Etusivu » Savage Gear Goby – suomalaisten haukien herkuksi tehty
Gobyt hauelle
Hauki ja hauen kalastus Kalalajit Uistimet

Savage Gear Goby – suomalaisten haukien herkuksi tehty

Savage Gear ei merkkinä esittelyjä kaipaa. Tanskalaisen Mads Grosellin luotsaama merkki tunnettaan hyvin kalastuspiireissä. Usein Madsin tuotokset tulevat sellaisenaan meille ja ovatkin erittäin toimivia. Goby sen sijaan (suom. tokko) on toteutettu ja testattu Suomen hauenkalastajien tarpeita ajatellen.

Gobya on saatavilla kahdessa eri koossa 20 cm & 60 g sekä 23 cm & 96 g. Pienempi koko soveltuu kalastettavaksi lähes millä tahansa haukivavalla kun taas isompaan vaaditaan shadeja varten tehty vapa.

Pyry Granlundin Goby-saalis 20-senttisellä mallilla.

Gobyt eivät kuitenkaan ole sieltä raskaimmasta päästä ja siksi ne soveltuvatkin mahdollisimman monelle hauenkalastajalle.

Kiitollinen rigattava

Goby on muodoltaan aivan kuten aito tokko, väristä riippuen siinä on myös hieman kivinilkan näköä. Muotonsa puolesta se sopii hyvin offset-koukkujen kanssa käytettäväksi, jolloin sitä voi heittää kasvuston sekaan huolettomammin kuin perinteisillä koukuilla.

Timo Mitro Goby-rigauksia.

Kalastustarvikeliike Wobblerin Timo Mitro rigasi pyynnöstäni 2 pientä ja 2 isompaa Gobya erilaisilla rigauksilla havainnollistaaksemme uistimen monipuolista luonnetta.

Pienempiin Gobyihin tehtiin offset- ja kolmihaarakoukkurigaukset kun taas isommat saivat Wobblerin omaa tuotantoa olevan tuplakoukkurigin sekä Stormin valmiin R.I.P-rigin vatsoihinsa. Toimivia ratkaisuita kaikki. Ehkäpä jatkossa näemme Goby-setin, jossa mukana tulee erilaisia rigejä.

Uinti

Ulkomuoto on hämmästyttävän aidon oloinen. Läpinäkyvä väri on erikoisuus.

Gobyn pyrstö liikehtii voimakkaasti ja runko keinuu puolelta toiselle. Uittaminen onnistuu myös hitaalla uitolla ja eri painotuksilla. Pyrstön tyvessä on paikka räminäkapselille. Kaiken kaikkiaan Gobyn uitto on niin helppoa, että ensi kertaa kumeilla heittäväkin pääsee hyvin perille tekniikasta.

Offset koukkuinen-Goby on ruovikkojen koluaja.

Alkaen 6,90 euroa maksava Goby on juuri nyt kaupoissa. Lisätietoa www.opm.fi.

Teksti ANTTI ZETTERBERG
Kuvat ANTTI ZETTERBERG, JANNE KOIVISTO & PYRY GRANLUND