Etusivu » Artikkelit

Artikkelit

 • Sähköinen tulevaisuus – Mercury Avator
  Kaikki liikkuminen on sähköistynyt viime vuosina nopeasti. Veneissä sähköistyminen on kuitenkin ollut muita hitaampaa, johtuen suurimmalta osin käyttöolosuhteiden eroista verrattuna esimerkiksi autoihin. Perämoottorivalmistaja Mercury on nyt tehnyt merkittävän päänavauksen perämoottorien sähköistymisessä uuden Avatorin muodossa.
 • Ruodon kasvu vauhdittaa kalastuksen suosiota
  Kalastus- ja metsästystarvikkeita sekä outdoor- että veneilyvarusteita myyvä Ruoto on kasvanut viime vuosina hurjasti. Ruoto Mega Store -nimellä kulkevia suurmyymälöitä on jo kolmella paikkakunnalla ja lisää on tulossa. Pääsin jututtamaan Ruodon perustajaa Joonas Oksasta tulevaisuuden suunnitelmista.
 • Tee se itse – perämoottorin vaihteistoöljyn vaihto Liqui Molyn öljynvaihtopumpulla
  Vaihteistoöljyn vaihto on sikäli tärkeää, että siinä havaitaan nopeasti mahdollisten tiivisteiden vuodot, jolloin öljyn värin vaihtuu kirkkaasta maitomaisen vaaleasävyiseksi.
 • Polaris-potkurit kalastusveneisiin – oikeanlainen potkuri optimoi veneen kulun
  Polaris-potkureiden valmistaja Polastorm on ensimmäinen yritys, joka soveltaa APC-valuteknologiaa alumiinipotkureihin. APC-valu tunnetaan nimellä Aerospace Precision Casting, jolla voidaan saavuttaa ilmailulaatutasoisia tuotteita, joilla on erittäin korkea tiheys ja fyysinen vahvuus.
 • Kalastus-lehti 3/2022
     Kalastuskauden viimeinen Kalastus-lehti nyt jakelupisteissä! Digitaalisen näköislehden voit lukea alta. Tai tilata Lehtiluukusta    
 • Optimoi veneen asento Mente Marinen automaattitrimmillä
  Mente Marinen järjestelmä mukautuu muista järjestelmistä poiketen automaattisesti veneen ominaisuuksiin, kuormaukseen, kulkunopeuteen ja sääolosuhteisiin.
 • Daiwa Prorex Lazy Jerk Distance – Piiiiiiitkiin heittoihin
     Daiwan Prorex-sarjan Lazy Jerkit ovat niittäneet tehoja kalavesillä eikä vähiten Fly vs Jerk -kilpakalastusformaatissa, jossa Lazy Jerkillä kammettiin kisan suurin kala. Daiwa esitteli syyskauden kynnyksellä Lazy Jerkistä pienennetyn version, Lazy Jerk Distancen. Kokeilimme jerkkiä kesäkauden lopulla. 11-senttinen ja 68 grammaa painava Lazy Jerk Distance on huomattavasti kompaktimpi paketti kuin isoveljensä. Etenkin vasta- tai sivutuuleen heitettäessä […]
 • Peitä vene oikein Trem Covy Lux -venepeitteellä
     Syksyn tullen on hyvä miettiä avoveneen ulkosäilytystä. Mikäli säilytät venettä trailerilla pihassa tai pukeilla säilytysalueella, ei ole sama, miten vene peitellään. Ja jos avovenettä traileroidaan avovesikauden aikana pidempiä matkoja, tuo venepeite pakettiin lisää aerodynaamisuutta ja sitä myöten säästöä vetoauton polttoainekuluissa. Trem Covy Lux tarjoaa täydellisen suojan Italialainen Trem on tunnettu venevarusteiden valmistaja ja heidän valikoimissaan […]
 • Kylmä, kylmempi, YETI
  Amerikkalaiset YETI-kylmälaukut ovat kylmälaukkujen Rolls-Royceja ja niiden kestävyys ja eristävyys on aivan omaa luokkaansa. Kaikki ratkaisut on tehty kovaa käyttöä varten ja koska YETIt ovat suunniteltu USA:ssa, jossa on paljon karhuja, ovat niiden salvatkin karhunkestäviä.
 • Vene-esittely: Nitro ZV19 – kalastusvene isolla N:llä
  Ajossa vene suoriutuu hyvin, kelissäkin. Voimaa piisaa, vene vastaa käskyihin hyvin eivätkä aallot hetkauta juurikaan, kunhan muistaa käyttää trimmiä ja kaasua aktiivisesti ajaessa. Kääntyessä vene leikkaa vettä hyvin pysyen kuitenkin hallinnassa eli tiukatkin käännökset vauhdissa onnistuvat, kunhan tietää mitä tekee.
 • Pidennä köyden käyttöikää joustimella – Smart Snubber
  Smart Snubber on perinteisiin kierrettäviin, pujotettaviin tai metallisiin joustimiin verrattuna huomattavasti kätevämpi asentaa ja käyttää. Se voidaan kiinnittää köyteen nopeasti ja helposti aina tarvittaessa, myös köyden ollessa kiinnitettynä.
 • Herkuilla viimeistelty – uusi Shimano Nasci FC -avokela
     Noin sadan euron hintaluokassa oleva Nasci kuuluu Shimanon kelamalliston edullisemman keskiluokan keloihin. Olen nähnyt edellistä mallia usein eri oppailla käytössä asiakaskeloina, joten hinta-laatusuhde on kohdillaan. Uusi Nasci FC tuo edeltäjäänsä verrattuna vielä hieman lisäterveisiä kalliimmista keloista. Nasci FC on olemukseltaan ja materiaaleiltaan kalliimman oloinen kuin mitä satasen hintalappu antaa ymmärtää. Muotoilu on erittäin modernia ja […]
 • Shimano Nexaven uudet kuosit vakuuttavat
  himanon edullisemman pään kela&vapasarja Nexave on pitkään kuulunut myydyimpien kela&vapasarjojen joukkoon. Uudistettu sarja vahvistaa varmasti asemiaan myyntitilastoissa.
 • Humminbirdiltä uusi MEGA Live TargetLock -ohjausyksikkö MEGA Live-anturia varten
  Humminbird MEGA Live TargetLock™ -ominaisuuden avulla kalastajat voivat lukita MEGA Live -keilan vedenalaiseen rakenteeseen tai haluttuun suuntaan, joten jos vaikka vene liikkuu, MEGA Live -näkymä pysyy kohdistettuna halutusti.
 • Kalastus-lehti 2/22
  Kauden toinen lehti löytyy ilmaisena digiversiona tästä!
 • Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa: Auta maahanmuuttajia kotoutumisessa kalastuksen avulla
  Suomen Vapaa-ajankalastajien kesäkampanja ”Kalailoa ilman rajoja” kannustaa suomalaisia auttamaan kotoutuvia maahanmuuttajia viemällä heitä kalastamaan ja lahjoittamalla kalastusvälineitä.
 • Skipperin avulla pääsee helposti veneellä kalaan
  Rantakalastuskin on toimivaa, mutta venekalastus avaa tuhansien vesistöjen ja tuhansien saarten saariston maassa aivan uuden pelikentän. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai halua omistaa omaa venettä. Kotimainen Skipperi tarjoaa tähän ongelmaan toimivan ratkaisun.
 • Veneen kunnostaminen kalastuskäyttöön – jälleenrakentaminen
  Lasikuitutyö on ohjeita noudattamalla verrattain yksinkertaista työtä. Lasikuitutyössä käytettiin Paklan tuotteita eli 300 g/1 m2 vahvuista lasikuitumattoa, polyesterihartsia sekä kovetetta. Polyesterihartsiin sekoitetaan kovetetta valmistajan ohjeen mukaan.
 • Haukikoira – Pötkäle musiikkivideo
     Lue lisää Haukikoirasta TÄSTÄ    
 • Kalastus-lehti 1/2022
  Kauden ensimmäinen Kalastus-lehti löytyy ilmaiseksi tästä!