Etusivu » DS18 tarjoaa huippuluokan äänentoistoa vesille
Varusteet

DS18 tarjoaa huippuluokan äänentoistoa vesille

Suosikkimusiikin kuuntelu tuo vesille lisää fiilistä ja mikäpä onkaan parempaa, kun nostattaa tunnelmaa musiikilla kesäillassa veneillen tai ennätyskalan saamisen jälkeen. Jotkut kuuntelevat musiikkia aina kun kalastavat vaikka jatkuva äänimaailma ei välttämättä kaikille sovi. Yhtä kaikki, laadukas äänentoisto tuo lisäarvoa veneilyyn yhtä lailla kuin autoiluunkin ja siihen DS18-kaiuttimet sopivat kuin nakutettu.

On erikoista, että hyvä äänentoisto on autossa itsestäänselvyys, mutta veneiden ja etenkin pienempien veneiden äänentoistoon ei ole Suomessa juurikaan panostettu. Suurimpana ongelmana ovat ahtaiden tilojen ohella huonolaatuiset kaiuttimet, jotka on sijoitettu usein huonoon paikkaan.

Ei autokaiuttimia veneisiin

Autokaiuttimet eivät ole sopivia veneisiin monestakin syystä: ne on tarkoitettu asennettavaksi autossa valmiiksi koteloituihin paikkoihin, jolloin ne saavat koteloista tarvitsemansa kaikupohjan. Veneissä näitä kaikupohjia harvemmin on ja siksi tarvitaan erityiset venekäyttöön suunnitellut kaiuttimet.

Toinen merkittävä seikka on suojaamattomuus, sillä autokaiuttimia ei ole suojattu korroosiolta, vedeltä tai UV-säteilyltä. Kolmas liittyy turvallisuuteen ja se on kaiuttimen suojaamattoman magneetin aiheuttama häiriö veneen kompassille.

DS18 Hydro CF-65M on huippulaatuinen hiilikuiturunkoinen koaksiaalikaiutin. IP65-suojattu ja UV-suojattu.

Veneen rakenne poikkeaa myös olennaisesti autosta. Kyljet ovat kapeita, tilat erikoisen muotoisia ja luukkuja sekä koteloita riittää. Tämä asettaa valtavan haasteen äänentoiston toteutukselle.

Hyvissä venekaiuttimissa onkin laadukkaat roiskeveden, kosteuden ja auringonvalon kestävät komponentit ja äänentoistoelementit sekä täysin ruostumattomat materiaalit. Niissä on myös kyky toistaa bassoa ilman erillistä subwooferia.

Ääntä moneen veneeseen

DS18 on amerikkalainen, Floridasta kotoisin oleva valmistaja, joka on keskittynyt laadukkaisiin audiolaitteisiin, joita käytetään erilaisissa kulkuneuvoissa kuten autoissa, moottoripyörissä ja veneissä.

Veneisiin suunniteltuja audiolaitteita DS18 on valmistanut vuodesta 2017 alkaen. DS18-mallistosta löytyy sekä uppoasennettavia että kaideasennettavia tai konsoliin pinta-asennettavia kaiuttimia.

Tuotteet suunnitellaan ja testataan Yhdysvalloissa ja valmistus tapahtuu pääosin joko Koreassa, Brasiliassa tai Kiinassa. Jotkut erikoismallit kootaan Yhdysvalloissa. Kansainväliset jakelukanavat ulottuvat yli 89 maahan.

IP65-suojattua audiota

DS18:n veneisiin tarkoitetut kaiuttimet, vahvistimet ja ohjausyksiköt ovat kaikki IP65-suojattuja ja komponentit on suunniteltu lähtökohtaisesti kosteisiin olosuhteisiin. IP65-luokitettu suojaus tarkoittaa, että tuo on suojattu voimakkaalta roiskevedeltä ja pölyltä.

Kuvista näkee autokaiuttimista selkeästi poikkeavan ja tukevamman rakenteen.

Tarkoituksenmukainen rakenne tekeekin DS18-kaiuttimista täydellisen veneisiin, sillä kaikki johdotukset, liitännät ja suojaukset on tehty kestämään kosteita olosuhteita. Kaiuttimet ovat myös sen verran lujaa tekoa, ettei niiden suhteen tarvitse huolehtia talvisäilytyksenkään aikana.

Edullisemman pään Hydro MRX -sarjan paketti, joka on suomalaisiin veneisiin sopiva. Saa myös valkoisena.

DS18-diskanttielementeissä käytetään pääosin titaania sen rasitus- ja säänkestävyyden vuoksi. Titaaniset diskanttikaiuttimet ovat vähemmän resonoivia ja tarjoavat pehmeämmän ja kirkkaamman äänen kuin alumiiniset diskanttikaiuttimet.

DS18:n lupaus onkin ”We like it loud”, mikä tarkoittaa, että näitä kaiuttimia voi soittaa maksimitehoilla ilman ongelmaa äänen säröytymisestä. Lisähuomiona on hyvä mainita näyttävyyttä tuovat tuovat sisäänrakennetut RGB-LED-valot.

Kaiteeseen kiinnitettävät kaiuttimet mahdollistavat asennuksen esimerkiksi ohjauspulpetin yläpuolelle.

Ennen hankintaa muista nämä

Äänitulon kautta kaiuttimiin tulevalla äänellä on merkittävä vaikutus yleiseen äänenlaatuun, aivan kuten muillakin audiojärjestelmillä. Tarvittaessa DS18-mallistosta löytyy myös sopivat vahvistimet.

Venekaiuttimia on saatavana eri kokoisina, ja ne tarjoavat erilaisen äänenlaadun. Ennen hankintaa tulee määrittää käytettävissä oleva tila, johon aiot asentaa kaiuttimet. Usein koot ilmoitetaan kaiutinkartion koossa kehyksen koon sijaan.

Lisätietoa https://ds18.com/pages/marine