Etusivu » Uutta Visionilta – Musta Michelin
Ajankohtaista

Uutta Visionilta – Musta Michelin

Teksti SAMI VÄLIKANGAS

Visionin teki Musta-malliseen kahluukenkäänsä päivityksen, joka on varustettu ennennäkemättömällä rengasvalmistaja Michelinin valmistamalla pohjalla.

Kengän pohjakuviointi ja materiaali pohjautuu Michelinin kitkarenkaaseen ja antaa erittäin hyvän pidon ja purevuuden liukkaalla alustalla.

Kumin pehmeys on todella miellyttävää

Sen kulutuskestävyys on erittäin korkea. Kuten ennestään suosittu Vibram-pohja, Michelin ei reagoi negatiivisesti kylmään veteen ja täten kovetu kuten edellä mainittu, vaan pysyy erittäin joustavana ja pitävänä.

Vision Mustan pohja ja materiaalit perustuvat Michelinin kitkarenkaaseen.

Kengän kahluutuntuma on tarkka

Se tekee kahlailusta todella miellyttävää. Lisäpitoa voi lisätä Visionin omilla tungsten-nastoilla, jotka voi itse lisätä halutessaan kenkiin. Kengät ovat TPU (Thermoplastic Polyurethane)-vahvistettua polyesteriä ja vahvikkeet on laitettu kaikista kuluvimpiin ja rasitusta saavimpiin kohtiin. Näin kengän paino on saatu myös pidettyä kurissa ja elinikä maksimoitua.

Kävelytuntuma on todella tarkka.

Käyttäjäkokemukset viikon kalareissun jälkeen

Kengän keveys yllätti minut täysin. Se istuu jalkaan todella hyvin ja antaa erinomaisen tilan myös leveämpijalkaiselle kalastajalle. Lisäksi näin kapeajalkaisena pieni lisätila on edukseen, kun kahluusukka asettuu kenkään tasaisesti eikä muodosta painavia kohtia.

Vedenpoisto on suunniteltu kengissä hyvin tehokkaaksi. Myös kylmille keleille ei pitäisi olla ongelmia lisätä paksumpaa sukkaa mukaan. Ensimmäisen vuorokauden kengät olivat hieman liukkaat, kun tehdasrasva kului pois pohjasta.

Pohjat muistuttavat autonrengasta! Kuva Robert Hansson.

Vuorokauden kulutuksen jälkeen kenkä alkoi näyttämään erinomaisuutensa. Todella miellyttävä kenkä pitkillekin kalastuspäiville jo heti uudesta lähtien.

Kengissä on erittäin runsaasti nastoituspaikkoja.

Nastat lisäsin kenkiin kolmen päivän jälkeen, kun koin ne muotoutuneen jotenkin jo jalkaani ja osasin paremmin arvioida mihin kohtiin halusin lisäpitoa. Nastoituspaikkoja on todella runsaasti, eikä niitä kaikkia tarvitse täyttää. Uskon että nämä ovat useamman kesän kengät minulle. Musta on aina musta.

Kengän hinta on 229 euroa. Lisätietoa www.visionflyfishing.com