Etusivu » Ruotsalainen hauenkalastuksen erikoismerkki Gator kasvaa Suomessa
Gator Finland
Ajankohtaista Hauki ja hauen kalastus Kalalajit Kelat ja vavat

Ruotsalainen hauenkalastuksen erikoismerkki Gator kasvaa Suomessa

Hauenkalastuspiireissä Ruotsi on kovaa valuuttaa. Maasta tulee jatkuvasti uusia merkkejä ja innovaatioita hauenpyyntiin. Gator on tästä hyvä esimerkki.

Gator on Leech-kalastuslaseista tutun Alexander Lexénin projekti. Intohimoinen hauenkalastaja ja täydellisyyteen pyrkivä luonne perusti Gatorin vuonna 2015. Hän lähti siitä ajatuksesta, että uusien tuotteiden pitää tuottaa kalastajille lisäarvoa.

Tuotevalikoimaa ei siis lähdetty kasvattamaan väkisin vaan pitäydyttiin vavoissa ja uistimissa, joiden laatuun keskityttiin huolellisesti. Tästä hyvänä esimerkkinä on vapojen elinikäinen takuu ja rahat takaisin –takuu, mikäli tuote ei jostain syystä miellytä.

Suomessa Gatorin maahantuonnista ja myynnistä vastaa Mika Mujunen

Mika on intohimoinen hauenkalastaja Espoosta ja hän otti yhdessä Mika ”Puuppa” Tuomisen kanssa osaa Pike Masters –kisaankin. Gator on miehelle läheinen, sillä hän on perustaja Alexander Lexénin vanha tuttu.

”Olemme puhuneet jo muutaman vuoden ajan, että josko ottaisin vastuulleni Suomen sekä myös Venäjän. Nyt se sitten on todellisuutta”, Mika kertoo.

Gatorin tuotteet on jaettu kahteen eri osa-alueeseen kohdekaloina hauki ja ahven. Haukiosastolle kuuluvat vavat sekä kolme eri kokoista haukikumia, jotka kulkevat nimellä Gator Gum. Lisänä kumeihin sopivat stingerit ja ruuvit.

Espoolainen Mika Mujunen vastaa Gator Finlandin toiminnasta. Kuva Gator.
Espoolainen Mika Mujunen vastaa Gator Finlandin toiminnasta. Kuva Gator.

”Tälle vuodelle tulevat myös jerkit sekä ahvenelle 9-senttiset Gator Gumit että ahvenvavat”, Mika paljastaa.

Mika uskoo, että Gatorille löytyy Suomesta hyvin asiakaskuntaa.

”Etenkin vapojemme suosioon uskon Suomessa sen takia, että ne ovat työkaluja, joista kaikki turha on riisuttu pois. Kovaa menoa kestävät huippuaihiot huippuluokan komponenteilla. Muuta ei tarvita”, Mika hehkuttaa.

Gatorin jigiruuveja, rigejä sekä uusia Gator Gum -värejä kauteen 2019. Kuva Antti Zetterberg.

 

Gatorin väreissä kalastaa noin 15 henkeä Suomessa

Mika kertoo, että hänen ja Mika ”Puuppa” Tuomisen lisäksi Gatorin Crew & Sponsor –ryhmään kuuluu noin 15 innokasta hauenkalastajaa.

”Osa heistä kilpakalastaa ja osa vaan nauttii kalastuksesta. Tärkeintä kuitenkin on, että ryhmässä on saman henkisiä ihmisiä”, Mika kertoo paljastamatta kuitenkaan nimiä.

Gator nähdään myös Pike Mastersin kakkoskaudella

Kotimaisen hauenkalastuskilpailun ykköskaudella Gatorin joukkue onnistui saamaan ensimmäisen päivän suurimman, 102-senttisen hauen, luonnollisesti Gator Gumilla. Kuitenkin pelkkiin kumeihin luottaminen ei aina ole viisasta ja myös Mika tietää tämän. ”Onhan se iso riski, mutta kun ollaan Gatorin asialla, niin niillä myöskin kalastetaan. Valitettavasti meidän arsenaali oli todella suppea. Kakkoskaudelle meille tuleekin herkkuja, kuten jerkkejä ja proto-spinnereitä, niin päästään samalle lähtöviivalle muiden kanssa”, Mika vihjaa.

American Tackle Companyn komponenteista huomiota herättävin on vavan tyviosan spiraalirengas. Rengas pitää siiman suoremmassa kulmassa kuin-perinteinen. Kuva Antti Zetterberg.

Tutustu Gatoriin: gatorsweden.com, facebook.com/gatorfinland, Instagram: @gatorfinland, @kansallismuju, @puuppakoppanen