Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 1 Chok-a-blokin kuormaliinasuojat osana turvallista veneen kuljettamista
Kuormaliinasuoja 25-38 mm leveille kuormaliinoille
Ajankohtaista Kalastus Varusteet

Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 1 Chok-a-blokin kuormaliinasuojat osana turvallista veneen kuljettamista

Hyvät keksinnöt ovat usein yksinkertaisia. Chok-a-blokin nerokkaat kuormaliinasuojat ovat paljon venettä traileroivalle kalastajalle erittäin hyödylliset.

Idea on nerokas: liinan ja veneen reunan väliin tuleva pitävä ja tyylikäs suoja. Suojan käyttö on yksinkertaista, sujautetaan vain liina suojan sisään ja ohjataan se kiristyksen kannalta oikealle paikalle.

Tämän jälkeen kiristetään liinaa siten, että Chok-a-blok puristuu veneen reunan muotoon ja estää veneen liikkumisen. Chok-a-blok pitää todella tiukasti solumuovin ansiosta eikä liina pääsee missään vaiheessa liikkumaan ja kuluttamaan itseään tai tekemään veneeseen ikävää jälkeä.

Solumuovin ansiosta liina ei myöskään jätä veneen reunalistaan mitään jälkiä ja kaiken maailman rätit voidaan tämän jälkeen unohtaa. Suojia on saatavilla kahta eri kokoa, 25-38 mm sekä 35-50 mm levyisille liinoille. Hinnat alkaen 2,50 euroa/kpl, joten hankinta ei jää siitä kiinni.

Osta omasi täältä:

http://maritimshops.fi/fi/tuote/13316027/9513040102/kuormaliinasuoja-chok-a-blok/45607934/1

Veneen oikea kiinnittäminen trailerille

Jokainen venettä trailerin kanssa kuljettanut tietää, että liinojen kanssa pitää olla tarkkana. Ne pitää kiristää kunnolla ja siten, että veneen kaikilta puolilta tulee tasainen veto eikä vene pääse heilumaan mihinkään suuntaan. Turvalliseen veneen kiinnitykseen tarvitaan vähintään kaksi kiinnitysliinaa. Mikäli trailerissa on veneen liikkeen mukaan säätyvät sivutuet, tarvitaan vähintään kolme kiinnitysliinaa.

Kuormaliinasuoja
Kuormaliinasuoja (kuva maritimshops)

Perän kiinnitys

Kun perää kiinnitetään, käytetään vähintään yhtä liinaa, joka kiinnitetään hiukan etuviistoon. Takaliinan tarkoitus on estää veneen liike pystysuunnassa traileriin nähden ja vinoon asentaminen estää veneen siirtymisen taaksepäin.

Keulan kiinnitys

Keulan kiinnitykseen riittää yksi liina. Se vedetään veneen trailerikoukun läpi ja kiinnitetään mahdollisimman taakse. Tarkoituksena on estää veneen liikkuminen eteenpäin. Trailerin oman vinssin liinaa voidaan käyttää veneen keulan kiristämiseen pystysuunnassa. Mikäli käytössä on kaksi lyhyempää liinaa, niillä voi hyvin kytkeä keulan knaapeista runkoon.