Etusivu » Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 7 – Navisafe Tricolor 360° navigointivalo
NAVISAFE TRICOLOR LED
Kalastus Varusteet

Maritim venevarustevinkit 2017 | osa 7 – Navisafe Tricolor 360° navigointivalo

Syksyn tullen illat ja myös aamut pimenevät, eikä vesille ole asiaa hämärässä ilman asianmukaisia kulkuvaloja. Navisafe Tricolor 360° on sananmukaisesti loistava vaihtoehto kaikentyyppisiin kalastusveneisiin kajakeista alkaen.

Jokainen pimeässä veneellä ajanut tietää, miten hankalaa pimeällä merellä tai järvellä on nähdä ilman valoja liikkuvia veneitä. Harvalla heittokalastajalla on veneessään tutkaa, jolla voisi pimeänä liikkuvat kohteet havaita.

Siksi jokaisen vesilläliikkujan on tärkeää varustaa vesikulkuneuvonsa asianmukaisilla valoilla. Sitä paitsi ilman kulkuvaloja liikkuminen on vaarallista ja laitonta, eikä onnettomuuden sattuessa pimeän veneen kuljettajalla ei ole mitään oikeuksia.

Nerokas leditekniikka

Hehkulamppupohjaiset valomastot ovat katoavaa kansanperinnettä ja hyvä niin. Lamppujen kannat hapettuvat usein veneolosuhteissa ja jatkuva rytkytys ei tee hehkulangan kestolle hyvää. Kaiken lisäksi hehkulampun kantama lyhyt ja valon väri kellertävä eikä kirkas.

Norjalainen Navisafe on vuonna 2005 perustettu merenkulkuvaloihin erikoistunut yritys, jonka kaikissa valoissa käytetään leditekniikkaa. Ledien kirkkaus, pitkä käyttöikä, toimintavarmuus ja vähäinen virrankulutus ovat erittäin toimiva yhdistelmä vesille.

Navisafe Tricolor 360°

Laki määrää, että avoimessa alle 7 metriä pitkässä avoveneessä on oltava vähintään metrin korkeudella oleva valkoista valoa näyttävä kulkuvalo. Soutuveneessä vähimmäisvaatimuksena on pidettävä valmiina saatavilla valkoista valoa näyttävä lamppu tai lyhty.

Noin 70 euron arvoinen Navisafe Tricolor 360° tarjoaa kirkkaan perään näyttävän valon lisäksi myös sivuvalot, jotka kertovat vastaantulijalle mihin suuntaan vene kulkee. Sivuvaloissa punainen (paapuri) on keulaan katsoen vasemmalla ja vihreä (styyrpuuri) oikealla.

Tricolorissa on 5 eri toimintoa:

Kaikki päällä – kolme navigointivaloa

Vain valkoinen – perävalo

Punainen ja vihreä – sivuvalot

Vain punainen – punainen kulkuvalo

Vain vihreä – vihreä kulkuvalo

Tricolorin vakiokiinnitys tapahtuu kätevästi magneetilla, jossa vain yksi asento, joten väärinpäin asentaminen on käytännössä mahdotonta. Lisävarusteena on saatavana esimerkiksi valomasto, imukuppikiinnike tai kaidekiinnike.

Valon kantama on pimeällä huimat 2 merimailia eli yli 3,6 kilometriä ja valo on mm. USA:n rannikkovartioston hyväksymä. Muita loistavia ominaisuuksia ovat kelluvuus ja täydellinen vedenpitävyys. Tricolor toimii kolmella AAA-paristolla, jotka voivat olla kertakäyttöisiä tai ladattavia.

Paristojen lataus täytyy tehdä erillisellä laitteella, sillä täydellinen vedenpitävyys ei mahdollista USB-portteja. Valon paino on paristojen kanssa vain 155 grammaa. Miksi siis enää taistella hehkulamppujen kanssa kun on saatavilla paljon parempiakin vaihtoehtoja

Osta omasi suoraan Maritimin verkkokaupasta http://maritimshops.fi/fi/tuote/91654958/9514034912/navi-light-tricolor/45608889/1

Saatavilla on myös pelkkää kirkasta valoa näyttävä versio:

http://maritimshops.fi/fi/tuote/91654956/9514034910/navi-light-360-led-navigointivalo/45608889/1

 

NAVI LIGHT 360 LED-NAVIGOINTIVALO
Monitoimintoinen paristokäyttöinen kannettava LED-turvavalo (kuva  Maritim web)

Navisafen esittelyvideo