Etusivu » Maritim venevarustevinkit 5/2020 – 1852 kumisaappaat
Kalamies.com Maritim venevarustevinkit 5/2020 – 1852 kumisaappaat
Kalastus Varusteet

Maritim venevarustevinkit 5/2020 – 1852 kumisaappaat

0 Shares

Maritimin oman merkin, 1852:n, kumisaappaat yhdistävät lenkkarimaisen mukavuuden täydelliseen vedenpitävyyteen. Jälkiä jättämätön ja liukumaton pohja tekevät näistä saappaista mainion vaihtoehdon syksyn kalareissuille.

1852-saappaat maksavat 46 euroa.
Tasaiset pohjat ovat lamellien ansiosta pitävät.

Huopavuoratut  EVA-pohjaiset saappaat ovat lämpimät, mutta melko kömpelöt kävellä ja veneessä toimimiseen. Perinteisillä kumisaappailla liikkuminen veneessä on yhtä lailla hankalanpuoleista. Lenkkarit eivät kestä vettä ja vaelluskenkien hienoa nahkapintaa ei viitsi etenkään suolavedessä pilata. 1852-saappaat ovat siis oikea valinta loka-marraskuisiin ei vielä niin kylmiin kalastuskeleihin.

1852-kumisaappaat ovat todella mukavat käytössä kaikilla pinnoilla.

Pehmeät ja mukavat

1852-saappaat on valmistettu miellyttävän pehmeästä kumista ja niissä on irrotettava pohjallinen. Saappaiden sisus on vuorattu kevyellä huovalla, joka tuo eristävyyttä sekä mahdollistaa saappaan nopean jalkaan sujauttamisen.

Varsivahvike on kätevä saapasta laittaessa tai poistaessa.

Hyvin istuvissa saappaissa on karhennetut kantapää-, varsi-, jalkapöytä- ja varvasvahvikkeet. Esimerkiksi varsivahvikkeesta saa hyvän otteen ja se auttaa vetämään saappaan jalkaan tai pois.

Tasainen ja pitävä pohja lähes imeytyy karhennettuun turkkilevyyn. Jälkiä jättämätön pohja on hyvä herkemmillä pinnoilla.

Koska pohja on tasainen, on liikkuminen veneessä helppoa ja luontevaa. Pohjassa olevat lamellit muistuttavat autonrenkaan kuvioita ja niiden avulla saappaan pohja pitää myös yllättävänkin liukkaalla pinnalla. Pohjista ei myöskään jää jälkiä, joten saappaita voi käyttää myös herkemmillä pinnoilla.

Käytännölliset

1852-saappaat ulottuvat noin puoleen väliin säärtä, joten niillä ei kaikkein syvimpiin rantautumisiin kannata hypätä, mutta tämä tuo vastaavasti etuja säilytettävyyteen. Sisäkkäin mahtuvat saappaat on helppo tuikata esimerkiksi valmiiksi veneeseen tai takakonttiin odottamaan seuraavaa käyttöä joko veneen laskussa, pesussa, kalastuskäytössä tai vaikkapa sienestyksessä.

Reilun nilkan syvyinen vesi näille saappaille sopiva ilman riskiä hörppäyksestä.

Kokoja löytyy välille 37-47, joten useimmat löytävät omansa. Vinkkinä kannattaa valita tavallista kokoa yhtä suurempi koko, jolloin villasukan käyttö onnistuu kätevästi ja saappaiden käyttökausi pitenee.

Kapea lesti takaa sen, etteivät saappaat juuri hölsky jalassa vaikka numero olisi isompikin.

Kapealestiset saappaat eivät juuri hölsky jalassa vaikka numero olisikin hieman tavallista suurempi. Kohtuulliset 46 euroa maksavat monikäyttöiset saappaat voi tilata suoraan täältä: https://maritimshops.fi/fi/tuotteet/100665397/kumisaappaat

- Mainos -