Etusivu » Kannettava kaasukäyttöinen retkikeitin veneretkille
Ajankohtaista Muut kalastustuotteet

Kannettava kaasukäyttöinen retkikeitin veneretkille

Helposti mukana kuljetettava, mutta perinteistä pienempää retkikeitintä tukevampi keitin helpottaa kokkailua veneretkillä ja sitä voi käyttää myös veneessä toisin kuin perinteisiä keittimiä, jotka vaativat heilumattoman alustan.

Keitin seisoo tukevasti paikoillaan ja sitä voi mainiosti käyttää veneen kannellakin.

Käyttö ei vaadi opettelua

Maritimin oman merkin 1852:n alla myytävässä keittimessä on yksi polttimo, ja tukevasta rakenteesta johtuen tällä keittimellä voidaan hyvin käyttää suurempia kattiloita tai pannuja.

Sytytin on piezo-toiminen eli painettaessa mekaaninen jännitys aiheuttaa aineen sähköisen polaroitumisen, jolloin kiteen vastakkaisten pintojen välille muodostuu sähköinen jännite.

Sytytys ja tehonsäätö tapahtuu samasta kääntökytkimestä.

Polttimen tehon säätäminen käy helposti käännettävästä kytkimestä. Toimii A4 butaani kaasupatruunalla (227 g). Käyttäminen on erittäin helppoa: säiliö kiinni, kattila keittimelle ja sytytys. Kaasussa on päälle/pois kääntökytkin.

Kaasupullo asetetaan paikoilleen siten, että salpa asettuu pullon kaulan loveen.
Kaasupullo lukitetaan paikoilleen vivulla ja vapautetaan aina käytön jälkeen, jotta kaasua ei jää järjestelmään.

Keittimessä on kattilatuet, joissa pysyy hyvin vielä halkaisijaltaan yli 30, jopa 40 cm kattila tai pannu. Avoin rakenne mahdollistaa helpon puhdistamisen.

Pieni veneessä kulkeva ø20 cm pannu toimii näppärästi nakkien paistossa. Tuulensuoja on hyvä saada aikaan, sillä kaasua menee enemmän tuulessa eikä lämpötehoa riitä samalla tavalla.

Kantolaukku mukana

Keitin toimitetaan omassa kantolaukussaan, jossa sitä voi säilyttää silloin kun sitä ei käytetä. Kantolaukku suojaa sitä myös kosteudelta ja iskuilta, joten sitä voi hyvin säilyttää kantolaukussaan veneessäkin avovesikauden aikana.

Kantolaukku on muovia ja ei mikään kovin kestävän oloinen, mutta sopii hyvin säilytykseen.

45 euron hintainen keitin on mainio varuste veneretkeilyyn, leirielämään tai kesäkeittiöön lisäresurssiksi esimerkiksi valmistuneen ruoan lämpimänä pitämiseen tai perunoiden keittoon.

Lue lisää: https://maritim.fi/product/kannettava-retkikeitin/