Etusivu » Parannettua painosta – Lowrance HDS Pro & Active Target 2
Ajankohtaista Venetekniikka

Parannettua painosta – Lowrance HDS Pro & Active Target 2

Livekalastuselektroniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja valmistajat päivittävät kilvan laitteitaan. Markkinajohtaja Lowrance esitteli pari vuotta sitten HDS Live -sarjan ja siihen Active Target -luotaimen. Nyt on vuorossa monilta ominaisuuksiltaan parannettu HDS Pro -sarja ja Active Target 2. Kävimme tutustumassa uutuuksiin keväisellä Lohjanjärvellä.

Lowrancen HDS Pro -sarjaa on edelleen parannettu HDS Live -sarjasta. Ulkoisesti suurin muutos on se, että sarjaan on tullut mukaan 10-tuumainen näyttö. Muut koot ovat 9, 12 ja 16 tuumaa. ”Kymppi” on monen aktiivin ja kilpakalastajan suosima koko, sillä sen saa mahtumaan moneen paikkaan ja kuvasuhteen saa sopivaksi moneen eri käyttöön.

Tehokasta datan murskausta

HDS Pron ehkä tärkein ominaisuus on kuorten alla. Päivitetty prosessori pystyy toistamaan todella tarkkaa kaikukuvaa kirkkaalle 1200 nitsin näytölle. HDS Pro tukee kaikkia Lowrancen kaikuluotaintekniikoita kuten FishReveal, SideScan- ja DownScan sekä Active Target & uusi Active Target 2.

HDS Pro tukee suoraan uutta Active Imaging HD -anturia, vanhemmat mallit HDS Live, Carbon ja Elite FS tarvitsevat uuden S3100-moduulin anturin käyttöä varten. Anturi tarjoaa 1075 kHz eli yli megahertsin taajuuden, jonka erottelukyky on omaa luokkaansa. FishReveal Sidescan-viistoluotaintoiminto vaatii S3100-moduulin ja se toimii vain HDS Pro:ssa.

FishReveal esiteltiin ensimmäisen kerran DownScan Imaging -järjestelmän yhteydessä, ja nyt se on saatavana myös SideScan-järjestelmään. Lowrance on ainoa valmistaja, jolla tämä ominaisuus on tarjolla.

HDS Pro toimii luonnollisesti koko veneen keskusyksikkönä. Sen kautta voidaan hallita niin Power Pole -matalanvedenankkureita kuin Ghost-keulasähkömoottoria, tutkaa sekä autopilottia että viihdejärjestelmiä ja karttoja. Kaikki toimii jouhevasti ja käyttöjärjestelmän logiikkaa voi vain ihailla.

Active Target 2 -liveluotain parantaa näkymiä

Jos pari vuotta sitten kokeiltu ensimmäinen Active Target tarjosi jo todella selkeää näkymää, parantaa uutuusmalli vielä tästäkin. Active Target 2 tarvitsee edeltäjänsä tapaan live-käyttöä varten oman kaikumoduulin, joka tuottaa tarvittavan informaation HDS Pro:lle. Active Target 2 toimii HDS Pro:n ohella myös HDS Carbon -, HDS Live – ja Elite FS -laitteissa.

Moduuli vapauttaa HDS Pro:lta kapasiteettia muihin toimintoihin kuten viistoluotaukseen, jolloin kaikki toiminnot on optimoitu.

Active Target 2:n tärkeimmät parannukset verrattuna ensimmäiseen Active Targetiin ovat parempi stitching eli anturin elementtien rajoja ei havaita ollenkaan kaikukuvassa. Active Target 2 pystyy myös tuottamaan paremman resoluution ja kantaman, jolloin kalojen hahmot on helpompi havaita kauempaa kuin aiemmin.

Pääsimme koekäytössä tunnistamaan useita kuhia ja haukia, jonka koekalastus todisti. Jopa isojen kuhien vatsaevien lepatus paljastui, kunhan anturi tarjoiltiin oikeassa kulmassa.

Jännittävä uusi ominaisuus on yhdistää kaksi Active Target 2:sta Scout 270°-toimintoon, jolla pystyy kattamaan ¾ veneen ympärillä olevasta alasta. Scout tarkoittaa Lowrancen terminologiassa veneen ympärille suunnattua vaakanäkymää. Tässä kahden anturin lähettämä tieto yhdistetään erityisellä Pingsynch-toiminnolla täysin häiriöttömäksi.

Lisäarvoa

Mikäli haluaa ottaa vesistöistä kaiken tiedon irti, ovat Lowrance HDS Pro ja Active Target 2 todella kova yhdistelmä. Tarkka kuva yhdistettynä todella intuitiiviseen käyttöjärjestelmään tarjoaa monia hienoja hetkiä vesillä. Laatu vaatii toki panostusta, mutta tässä kohtaa se kannattaa.

Lisätietoa laitteista: lowrance.fi