Etusivu » Maritim venevarustevinkit 8/2020 | Langaton Reolink Go 4G -valvontakamera
Varusteet

Maritim venevarustevinkit 8/2020 | Langaton Reolink Go 4G -valvontakamera

Syksyn ja alkutalven pitkä pimeä aika on varkaiden sekä muiden hämärähommiin erikoistuneiden henkilöiden kulta-aikaa. Ilman vartiointia seisovat veneet, trailerit, kesämökit ja muu omaisuus ovat houkuttelevia kohteita rötöstelyyn. Langaton akulla toimiva Reolink Go 4G -valvontakamera on kätevä apu kohteiden valvontaan.

Reolinkin akun kapasiteetti on 7800 mAh, joten akun kesto on erinomainen. Toki laitteen voi kytkeä myös suoraan virtalähteeseen.

Reolink on erikoistunut erilaisten valvontakameroiden valmistamiseen ja merkillä onkin erittäin kattava valikoima kameroita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Nyt esittelyssä oleva Go 4G -malli on täysin langaton, akkukäyttöinen ja säänkestävä (IP65 = laitteella on korkein luokitus mekaanista tunkeutumista vastaan eli se on pölytiivis. Päälle suihkutettu vesi ei aiheuta toimintahäiriötä).

Käytäntöön

Akkukäyttöisenä Reolinkin voi vaikka tarvittaessa asentaa trailerissa seisovaan veneeseen sellaiseen paikkaan, josta rötöstelijät eivät sitä huomaa. Kameran infrapunaan perustuva hämärätallennusominaisuus pystyy tuottamaan tunnistettavaa kuvaa aina 10 metrin päähän pimeässä. Koska tallennus alkaa aina liikkeestä, on tärkeää, ettei kameraa asenna paikkaan, jossa tahaton liike voisi aiheuttaa turhaa tallentamista.

Kamera asennettuna kesämökin räystään alle, josta se valvoo pihapiiriä ja rannassa olevia veneitä.

Helppokäyttöinen

Käyttöönotto ei voisi helpompaa olla, valmista tulee muutamassa minuutissa ja kaikki sujuu suomeksi. Tarvitset ilmaisen mobiilisovelluksen ja max. 64 GB SD-muistikortin lisäksi SIM-kortin, jolla laite pitää yhteyttä 3G/4G-verkkoon.

Näkymä sovelluksesta. Asentaminen on helppoa QR-koodin skannauksen jälkeen.

SIM-kortiksi kelpaa vaikka prepaid-liittymä, jossa on esimerkiksi 10 eurolla saldoa, sillä yhteys ei ole päällä verkkoon jatkuvasti vaan vasta silloin kun liiketunnistin huomaa liikettä ja lähettää ilmoituksen.

Asennuksessa SIM-kortin pin-koodi täytyy poistaa esimerkiksi puhelimen tai tabletin kautta. Liikkeen tunnistuksen herkkyyttä voi myös säätää oman maun mukaan.

Akku, sim-kortti ja SD-kortti asennetaan koteloon ja päälle kierretään suojakupu ja lopuksi huppu. Kokeessa käytetyssä prepaid-liittymässä on 7 euroa saldoa.

Liikkeen myötä tapahtuva tallennus tallentuu muistikortille ja sitä pystyy tarkastelemaan helposti mobiilisovelluksella. Mobiilisovelluksella voidaan hallinnoida kameran asetuksia ja nähdään akun varaustila. Akun lataaminen tapahtuu kätevästi microUSB-liittimen avulla 5V laturilla, kuten esimerkiksi puhelin- tai autolaturilla.

Lataus on mahdollista myös Reolink Solar Panel -aurinkopaneelilla. Mikäli halutaan varmistua, ettei virta lopu missään tilanteessa, kuten esimerkiksi talvella, voi kameraa käyttää myös latausjohto liitettynä. Laitteen mukana tulee vielä kuminen suojahuppu, jolla valkoisen kameran saa hienosti naamioitua huomaamattomaksi.

Mahtuu pieneen tilaan ja tuottaa hyvää kuvaa

Reolink on kooltaan vain kahvikupin kokoinen, joten sen saa käytännössä mihin tahansa asennettua huomaamattomasti. Kun kameran on saanut asennettua hyvään paikkaan, tuottaa se myös erittäin hyvää videokuvaa. Kuva näyttää täysin 1080p laatuiselta ja laatu on varsin hyvää myös pimeässäkin infrapunavalojen ansiosta.

Yökuvaa. Puut ovat noin 10 metrin päässä.
Sama paikka päivällä. Talveksi peitelty vene ja kumolleen kaadettu soutuvene mukana.

275 euroa on kohtuuraha siitä helposta mielenrauhasta, jonka Reolink Go 4G tuottaa. Hanki omasi suoraan täältä https://maritimshops.fi/fi/tuote/108171986/9514004290/reolink-go-valvontakamera/108357501/1

Langaton valvontakamera Reolink Go 4G

• Säänkestävä (IP65)
• SIM-korttipaikka ja ladattava akku
• Toimii 7800 mAh-akulla viikkoja, jopa kuukausia
• Infrapunavalojen avulla näkee hämärässä 10 metriin asti
• Helppo asentaa paikkaan kuin paikkaan
• Liiketunnistin aktivoituu liikkeestä, tekee hälytyksen älypuhelimeen tai sähköpostiin
• Tallentaa videota täydellä 1080p Full HD -laadulla muistikortille