Etusivu » Bollélta kelluvat kalastuslasit Holman & Brecken Floatable
Holman Floatable
Kalastajan elämä Kalastusvälineet Varusteet

Bollélta kelluvat kalastuslasit Holman & Brecken Floatable

Ranskalainen aurinkolasivalmistaja Bollé on panostanut kalastukseen ja tästä uusimpana esimerkkinä ovat Brecken Floatable ja Holman Floatable kelluvat aurinkolasit.

Holman kelluu aivan pinnassa, Brecken hieman pinnan alapuolella.

Brecken Floatablen aisojen sisäpuolella on ilmakuplia, jotka mahdollistavat kelluvuuden. Holman Floatable on valmistettu materiaalista, jonka ominaispaino häviää vedelle. Kellutuskokeessamme Holman kellui paremmin aivan pinnassa ja Brecken hieman syvemmällä. Kummatkin kuitenkin kelluivat hyvin.

Holman Floatable.

Laseja käyttivät miesten lisäksi myös yksi nainen, Heli Nikula, joka kokeili Breckeneitä kotivesillään. Vaikka lasit näyttivät aluksi suurilta, ne istuivat Helin kasvoille muitta mutkitta ilman että ne häiritsisivät kalastusta. Kovaa vauhtia veneellä ajaessa ei kummankaan reunoista tullut häiritsevää ilmavirtaa silmiin eikä sivuhäikäisyä ilmennyt missään tilanteessa.

Laadukasta optiikkaa

Bollé on eräs maailman suurimmista aurinkolasimerkeistä ja sen näkee. Materiaalit ovat kauttaaltaan laadukkaita pienintä yksityiskohtaa myöten. Linssit ovat vahvaa polykarbonaattia Bollén omalla HD-suodattimella, joka parantaa kontrastia. Kalastajalle polarisoiva ominaisuus on olennaista, sillä se poistaa vaakaheijasteet veden pinnasta ja mahdollistaa näkymän veden alle.

Heli Nikula kokeili Breckeneitä Näsijärvellä. Off Shore Blue -linssi ei ole aivan optimaalisin humusjärveen.

Bollélla on kaksi erityisesti vesille tarkoitettua polarisoitua linssiä

Off Shore Blue (Breckenissä) ja Brown Gold (Holmanissa). Kummankin mainio suorituskyky korostuu kirkkaassa kelissä ja pilvisellä säällä Brown Gold –linssi pääsee loistamaan, sillä se muuttaa valonsävyn sellaiseksi, että pinnan alle näkee jopa humusvedessä.

Brecken Floatable.

Breckenin Off Shore Blue toimi erinomaisesti kirkkaassa meri –ja järvivedessä ja hyvin humuksellisessa tai sameassa järvivedessä. Kummastakin löytyy neljä erilaista linssi/kehysvaihtoehtoa, jolloin sopivan voi valita sen mukaan missä päin kalastaa.

Käytännöllistä helppoutta

OLEO-pinnoitus saa myös suolaveden katoamaan linssien pinnoilta nopeasti.

Lasit jäävät kellumaan välittömästi veteen tiputtuaan ja niiden havainnointi tai löytäminen on helppoa aisojen huomiovärien ansiosta. Linssien OLEO-suojapinnoitus helpottaa suolavesipärskeiden puhdistamisen nopeasti ja lasit ovat nopeasti käyttövalmiina. Kalastukseen ei juuri käytännöllisempiä laseja löydy. Lasien hinta on 179 euroa. Tarkista saatavuus ja lisätiedot www.neonsun.fi.

Teksti ANTTI ZETTERBERG
Kuvat JANNE KOIVISTO & ANTTI ZETTERBERG