkin harrasti ongintaa, mutta vasta aikuisiällä kalastus teki minuun syvemmän vaikutuksen”, Ville kertoo.

Epäsäännöllisen näyttelijäntyön sekä yrittäjän ja perheenisän rooleissa toimiminen on jatkuvaa tasapainoilua. Kalastus tarjoaakin kiireiselle miehelle juuri sen oikeanlaisen irtioton oravanpyörästä.

”Kalastan paljon veneestä ja kun vesille pääsee, ajatukset ikään kuin asettuvat oikeisiin uomiin ja asioita on helpompi jäsentää rentoutuneena. Kalastus on minulle meditatiivinen tapahtuma”, hän mainitsee.

Ennakkoluuloton kalastaja

Ville Haapasalo on omien sanojensa mukaan nautiskelija. Häntä ei haittaa vaikka saalista ei tulisikaan, sillä pääasia on kalaan lähteminen. Ville ei stressaa varustearsenaalin laajuudesta vaan keskittyy löytämään kuhunkin fiilikseen oikean tavan.

”En voi sanoa olevani huippuasiantuntija vapaa-ajan kalastuksessa. Sanoisin, että olen pikemminkin innokas harrastaja, joka kokeilee ennakkoluulottomasti erilaisia vapakalastusmuotoja ja välillä lasken myös verkotkin”, Ville nauraa.

Haastattelun aikaan huhtikuussa Ville oli juuri käynyt mökillä Saimaalla pilkillä. ”Oli muuten mahtava tunne mennä yöpakkasten jälkeen kirkkaassa auringonpaisteessa potkukelkalla pilkille”, hän maalailee.

Kalaruoan ystävä

Ville tunnustautuu innokkaaksi kalaruoan ystäväksi ja etenkin kesäisin mökillä perheen ruokapöydässä on joko hänen itsensä tai tuttujen pyytämää kalaa.

”Tuore kala on mahtava raaka-aine ja siitä voi valmistaa helposti mitä erilaisimpia herkkuja. Minulle kaikki kalat ovat samanarvoisia, joten en tee eroa esimerkiksi lahnan tai muikun arvostuksen suhteen”, Ville toteaa.

Vimpan päälle kalareissu julkaistiin vuonna 2016. Kirjassa Ville käy ammattilaisten kanssa kalassa ja hyödyntää erilaisia lajeja ruoanlaitossa.

Kalastus on suosittua

Villekin on laittanut merkille, että kalastus on suosittua monissa ikäryhmissä ja kilpakalastuksen suosion kasvun myötä myös kalastusveneissä oleva elektroniikka on lisääntynyt.

”Itse en ole mikään tekniikkafriikki, mutta on mukava nähdä, että vesillä on entistä enemmän harrastajia ja nuorisokin on innostunut hyvästä harrastuksesta”, Ville tuumii.

Kalastusvälineiden ideointi

Luovana taiteilijana Villellä on myös sanansa sanottavana kalastusvälineiden suhteen. Hän on viime aikoina avustanut Jakki-tuotemerkin uistimien suunnittelussa ja tulossa on myöhemmin lisääkin Villeen liittyviä kalastustuotteita.

”Koska olen itse kohtuuhintaisten, mutta laadukkaiden tuotteiden ystävä, niin Jakkiin liitetty mielikuva ja oma ajattelu kohtasivat. Oma roolini on lähinnä kertoa mielipiteitä tuotteista ja kokeilla niitä käytännössä sekä antaa kehitysehdotuksia. Olen sen verran innoissani asiasta, että todennäköisesti roolini kasvaa”, Ville nauraa omaan tyyliinsä.

Seuraa Villeä Instagramissa: villehaapasaloreal

Kalaan ja fiilistelemään Villen kanssa?

Jaa Instagram-postauksessa tai -tarinassa villein kalastuskuvasi hashtageilla #JAKKI ja #VilleinKalakuva.

Voittaja arvotaan vastaajien kesken. Kalastus elokuussa.
Osallistu kilpailusivustolla: tukku.net/VilleinKalaKisa