Etusivu » Edullisesti voittajaluokkaan – Climax iBraid & iBraid U-Light
Climax-iBraid-U-Light-sopii-mainiosti-UL-kalastukseen.-Tässä-puolattuna
Varusteet

Edullisesti voittajaluokkaan – Climax iBraid & iBraid U-Light

Saksalainen Climax iBraid putsasi palkintopöydän viime kauden EFTTEX-messuilla kategoriassa ”Paras uusi kuitusiima”. Saimme siimaa kokeiltavaksi kevään kynnyksellä yhdessä Okuman Epixor-kelojen kanssa.

Climax iBraidin rakenne noudattaa nykyistä monikuiturakennetta. Kahdeksasta kuidusta tiukasti punottu siima on Teflon-pinnoitteensa ansiosta erittäin liukas ja samalla hiljainen että pitkäheittoinen. Monikuiturakenteen hyötynä on se, että se vahvistaa siiman rakennetta ja tekee siitä samalla notkeamman. 

iBraid on suoraan rullasta sopivan notkeaa ja pyöreää. Niin sanottua ensimmäistä heittoa ei tarvitse jännittää, mikäli siima on oikein puolattu. Takavuosinahan kuitusiimojen kanssa oli aina ensimmäisillä kerroilla jännää kun jäykähkö siima otti aikansa ennen kuin asettui kalastajalle mieluisaksi.

Siimassa on varsin hyvät lujuusarvot ja esimerkiksi 0,14 mm luvataan yli 11 kilon vetolujuus. Tämä yhdistettynä hyvään solmupitävyyteen ja hankauskestävyyteen tekevät iBraidista mainion yleissiiman kaikkeen käyttöön, sillä paksuuksia on aina 0,40 milliin asti. 135 metrin rulla maksaa 16,90 euroa, jota voi pitää erinomaisena hinta-laatu-suhteena. Väri chartreuse. Soveltuu niin haspeli- kuin hyrräkeloillekin.

UL-kalastukseen U-Light

Climax iBraidista löytyy myös erityinen UL-kalastukseen suunniteltu U-Light-versio. Siinä paksuudet ovat kaikkein kevyimpään kalastukseen, kuten mikrojigaukseen tai koskikalastukseen suunniteltuja (0,04-0,10 mm). Värinä on hyvin eri olosuhteissa näkyvä chartreuse. Hinta on niin ikään 16,90 euroa 135 metrin rullalta. 

Aloituskuva: Saksalaisen Climaxin iBraid on mainion hinta-laatu-suhteen omaava moderni kuitusiima.

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG

Climax iBraid U-Light sopii mainiosti UL-kalastukseen. Tässä puolattuna 0,10 mm.