Etusivu » Buster Haukitreffit lienee Suomen hyväntuulisin kalastuskilpailu
Tapahtumat

Buster Haukitreffit lienee Suomen hyväntuulisin kalastuskilpailu

Uudessakaupungissa lokakuussa järjestettävät Buster Haukitreffit kokoaa joukon samanhenkisiä ihmisiä viihtymään yhdessä ilman vavan puristamista. Vaikka kilpailu on tietenkin kovaa ja palkinnot erinomaisia kuten Buster Mini -vene tai Humminbirdin Solix-monitoiminäyttö, niin tapahtumassa on käsinkoskeltavan hyvä tunnelma.

Monivuotiset perinteet omaava kilpailu noudattaa pääosin tuttuja kaavoja muistakin kalastuskilpailuista eli kisaan voi osallistua maksimissaan kolmen hengen venekunnilla ja venekunnan tulos on viiden pisimmän (alamitta 65 cm) hauen yhteismitta. Kalat mitataan ja vapautetaan kuvan ottamisen jälkeen. 

2023 kipparikokous.

Hymy ei hyytynyt myrskystä huolimatta

Viime vuoden kisa käytiin todella kovissa olosuhteissa tuuliennusteen ollessa koko ajan myrskylukemissa. Siitä huolimatta Haukitreffit houkutteli Uudenkaupungin edustalle lähes 50 venekuntaa. Kilpailupäivän lähestyessä tuuliennusteet kuitenkin voimistuivat, joten kilpailualue rajattiin saariston suojaamalle alueelle ja kilpailuaikaa lyhennettiin. 

”Päivän aikana tuuli nousi myrskylukemiin, mutta Uudenkaupungin edustan saaristossa olosuhteet olivat koko ajan paremmat kuin Isokarin havaintoasemalla, joka on avomerellä 20 kilometrin päässä kilpailualueelta”, tapahtuman järjestelyistä vastannut kalastusopas Jani Ollikainen kertoo.

Kisa jouduttiin kuitenkin turvallisuussyistä keskeyttämään, jotta pienemmillä veneillä liikkuneet kisaajat eivät joutuisi riskeeraamaan. Uudenkaupungin Meripelastusseura oli saattamassa veneitä järjestäjien apuna, ja he myös kiersivät kilpailualueen tapahtuman alettua. Vaikka keli ei suosinut, onnistuivat monet silti saamaan korttiin täytettä ja kisan suurin hauki oli kuitenkin kunnioitettavat 95 cm.

Palkintojenjaon jälkeisessä illanvietossa nähtiin paljon iloisia naamoja ja kaikki olivat selkeästi tyytyväisiä kovassa kelissä keikkumisen jälkeen, vaikka kalastus olikin välillä vaikeaa koska kisa-aluetta rajattiin eikä tuulen puolella voinut välillä kalastaa lainkaan. 

Toisten tsemppaaminen ja onnittelu kuuluvat Buster Haukitreffien henkeen ja siksi niin moni venekunta osallistuu vuosi toisensa jälkeen ammattimaisesti järjestettyyn tapahtumaan, jossa palkinnot ovat huippuluokkaa. Osallistumismaksu on todella maltillinen 60 euroa per venekunta.

Vuoden 2019 kisassa sää helli ja paikalla oli suuren urheilujuhlan tunnelmaa.

2024 Buster Haukitreffit

Tämän vuoden kisapäivä on lukittu ja se on 28.9.2024. Seuraa Busterin ja kalastusopas Jani Ollikaisen sosiaalisen median kanavia kauden aikana sekä osoitetta buster.fish  

Teksti ANTTI ZETTERBERG Kuvat TOMMI IHALAINEN & JANI OLLIKAINEN