Etusivu » Sinttipatakukko
Kukkoa
Ajankohtaista Kalastajan elämä

Sinttipatakukko

Moni mökkikalastaja ja etenkin hänen jälkikasvunsa saa hyvin usein laiturilta ongella ja katiskalla lajistoltaan monenkirjavaa sinttikaliiberin kalaa. Salakkaa, pientä särkeä ja ahventa on aina ongessa kiinni vaikka tavoitteena olisivatkin isommat petokalat. 

Talvisen pilkkireissun tuotos on myös usein pientä ”ahvenensilppua”. Lapsille on usein hyvin tärkeää, että itse pyydetyistä kaloista valmistetaan ruokaa. Pikkukalojen fileoinnin voi unohtaa. Patakukko on hyvä vaihtoehto pienten kalojen hyödyntämiseksi. 

Neljän tunnin haudutuksen jälkeen kaikki ruodot ovat niin pehmeitä, että kukkoa voi tarjota pikkuväellekin huoletta.

Kalat perataan. Isommista voi poistaa suomut tai nylkeä jos kyse on ahvenista. Ihan pienet alle 10 cm ahvenet menevät suomuineen päivineen. 

Sinttipatakukko

n. 700 g perattuja pikkukaloja
n. 200 g rasvaista siankylkeä tai smetanaa

Taikina

2,5 dl vettä
5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl voisulaa

Sekoita taikina. Vuoraa vuoan pohja taikinalla. Levitä puolet vaihtoehtoisista siankyljestä tai smetanasta pohjalle. Lado suolatut kalat vuokaan. 

Peitä kalat lopuilla kylkisiivuilla tai smetanalla. Tee lopusta taikinasta kansi ja painele se tiiviisti vuoan reunoihin kiinni. Hauduta kukkoa 150-asteisessa uunissa 4 tuntia niin, että kalojen ruodot pehmenevät.

Teksti ja kuvat SAKKE YRJÖLÄ