Etusivu » Kun tylsä veitsi ei ole vaihtoehto – Chef’s Choice Trizor XV
Chef’s Choice Trizor XV teroittaa
Kalastajan elämä Kalastusvälineet Varusteet

Kun tylsä veitsi ei ole vaihtoehto – Chef’s Choice Trizor XV


Chef’s Choicen teroittimet ovat ammattilaatua. Niiden toimivuus yhdistettynä äärimmäiseen helppokäyttöisyyteen tekevät niistä myös innokkaan kotikokkaajan luottopelin.

Nyt kokeiltu sähkökäyttöinen Chef’s Choice Trizor XV on putsannut palkintopöytiä eri medioiden testeissä ja saimme Jannen kanssa sen kokeiltavaksi.

Teroitin tuli tarpeeseen, sillä oma veneessä aina oleva Wichardin kääntöveitsi oli osunut kiveen eikä vanha kotileipäveitsikään missään huippuiskussa ollut ruislimppua leikatessa.

Kolmivaiheinen teroitus tekee ihmeitä

Chef’s Choice Trizor XV teroittaa kaikki veitsityypit stiletistä sahalaitaiseen leipäveitseen tasaisesti huipputerävään 15 asteen kulmaan oli terän alkuperäinen kulma mikä tahansa. Teroitus tapahtuu kolmivaiheisesti karkeammasta hienompaan.

Teroittaminen on todella yksinkertaista: veitsen kunnosta riippuen käytät terää eri hahloissa timanttipäällysteisten teroituslaikkojen hellässä huomassa. Teroitus tapahtuu vetämällä terää kärjestä tyveen itseä kohti kevyellä otteella.

Huonokuntoisen veitsen uudelleenteroitus kestää noin minuutin ja terän ylläpito vain noin 10 sekuntia. Veitsen terän metallin laatu vaikuttaa oleellisesti siihen, kuinka usein terää joudutaan teroittamaan, mutta Chef’s Choice Trizor XV:n hienostunut ote ei rouhi terää vaan tekee hyvästä paremman.

Chef’s Choice Trizor XV

Lopputulos

Jokainen veitsi tuli niin teräväksi, että terään ei lähes uskaltanut koskea. Helppokäyttöinen teroitin sai amatööritkin näyttämään ammattilaisilta. Tylsä veitsi ei tosiaan ole Chef’s Choice Trizor XV:n käyttäjälle vaihtoehto.

Kolme vaihetta kohti terävyyttä.

Teroittimen hinta ei ole halvimmasta päästä, 245 euroa, mutta rahalla saa laatua, joka kestää seuraavalle sukupolvelle ja ylikin. Miksi tyytyä vähempään? Lisätietoa: www.mastermarkbrands.fi.

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG & JANNE KOIVISTO