Etusivu » Sinisen välilevyn taika – Flambeau Zerust
Flambeau Zerust
Ajankohtaista Kalastusvälineet Varusteet

Sinisen välilevyn taika – Flambeau Zerust

Amerikkalainen Flambeau on valmistanut jo useita vuosia uistinrasioita, joiden siniset välilevyt on käsitelty aineella, joka estää ruostumista. Tämä on melko kova väite, joten kokeilin rasioita keväästä syksyyn.

Flambeau Zerust –nimellä myytävissä tuotteissa käytetään koostumukseltaan salaista korroosionestoainetta, jolla on käsitelty rasian sisällä olevat siniset välilevyt. Korroosionestoaine muodostaa valmistajan mukaan hyvin suljetun rasian sisällä metalliesineiden, kuten koukkujen ja lusikoiden, pinnalle ohuen kerroksen, joka estää ja pysäyttää korroosioprosessin jopa viiden vuoden ajaksi.

Rasioiden sulkeminen tapahtuu erittäin pitävillä ja leveillä salvoilla, jotka pitävät oikein suljettuna kosteuden hyvin aisoissa.

Flambeaun Zerustin toiminta perustuu sinisiin välilevyihin, jotka on käsitelty korroosionestoaineella.

Testiaika
1.4.-31.8.2019.
Käytössä olleet uistimet
Rapala Otus ja kalliit käsityöjerkit.
Olosuhteet
Alkukevään kylmänkosteasta loppukesän lämpimänkosteaan.

Rapalan Otuksia kosteissa olosuhteissa. Kuluneissa koukuissa oli havaittavissa pieniä ruostepisteitä rasioissa, joissa oli vain pari välilevyä.

Käyttötapa

Uistimilla kalastettiin merivedessä ja jokivedessä, niitä ei erityisesti kuivattu takaisin rasiaan laittaessa. Rasioita säilytettiin koko ajan joko veneen laatikossa tai auton takakontissa. Niitä ei kertaakaan tuotu lämpimään.

Kalliit käsityöjerkit majailivat jerkkirasiassa isojen välilevyjen välissä. Ei ruostetta.

Tulokset

Ruostetta ei ilmennyt kuin hyvin pieniä määriä koukuissa, joiden nikkelipinnoitteeseen oli tullut kulumia. Sinisten välilevyjen määrällä on myös suuri merkitys ruosteen muodostumiseen.

Vähäistä ruostetta muodostui uistinten koukkuihin, joita oli säilytetty rasiassa, jossa oli vain pari välilevyä. Sen sijaan rasia, jossa oli useita välilevyjä, piti kaiken ruosteettomana. Eli kyllä mainospuheissa on perää silloin kun välilevyjä on riittävä määrä. Käyttäjästä tämäkin asia on kiinni.

Lisätietoa www.flambeauoutdoors.com, edustaja Kalastuskolmio Oy.