Etusivu » Maritim venevarusteet 2019 | osa 2 – 1852-räikkäliinat
räikkäliinat
Ajankohtaista Varusteet Veneet ja perämoottorit

Maritim venevarusteet 2019 | osa 2 – 1852-räikkäliinat

Kalastajat kuljettavat veneitä paljon trailerilla. Turvallinen kuljetus vaati paitsi katsastetun ja veneen mitoille sopivan trailerin, niin myös veneen kunnollisen kiinnityksen räikkäliinoilla.

Maritimin oman 1852-tuotemerkin kaksi erilaista 4 kappaleen räikkäliinasarjaa on suunniteltu erityisesti veneen kuljetusta silmällä pitäen. Niissä kummassakin on räikkäosan kiinteä koukku kiinnitystä varten. Pienemmän 29 euron hintaisen murtolujuus 1200 kg ja liinan pituus 2 m ja leveys 25 mm.

Isomman 39 euron hintaisen sarjan liinan pituus 2,5 m ja leveys 35 mm. Kummassakin on 250 mm silmukka esimerkiksi knaapiin kiinnittämistä varten.

Isommassa liinasarjassa on irrotettava kahva eli jokainen kiristetään kahvalla ja kahvan irrotuksen jälkeen liina ei pääse löystymään mitenkään. Liinoja tulee 4 kpl.

Näillä liinoilla veneen saa todella kätevästi kiinnitettyä, sillä silmukan kiinnittämisen jälkeen kiristys on nopeaa kiinteän koukun pitäessä räikkäosan oikeassa asennossa ja vene on nopeasti trailerointivalmiina. Räikkäosa on tukevaa terästä, joten lujuus on kunnossa.

Kiinteä silmukka on kuin luotu knaapin ympärille.
Materiaali on tukevaa terästä.

Turvalliseen veneen kiinnitykseen tarvitaan vähintään kaksi kiinnitysliinaa. Mikäli trailerissa on veneen liikkeen mukaan säätyvät sivutuet, tarvitaan vähintään kolme kiinnitysliinaa. Sarjan neljäs voi olla varalla tai senkin voi kiinnittää varmuuden vuoksi.

Kiinteällä koukulla varustettu pienempi liinasarja riittää hyvin useimpiin kalastusveneisiin.

Osta omat liinasi suoraan Maritimista

ISO http://maritimshops.fi/fi/tuote/94779749/9513040112/raikkaliinasarja-4kpl-2-5m-250mm/45607934/1

PIENI http://maritimshops.fi/fi/tuote/94505842/9513040110/raikkaliinasrj-kiintealla-koukulla/45607934/1

Veneen oikea kiinnittäminen trailerille

Jokainen venettä trailerin kanssa kuljettanut tietää, että liinojen kanssa pitää olla tarkkana. Ne pitää kiristää kunnolla ja siten, että veneen kaikilta puolilta tulee tasainen veto eikä vene pääse heilumaan mihinkään suuntaan.

Kun perää kiinnitetään, käytetään vähintään yhtä liinaa, joka kiinnitetään hiukan etuviistoon. 1852-liinasarjan liinojen pituus riittää siten, että kummallekin puolelle laitetaan omansa.

Säädä keulatuen paikka siten, että vene asettuu traileriin kaikista tukipisteistä ja traileri jää hieman etupainoiseksi. Esimerkiksi tonnin painavalla veneellä vetokoukulle pitäisi tulla vain noin 50 kilon paino. Liian suuri aisapaino tekee autosta keulivan ja liian pieni nostaa takarenkaita.

Perän kiinnitys

Kun perää kiinnitetään, käytetään vähintään yhtä liinaa, joka kiinnitetään hiukan etuviistoon. Takaliinan tarkoitus on estää veneen liike pystysuunnassa traileriin nähden ja vinoon asentaminen estää veneen siirtymisen taaksepäin.

Keulan kiinnitys

Keulan kiinnitykseen riittää yksi liina. Se vedetään veneen trailerikoukun läpi ja kiinnitetään mahdollisimman taakse. Tarkoituksena on estää veneen liikkuminen eteenpäin. Trailerin oman vinssin liinaa voidaan käyttää veneen keulan kiristämiseen pystysuunnassa. Mikäli käytössä on kaksi lyhyempää liinaa, niillä voi hyvin kytkeä keulan knaapeista runkoon.