Etusivu » Laadukkaasti kalaan Paraisten Kirsikkarantaan
Paraisten Kirsikkaranta
Kalastusalueet

Laadukkaasti kalaan Paraisten Kirsikkarantaan

Paraisten laaja saaristoalue Turun kupeessa tunnetaan laadukkaasta kalastuksestaan niin hauen, kuhan kuin ahvenenkin suhteen. Kalojen potentiaalisia lymypaikkoja on niin paljon, että alueella riittää uutta vettä useammallekin reissulle. Kirsikkaranta-nimellä kulkeva Muddaisten kartanon mailla sijaitseva upea paritalokokonaisuus on mainio tukikohta Paraisten kalastusta ajatellen.

Mukavat terassit ja siisti pihamaa takaavat viihtyvyyden kalastuksen jälkeiseen elämään.

Kirsikkarantaan ajaa Helsingistä noin kaksi tuntia ja Turusta matka taittuu vajaassa puolessa tunnissa. Auton saa suoraan pihaan ja oman veneen voi tiputtaa veteen tiluksiin kuuluvalta venerampilta. Hyvin hoidettu pihamaa ja laitureiden vieressä sijaitseva tunnelmallinen tulipaikka houkuttelevat viettämään sitä aikaa mitä kalastukselta jää.

Sokkeloinen saaristo sisälahtineen löytyy suoraan kotilaiturilta.

Miellyttävät puitteet

Kirsikkarannan paritalo käsittää kaksi eri huoneistoa, isomman pinta-ala on 90 neliötä ja pienemmän 75. Tiloissa majoittuu mukavasti neljän hengen kalaporukka, isommassa vuodepaikkoja on yhteensä kuusi, mutta yhdessä huoneessa on parisänky.

90-neliöisen asunnon olohuonetta parvelta nähtynä. Parvella on 2 sänkyä.

Täysin varustettu keittiö, ulkoterassi ja grilli mahdollistavat miellyttävät ruokailuhetket ja päivän voi summata luonnollisesti saunassa.

Pesutilat ovat kummassakin asunnossa todella siistit.

Hintaan kuuluu myös wifi. Lakanat ja pyyhkeet hoituvat lisämaksua vastaan, ellei halua tuoda omia mukanaan. Kaikki on puhdasta ja siistiä, josta omistaja Juha Saikkonen on syystäkin ylpeä. Kämpille voi siis huoletta tulla ja keskittyä viihtymään.

Näkymä 75-neliöisen asunnon keittiöstä kohti olohuonetta.

Kalastus

Paraisilla on paljon kalastajia niin omasta takaa kuin ulkopaikkakuntalaisiakin. Veneliikenne on myös hyvällä säällä varsin vilkasta. Onneksi sokkeloisesta saaristosta on helppo löytää oma mansikkapaikka, jossa pystyy kalastamaan koko päivän vailla häiriötä.

Rantaviivaa on yli 700 km ja alue muodostuu pääasiassa pitkien lahtien ja salmien pirstomasta sisäsaaristosta sekä labyrinttimaisesta välisaaristosta, joten ei ole ihme, että ahven, hauki ja kuha viihtyvät täällä.

Jani Friströmin isoissa kourissa ei 35-senttinen ahven näytä isolta.

Hyvä haukipaikka löytyy heti Kirsikkarantaa vastapäätä olevasta kaislikkoreunasta. Kuhaa ja ahventa kannattaa tavoitella alueen lukuisten salmien liepeiltä. Laadukas kaikuluotain kertoo kyllä nopeasti pelin hengen. Alueen ahvenkannat tuntuivat meidän reissullamme näyttävän parasta puoltaan, sillä 35-38-senttiset ruokakalat löytyivät todella helposti.

Haukia löytyy lähes joka kulmalta. Tämä yksilö iski ahventen seasta.

Parainen ulottuu nykyisin aina Utöhön asti, mutta ulkosaariston kalakannat eivät valitettavasti ole enää samalla tasolla kuin takavuosina. Meritaimenen heittokalastajille löytyy helpompiakin alueita.

Huomioitavaa

Paraisilla on paljon kesämökkejä, joten suosituimpaan loma-aikaan tulee yksityisalueiden rauhaa kunnioittaa. Suosituin kesäloma-aika ei välttämättä ole kuitenkaan se paras kalastusaika, joten kalastajana tekisin vierailun Kirsikkarantaan joko keväällä tai syksyllä. Tuolloin vesillä on rauhallista ja kerhokalan saaminen on todennäköisempää.

Mikäli talvi on yhtään parempi kuin viime talvi, voi aluetta suositella myös pilkkikohteena. Suosituimmat saaliskalat ovat ahven, kuha ja made. Sisälahdista ja salmista löytyy mainioita kuhan ja mateen pilkkipaikkoja. Kuhaa ja ahventa kannattaa yrittää myös isompien sisäselkien keskellä olevilta vedenalaisilta matalikoilta.

Kirsikkaranta löytyy esimerkiksi Booking.com:ista. Yhden yön huoneistokohtainen hinta on noin 160-170 euroa, joten reissukulut neljän hengen kesken jaettuna eivät päätä huimaa pidemmänkään oleskelun puolesta. Täällä ei laadusta tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

Teksti ANTTI ZETTERBERG Kuvat SAMI PITKÄNEN