Etusivu » Aina mukana kulkeva täysiverinen kaikuluotain – Deeper Smart Sonar CHIRP+
Deeper Smart Sonar CHIRP
Kalastusvälineet Varusteet

Aina mukana kulkeva täysiverinen kaikuluotain – Deeper Smart Sonar CHIRP+

Kolmella eri taajuudella veden alta tietoa tuottava Deeper Smart Sonar CHIRP+ kulkee mukana kaikkialle, sillä hieman golfpalloa suurempi laite ei vaadi kaverikseen kuin älypuhelimen.

Deeper tunnetaan kannettavien tai pikemminkin heitettävien kaikuluotaimien erikoisosaajana. Nyt kokeiltu CHIRP+ on valmistajan tähän asti hienoin ja kunnianhimoisin laite. Tarkat lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://wakefishing.com/tuote/deeper-smart-sonar-chirp

Kuhia ja todennäköisesti haukia järven keskimatalikolla juhannuksena.

Kätevä käytettävyys

CHIRP+ vaatii toimiakseen ilmaisen älypuhelinsovelluksen, joka löytyy niin Apple- kui Android-käyttäjillekin. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin asettaa varsinainen laite veteen kellumaan sen aktivoituessa välittömästi vesikosketuksesta.

Laite luo oman wifi-verkon, johon älypuhelin liitetään. Saimme yhteyden vielä noin 80 metrin päässä olevaan luotaimeen, joten wifi:n teho on riittävä. CHIRP-tekniikan lisäksi Deeper sisältää GPS-yhteyden karttaominaisuuksia varten.

Yksittäinen kuha kovalla pohjalla. Värimaailmaa voi tarvittaessa muuttaa oman maun mukaan.

Kalastus

Kun sopiva älylaite on kytketty, voi Deeperin päästää töihin. Sitä pystyy heittämään tarvittaessa raskailla haukivälineillä kauemmaksi, mutta me kokeilimme sitä pienellä uusmaalaisella kuhajärvellä pienveneen vieressä narulla kiinnitettynä.

Deeper pitäisi kiinnittää veneeseen kunnolla, jotta sen apua voisi käyttää hieman kovemmassa vauhdissa, mutta soutuvauhdilla sen tarjoamaa tarkkaa kaikutietoa pystyi hyvin lukemaan puhelimen ruudulta.

CHIRP-tekniikka mahdollistaa tarkemman kuvan lähempää pintaa ja kalat on helppo erottaa. Luotaus onnistuu jopa 100 metriin, mutta meille riitti hyvin alle 10 metriä, jossa kuva oli kiitettävän tarkkaa.

Niin vertikaalijgaus kuin tavallinen heittojigauskin saivat uutta nostetta veneessä, jossa ei koskaan ole ollut kaikuluotainta. Pienen järven salaisuudet alkoivat paljastumaan puolen päivän soutelun jälkeen ja pystyimme muodostamaan samalla luodatuista alueista omat syvyyskartat.

Vertikaalijgin seuraaminen onnistuu. Jigiä liikuteltu aktiivisesti, jotta liike piirtyy kuvaan. Oikealla näkyy reaaliaikasignaali.

Muuta älyä

Deeper Smart Sonar CHIRP+ älypuhelinsovelluksen avulla voidaan tehdä kalastusmuistiinpanoja sekä jakaa kuvia tai tietoja sosiaaliseen mediaan. Valmistajan mukaan Deeper-sovellusta päivitetään säännöllisesti ja siihen lisätään toimintoja tai niitä parannellaan jatkuvasti.

Hauki oli tällä kertaa aktiivisempi osapuoli Deeperillä löydetyistä kaloista.

Monipuolisuutta

Laadukkaan oloinen Deeper Smart Sonar CHIRP+ soveltuu heittokalastuksen ohella myös pilkintään talvikäytössä. Esimerkiksi paljon reissaavalle kalastajalle se on oiva apuväline uusien vesien tutkintaan.

Deeper Smart Sonar CHIRP+

 • Kaikutekniikka 3 taajuuksinen CHIRP
 • Narrow CHIRP 675 kHz (7°) Medium CHIRP 290 kHz (16°) Wide CHIRP 100 kHz ( 47°)
 • Min – Max toimintasyvyys 15 cm – 100 m
 • Lämpötila-anturi
 • Käyttölämpötila min. -20°C max. 40°C
 • GPS
 • Toiminta-aika GPS päällä 4,5 tuntia, GPS pois päältä kytkettynä 6 tuntia
 • Lataustekniikka, nopea lataus 80% 45 min, 100% in 75 min
 • Sisäinen akku Litium Polymer, 3.7V ladattava, 950 mAh Input 110V/220V.
 • Liitännät Micro USB, 5V 2A Wi-Fi
 • Koko 65 mm halkaisija, paino 90 g
 • Hinta 319 euroa. Edustaja Wake Fishing.
 • https://wakefishing.com/tuote/deeper-smart-sonar-chirp/
  • Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG
   Avustaja JUHO LAITINEN