Etusivu » Veneilyn ja kalastuksen erikoiskello – Garmin Quatix 5 Sapphire
Garmin-Quatix-5-Sapphire
Ajankohtaista Kalastajan elämä Varusteet

Veneilyn ja kalastuksen erikoiskello – Garmin Quatix 5 Sapphire

Kilpakalastaja Mika Vallius hyödyntää Garminin elektroniikkaa kalastuksessaan ja ranteessa hänellä on Garmin Quatix 5 Sapphire –älykello, jonka hämmästyttävät ominaisuudet on linkitetty myös Garminin veneilyelektronikkaan.

Mika kertoo, että kello on kalastuskäytössä kova juttu, sillä kalalaskurin lisäksi se tallentaa kalapaikat kartalle.

”Ominaisuus, jota varsinkin toisten veneessä vieraillessa osaa arvostaa. Liikuntakäytössä se on huippulaite oli sitten uimassa, juoksemassa tai kävelemässä. Lisäksi askel- ja porrastavoitteet motivoivat liikkumaan päivittäin. Rannesykemittarikin löytyy”, Mika kehuu ominaisuuksia.

Kuten älykellon ominaisuuksiin kuuluukin, pystytään Quatix5 Sapphiren avulla lukemaan sähköpostit ja tekstiviestit, mutta viestejä tuskin on kalavesillä aikaa näpytellä.

Kävin Mikan kanssa vesillä ja hän oli aloittanut päivän tallentamisen jo hyvissä ajoin. Tallennetut reittipisteet ja muut tiedot voidaan myöhemmin jakaa yhteensopivassa Garmin-päätelaitteessa.

Quatix5 Sapphire on suunniteltu vesille

Kalastajaa kiinnostaa tieto siitä, että Mikan kello muodostaa yhteyden yhteensopiviin Garmin-karttaplottereihin ja mahdollistaa esimerkiksi automaattiohjauksen hallinnan, reittipisteiden etämerkitsemisen sekä kellon tietojen suoratoiston Garmin-laitteessa. Sillä voidaan myös hallinnoida veneen viihdejärjestelmää.

Kellossa on myös paljon muuta, josta aktiivinen vesilläliikkuja hyötyy. Esimerkiksi purjehdustoiminnot ovat erittäin kehittyneitä; ”luovimisavustin” määrittää, nouseeko vai laskeeko vene ja kalibroi veneen paapuurin/tyyrpuurin luovimiskulmat näppäintä painamalla.

Melonnassa voit seurata kokonaismatkaa sekä kuinka monta melanvetoa teet. Vesihiihdossa tai wakeboard-sessioissa voit tarkistaa veneen nopeuden oikeaksi esimerkiksi hyppyä varten.

Garmin Quatix 5 Sapphiressa löytyy omat käyttötilansa eri harrasteisiin. Käyttöjärjestelmän kieli on mahdollista vaihtaa.

Myös muuhun outdoor-elämään

GPS-toiminnot sekä korkeus- ja ilmanpainemittari ja kompassianturi ovat erittäin korkealla tasolla. Esimerkiksi ilmanpainemittarin avulla pystytään ennustamaan säänmuutoksia paineen lyhyen aikavälin vaihteluiden perusteella. Kolmiakselinen sähköinen kompassi tarjoaa suuntatiedot riippumatta siitä, ollaanko liikkeellä vai ei. Garmin Quatix 5 Sapphire tarjoaa uskomattoman määrän ominaisuuksia todella kompaktissa paketissa. Pelkkään kalastukseen sitä tuskin on järkevä ostaa, mutta jos aktiivinen elämäntapa ja urheiluharrastukset ovat kalastuksen ohella lähellä sydäntä, ei hankintaa kannata jäädä miettimään. Kellon hinta on 749 euroa ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.garmin.fi.