Etusivu » Lippaevoluutio
Bingo-lippa
Ajankohtaista Kalalajit Kalastusvälineet

Lippaevoluutio

Saimme ahvenjuttua (Kalastus 2/2019) varten ison kasan erilaisia vieheitä testiin. Muun muassa klassisten lippojen uudempia värejä. Lupasimme kattavamman katsauksen uutuuksista tähän numeroon.

Bingo

Aiemmin Beten, nyt Nils Masterin tuotemerkin alla olevasta Bingo-lipasta on markkinoille tuotu useampia uutuusvärejä. Bingo on runkomuodoltaan melko perinteinen lippamalli, joka lentää mukavasti, ui kevyesti ja antaa kalaakin. Uinti sinänsä on aika tavanomainen, mutta plussaa ovat erityisesti kiinnostavat punaisen, mustan ja kuparin sävyiset värit pohjoisen tummiin vesiin.

Calico Catin hauska uutuusväri maistui ahvenille ja hauille.

Calico Cat

Kolmanneksi Kalastajat!-ryhmän kyselyssä (ks. tämän lehden Lotto-juttu) kiilannut Calico Cat on edelleen pidetty lippa. Puna-musta-valkoinen on saanut rinnalleen huomattavan määrän erilaisia malleja ja värejä. Uusin on kiinnostava pinkki-vihreä-valkoinen, perinteiseen Calico-kuosiin sovitettu väri. Lehti on suhteellisen suuri runkoon nähden, minkä seurauksena lipassa on voimakas ja varsin kalastava uinti.

Jakki Linko

Lotto-lipan tyyppinen, Santicon talliin kuuluva Jakki-lippojen perhe on saanut vuodelle 2019 uuden Linko-version. Tämä hiukan lyhyemmällä ja paremmin painotetulla rungolla varustettu lippa on lento-ominaisuuksiltaan perusversiota parempi. Jakki antoi Kuhmon reissulla heti ensimmäisellä heitolla mukavasti taistelleen koskihauen. Runkovärit ovat monipuolisia ja kiinnostavia, ja jos toivoa saisi, lehden väri voisi vaihdella vähän runkovärien mukaan. Osaan sopisi kupari, joihinkin hopea.

Jakki Linkoon täräytti hauki heti ensimmäisellä heitolla Kuhmon Pajakkakoskesta.

Abu Droppen

Yli viisikymppiseksi ehättänyttä legendaarista ”Pelastavaa Pisaraa” saa perinteisissä väreissä, fluoriväreissä sekä meille testiin toimitetuissa, pari vuotta sitten markkinoille tulleissa UV-väreissä. Droppenin tehoja tuskin tarvitsee erikseen esitellä, sen verran kuuluisasta lippamallista on kyse. Pientä satikutia tulee kuitenkin koukuista. Abun lippojen koukut ovat nykyisin viehekokoon suhteutettuna hiukan turhan suuria, eikä mökkijärven perusahvenia ole helppo saada tartutettua.

Teksti ja kuvat NIKO SATTO
Testiryhmä MIKA NUMMISTO JA ARI TAKKUNEN