Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2018 osa 3 – LTC akkukäyttöinen ilmakompressori
LTC-ilmakompressori
Ajankohtaista Kalastus Kelat ja vavat Uistimet Uutiset Varusteet Veneet ja perämoottorit

Maritim venevarustevinkit 2018 osa 3 – LTC akkukäyttöinen ilmakompressori

LTC on ruotsalainen veneily- ja outdoor-tuotteisiin keskittynyt tuotemerkki, jonka valikoidut tuotteet ovat myös venevarustetukkuri Maritimin valikoimissa. Eräs kätevimmistä on uusi kannettava ilmakompressori, josta on moneksi.

Aktiivinen kalastuksen harrastaja vetää traileria, retkeilee ja viettää paljon aikaa ulkona. Jokainen traileria vetävä tietää, kuinka tärkeää on pitää trailerissa oikeat rengaspaineet ja jokainen, joka on puhaltanut oman retkipatjan tai lasten uimalelut täyteen, tietää miltä tuntuu huimaus. Kannettavan ilmakompressorin myötä elämä helpottuu näiltä osin merkittävästi.

Millaisesta laitteesta on kyse?

LTC-ilmakompressori painaa vajaan kilon, tarkemmin sanottuna 860 grammaa. Mitat ovat kompaktit: 240x150x55 mm. Se ladataan 12 V tupakansytyttimestä, jollainen löytyy kaikista autoista ja useimmista veneistä. Kompressorin litium-ioniakun kapasiteetti on muhkeat 6000 MAH ja akkuvirtaa riittää helposti usean renkaan täyttöön.

Kompressori voidaan ladata suoraan esim. tupakansytyttimestä ja se itsessään toimii samalla myös virtapankkina.

Laite pystyy tarjoamaan 10 barin ja 150 PSI tehon 30 litran minuuttivirtauksella, jolla työntää helposti trailerin tai auton renkaan täyteen, vähemmän painetta vaativista tuotteista puhumattakaan.

Käytössä

115 euron hintainen kompressori on äärimmäisen yksinkertainen käyttää ja sen uskaltaa antaa myös lasten käyttöön. Kun akku on täyteen ladattu, kompressorin voi ottaa mukanaan kaikkialle missä paineilmaa tarvitaan: trailerikäyttöön, retkeilyyn, mönkkärikäyttöön, polkupyörän renkaan täyttöön, jalkapallokentälle tai vaikkapa kumiveneen täyttöön.

Tyhjenneen renkaan täyttö onnistuu nopeasti ja digitaalinen mittari näyttää ilmanpaineen.

Laitteessa on digitaalinen painemittari, joka näyttää renkaassa olevan ilmanpaineen ja käyttäjä voi valita etukäteen sopivan paineen, jonka saavutettuaan LTC lopettaa ilmansyötön. Kompressorin mukana tulee adapterit, joiden kautta saadaan ilmaa polkupyöriin, ilmapatjoihin tai jalkapalloihin.

Mukavana lisänä kompressori toimii myös akkupankkina USB:n kautta, jolloin siihen voi liittää lähes mitä tahansa USB:n kautta toimivaa. Pimeissä olosuhteissa kompressorin käyttöä auttaa myös laitteessa oleva erittäin tehokas LED-lamppu.

Lamppukin löytyy.

 

Akun varaustila näkyy valopalkissa ja USBn kautta voi vaikka ladata puhelinta.

 

Kun LTC:tä ei ollut, ei välttämättä ymmärtänyt kuinka kätevää on saada ilmaa silloin kun sitä tarvitaan eikä esimerkiksi tarvitse kurvata lähimmälle huoltoasemalle. Varsinkin trailerin kanssa huoltoasemalla pulaaminen ei innosta. Kompakti laite ei vie paljoa tilaa takakontista tai veneestä, joten sitä voi hyvällä syyllä sanoa todelliseksi järkihankinnaksi.

Osta omasi suoraan Maritimin verkkokaupasta hintaan 115 euroa.