Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 3 – Cobra MT-245 PMR –radiopuhelimet
Kalastus Varusteet

Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 3 – Cobra MT-245 PMR –radiopuhelimet

Kännykän räplääminen kalassa on hankalaa ja välillä ärsyttävääkin. Sen sijaan radiopuhelimella on kätevä pitää yhteyttä kalaporukan kesken ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Radiopuhelin ei todellakaan ole mikään uusi keksintö, mutta sen hyödyt kalastuksessa ovat kiistattomat erityisesti silloin kun ollaan isommalla porukalla liikkeellä esimerkiksi lohireissulla erämaassa, jossa kännykän kuuluvuus on mitä on, kaukomailla (puhelinkulut) tai vaikkapa meritaimenen kahluukalastusreissulla Gotlannissa.

 

 

 

 

 

 

Ne sopivat mainiosti myös veneellä liikkuvalle kalaporukalle hyvän kantamansa johdosta, MT-245:n kantavuus on noin viisi kilometriä, mallistosta löytyy myös 12 kilometrin kantavuudella varustettuja malleja.

 

 

Pieni ja kompakti

Edulliset noin 50 euroa maksavat Cobra MT-245 PMR –radiopuhelimet ovat kooltaan erittäin pienet ja kompaktit. Noin 13 cm korkea ja 5 cm leveä puhelin mahtuu joka paikkaan ja painaa alle 100 grammaa akkujen kanssa.

 

Puhelimissa on vyöpidike, josta ne saa myös repun hihnaan kiinni. Kahlaavalle kalastajalle suosittelemme kaulahihnaa, sillä MT-245 ei kestä upotusta. Mallistosta löytyy myös kalliimpia vedenkestäviä malleja.

 

Kätevä käyttää myös hanskat kädessä

Radiopuhelimessa on kahdeksan kanavaa, joita voi vaihtaa helposti etupaneelin kytkimillä. Vaikka MT-245 ovat edulliset, niissä on automaattinen kohinasalpa, joka sulkee automaattisesti häiriöitä aiheuttavan taustalla olevan radiokohinan ja muut häiriöt.

 

Tangentin käyttö sekä kanavan vaihto tai äänenvoimakkuuden säätäminen on napakista ja sopivan kokoisista näppäimistä johtuen helppoa myös hanskat kädessä.

 

Puhelimien lataus suoritetaan suoraan USB:n kautta, joten esimerkiksi autossa tai veneessä oleva USB-laturi toimii myös Cobrien laturina. Mukana tulee ladattavat paristot, mutta puhelimia voi käyttää myös tavallisilla alkaliparistoilla.

 

Kun puhelimia ei käytetä, ne voi asettaa virransäästötilaan, jolla saavutetaan helposti koko kalapäivän mittainen käyttöaika myös kylmissä keleissä. Puhelimet voidaan ladata myös varavirtalähteestä eli akkupankista.

 

LCD-näytöstä näkee puhelimen tilan. Käytön kannalta on hyvä, että akun merkkivalo ilmaisee vilkkumisella vähäisestä virran määrästä.

 

Noin 50 euron hintaiset puhelimet ovat kalastuksen ohella hyödyksi myös muissa harrastuksissa sekä lasten kanssa tai jopa itkuhälyttiminä.

 

Katso videolta kun radiopuhelin on kätevänä apuna kalastustilanteessa

 

 

 

Osta omat Cobra MT-245:t suoraan Maritimin verkkokaupasta

 

http://maritimshops.fi/fi/tuote/94586909/9537600230/cobra-mt245-prm-puhelin-pari/55884313/1

 

Muut Cobra-mallit:

 

http://maritimshops.fi/fi/tuotteet/55884313/cobra-pmr-puhelimet

 

 

Myyntipakkaus sisältää: Cobra AM-245 PMR -radiopuhelin x 2, 6 x AAA NiMH/HR6 akkuja (3 kpl per radiopuhelin), vyöklipsi,USB-microUSB -kaapeli, ohje.

 

Kanavien määrä: 8.

Maksimi kantama: jopa 5 kilometriä. (Etäisyys voi kuitenkin vaihdella maaston ja maastossa olevien esteiden mukaan.)

Yhteystilan merkkiääni

Hälytysääni

Virransäästötoiminto

Vyökiinnike

Liitännät: 2.5 mm

Latausliitäntä: microUSB.

Toimii 6 x AAA-paristoilla tai akuilla. Pakkauksessa mukana 6 x AAA NiMH/HR03 -akkuja

Paino 65,4 g (ilman akkua).