Etusivu » Artikkelit

Artikkelit

  • Ruotsalaisella Wigglerillä on suomalaisjuuret
    Göteborgilainen, muun muassa Vickestä, Viking Herringistä ja amerikkalaisen Pradcon tuotteista tunnettu kalastustukkuri Wiggler Ab:n omistajaperheellä, Lindholmeilla, on juuret Suomessa. Wiggler tarkoittaa suurin piirtein houkuttelevaa uistimen uintia. Yritys perustettiin Göteborgissa vuonna 1958 valmistamaan lusikkauistimia ja lyijypainoja. Toiminta pysyi varsin pienimuotoisena monta vuotta eikä alkuperäinen omistaja saanut sitä oikein koskaan lentoon. Omistajanvaihdos Wiggler Ab päätyi suomalaistaustaisen Paraisilla… Lue lisää: Ruotsalaisella Wigglerillä on suomalaisjuuret
  • Grundénsin kalastusvaatteet saapuvat Suomeen
    Grundénsin vaatteita ja varusteita saa pian laajalla kattauksella myös Suomesta. Suomen ja Baltian maiden jakelusta vastaa helsinkiläinen outdoor-vaatteiden ja varusteiden maahantuonti- ja markkinointiyritys Bonge Oy.
  • Kalastus-lehti 3/2023
    Sisällä mm. Suurahventa mereltä, omien karttojen tekeminen, vedenalainen kuvaus ja särkikalojen perhokalastus.
  • Kuivana kohtuurahalla – Patriot DryGuard
    Kotimainen Patriot teki sen taas: kalastukseen, veneilyyn ja ulkoiluun sopivan asukokonaisuuden, joka kalleimmillaankin maksaa 248 euroa. Sillä saa takin ja haalarimalliset housut. Mikäli tyytyy tavallisiin housuihin, putoaa hinta 228 euroon. Ja mikä parasta, laadusta on pidetty kiinni. Kokeilin DryGuardia loppukesän kosteissa keleissä.
  • 13 Fishingin tuhti haukisetti – Gatekeeper-vapa ja Concept A3-kela
    Sain kesän lopulla käyttökokeeseen todella tukevan haukisetin, ehkä tukevimman mitä olen koskaan kokeillut. Tukevista keloista on aiempaakin kokemusta, mutta erityisesti 13 Fishingin Fate Black -sarjan Gatekeeper tuntui jo heti alussa siltä, että se ei nöyristele mitään. Gatekeeper on Mathias Holgerssonin suunnittelema ja eritoten suurten uistimien ja suurten kalojen kalastamiseen tehty vapa. Aihio tuntuu aluksi aika… Lue lisää: 13 Fishingin tuhti haukisetti – Gatekeeper-vapa ja Concept A3-kela
  • Kotimaista tuotantoa – Rapalan Tackle Tray -uistinrasiat syntyvät Korpilahdella
    Muovisten uistinrasioiden valmistaminen Suomessa ei luulisi olevan järkevää kilpailtaessa Aasian tuotantokoneiston kanssa. Korpilahdella Rapala-konsernin omistaman KL-Teho Oy:n tuotantokoneisto ja laatu on kuitenkin niin loppuun asti hiottua, että Päijänteen rannoilta tuotetaan uistinrasioita maailmanmarkkinoille. Pääsin tutustumaan paikan päälle, miten uutuusrasiat syntyvät. KL-Teho Oy on perustettu tasan 50 vuotta sitten ja yritys on keskittynyt erilaisten muovituotteiden valmistukseen. Muovituotteiden… Lue lisää: Kotimaista tuotantoa – Rapalan Tackle Tray -uistinrasiat syntyvät Korpilahdella
  • DS18 tarjoaa huippuluokan äänentoistoa vesille
    DS18:n veneisiin tarkoitetut kaiuttimet, vahvistimet ja ohjausyksiköt ovat kaikki IP65-suojattuja ja komponentit on suunniteltu lähtökohtaisesti kosteisiin olosuhteisiin.
  • Aava räätälöi vavat suomalaisille kalastajille
    Suomi on uistinten suunnittelun ja valmistuksen luvattu maa. Pitkät perinteet ja nykypäivän osaaminen yhdistyvät meillä ainutlaatuisella tavalla. Nyt myös vaparintamalla tehdään historiaa, sillä perhovavoistaan tunnettu kotimainen Vision Group Oy tulee esittelemään 2024 Venemessuilla jo paljon etukäteishehkutusta herättäneen oman virvelivapamerkkinsä Aavan. 
  • Kansanedustajat syventyvät kalakantojen vahvistamisen keinoihin Eduskunnan kalapäivässä – Eduskuntaryhmien edustajat mittelevät silakan käsittelyssä
    Kansanedustajat ja kalatalouden asiantuntijat kokoontuvat tänään 10.10. eduskunnan kalapäivään. Päivän teemana on nostaa esiin keinoja varmistaa kalakantojemme kestävyys, jotka luovat perustan monimuotoiselle kalastukselle. Hallitusohjelman mukaisesti esillä on myös kalastusmahdollisuuksien parantaminen.
  • AMT 165 Rf – paljon venettä kompaktissa paketissa
    Kotimainen AMT on valmistanut veneitä jo yli 30 vuotta ja merkki on vakiinnuttanut asemansa markkinoillamme. AMT ei ole profiloinut mitään malliaan varsinaisesti kalastukseen, mutta elokuun Uivassa venenäyttelyssä esitelty 165 Rf toimii aktiivisesti heittokalastavan veneilijän käytössä niin kalastuksessa kuin päiväretkilläkin. Tutustuimme uutuuteen Espoon vesillä. AMT 165 Rf:ssä on alumiinirunko ja lujitemuovisisus. Sisarmalli R on kokonaan lujitemuovia,… Lue lisää: AMT 165 Rf – paljon venettä kompaktissa paketissa
  • Trem-teleskooppijalalla täsmäjännitys venepeitteeseen
    Teleskooppijalka mitoitetaan summittaisesti ja asetetaan haluttuun kohtaan. Tämän jälkeen käännetään hieman vastapäivään ja lukitus aukeaa, jolloin jalkaa voi säätää oikean mittaiseksi. Kun peite on saatu hyvin jännitettyä, varmistetaan, että jalka on hyvin suorassa ja asennettaan joko toinen jalka tai ruvetaan viimeistelemään peitteen kiristystä. Yksinkertaista ja toimivaa.
  • Minn Kota Quest – Täysin uusi mallisto on julkistettu
    Minn Kota on uudistanut Quest-sarjan perinpohjaisesti – aina potkurista GPS-ohjaukseen asti. Runko on jämäkämpi, ainevahvuutta on puolet enemmän ja yleinen rakenne vastaa reilusti lisääntyneeseen voimaan.
  • International B-Free Explore pitää pohjan ekologisesti puhtaana – käyttöraportti kesän ajalta
    Maalin pinnoite muodostaa erittäin liukkaan pinnan, joka estää näkkejä ja muita vesieliöitä kiinnittymästä pohjaan.
  • Lumitec-valojärjestelmät tuovat näyttävyyttä veneen valaistukseen
    Lumitec tarjoaa veneilijälle kokonaisia valaistusjärjestelmiä, ei niinkään yksittäisiä valaisimia. Erilaisia järjestelmiä voidaan luoda lähes loputtomasti ja niiden sisälläkin voidaan toiminnallisuuksia muuttaa.
  • Monipuolista kylmäsäilytystä – LTC Cool 30
    Aina kylmäkaappi ei kuitenkaan voi olla kiinni verkkovirrassa, jolloin käytettävyys kärsii. Oiva ratkaisu on akulla varustettu LTC Cool 30, joka ylläpitää kylmyyttä myös silloin, kun käytössä ei ole verkkovirtaa.
  • Kalastus-lehti 2/2023
      
  • Kannettava kaasukäyttöinen retkikeitin veneretkille
    Helposti mukana kuljetettava, mutta perinteistä pienempää retkikeitintä tukevampi keitin helpottaa kokkailua veneretkillä ja sitä voi käyttää myös veneessä toisin kuin perinteisiä keittimiä, jotka vaativat heilumattoman alustan.
  • Oikea veitsi oikealle kalalle – veitsellä on väliä
    Vaikka kalankäsittelytaitojen ja kokemuksen karttuessa yhdelläkin mieluisalla veitsellä voi leikata lähes kaikki kuviteltavissa olevien kalalajien pienet ja isot yksilöt, on käytännöllistä kerätä muutaman veitsen arsenaali, joista voi kulloinkin valita itseään miellyttävimmän vaihtoehdon.
  • Kalastus on Ville Haapasalolle henkireikä
    Ville Haapasalo on omien sanojensa mukaan nautiskelija. Häntä ei haittaa vaikka saalista ei tulisikaan, sillä pääasia on kalaan lähteminen. Ville ei stressaa varustearsenaalin laajuudesta vaan keskittyy löytämään kuhunkin fiilikseen oikean tavan.
  • Jakki Superlinko linkoutuu pitkälle
    Jakki Superlinko on ulkomuodoltaan aika hellyttävä, pyöreä runko ja kimalletta heijastava koukku tuovat ensin mieleen koristeen kuin lippauistimen. Mutta totuus on toinen. Jakin runko on muotoiltu parhaan ilmanvastuksen saavuttamiseksi ja lipan lehden reunat on viistetty siten, ettei se lähde pyörimään heiton aikana.