Etusivu » 2 eri näkemystä haukivavasta – Abu Mass Beat II & Victis
Victis on mainio perusvapa haukishadeille.
Kalastus Kalastusvälineet Kelat ja vavat

2 eri näkemystä haukivavasta – Abu Mass Beat II & Victis

Mass Beat II -vapasarja sisältää erilaisia vapoja hieman järeämpään kalastukseen. 3M Powerlux 300 –aihiot, Fuji-kelakiinnike sekä Alconite-sisärenkain varustetut Fuji K -vaparenkaat muodostavat laadukkaan kokonaisuuden.

Mass Beatin Alconite-sisärenkain varustetut Fuji K -vaparenkaat lupaavat siimalle pitkää ikää.

Kokeiltu 751H-vapa on uuden nousevan hauenkalastuksen downsize-trendin malliesimerkki, hieman perinteistä haukivapaa lyhyempi (226 cm) ja heittopainot maltillisia. Se on hyvin kevyt ja sillä heittää helposti ja pitkälle painoluokan keskivaiheilla noin 50-60 g vieheillä. Yläpäässä yli 80 g vieheet kannattaa suosiolla jättää heittämättä.

Vavan erikoisuus on kahvaosa, johon varsinainen vapa kiinnitetään. Takakahva on lyhyehkö, mikä toisaalta sopii vavan luonteeseen hyvin. Vapa on jämäkkä heittää oikeilla viehepainoilla, herkkä aihio välittää kalan iskun hyvin ja koukuttaa kalat erittäin helposti jo pienellä liikkeellä. Kevyehkön kelan kanssa yhdistelmä toimii jopa yhdellä kädellä, mutta esimerkiksi ison kelan kanssa on hyvä käyttää kahta kättä.

Vavan hinta on laatuun nähden kohtuulliset 149 euroa. Lisätietoa www.abugarcia.fi.

Victiksen kahva on melko pitkä.

Abu Victis 822H -shadvapa

Abu Garcia Victis –sarjan vavoista löytyvät sopivat mallit esimerkiksi hauenkalastukseen, jigaukseen tai yleiskalastukseen. Nyt kokeiltu vapa edustaa shad-vapatyyppiä.

Victis on mainio perusvapa haukishadeille.

Victiksessä on nykyisen trendin mukainen nopea aihio, joka vaatii hieman rivakampaa heittoa, jotta aihiosta saa parhaan tehon irti – rauhallisia heittoja harjoittava kalastaja ei ehken tunne vapaa omakseen.

Victiksen koukkulenkki on kätevä. Koukku pysyy, mutta sen saa nopeasti vapautettua.

Vapa on parhaimmillaan 60-90 g haukishadeilla ja hybridivieheillä, jotka lentävät pitkälle. Testissä kokeiltiin myös suurempia viehepainoja ja rauhallisesti heittämällä vapa käyttäytyi nätisti. Vavan viehelenkki on erittäin innovatiivinen ja vastaavan toivoisi löytyvän muistakin tuotteista. Nopea aihio koukuttaa kalat hyvin. Vavan noin 120 euron hinta on linjassa ominaisuuksiin nähden ottaen huomioon, että sitä käytetään siihen mihin se on suunniteltu.
Lisätietoa www.abugarcia.fi.

Teksti JUKKA MANNER
Kuvat ANTTI ZETTERBERG & JANNE KOIVISTO