Etusivu » Meiho-rasiat kestävät kovaa käyttöä
Meiho rasiat
Varusteet

Meiho-rasiat kestävät kovaa käyttöä

Meiho Chemical Industry Co. on vuonna 1955 perustettu japanilainen vieherasioiden ja muovisten säilytyslaatikoiden valmistaja. Se on siis kutakuinkin yhtä vanha kuin toinen, joskin ainakin meillä paljon tunnetumpi vieherasiavalmistaja, Plano Molding Company (1952).

2000-luvun alkupuolella useita muotoilupalkintoja kuitanneen Meihon tuoteluettelo on 51-sivuinen lämiskä, jossa on useita kymmeniä erilaisia rasioita sekä niiden liikutteluun tarkoitettuja pakkeja ja salkkuja. Valinnanvaraa siis löytyy. 

Foam-pohjaisia erikoisrasioita esimerkiksi heittoperhoille tai spinnerbaiteille.

Meiho Versus -uistinsalkku, VS3070, on ollut Mikalla jo kolme vuotta käytössä.  Salkussa on runsaasti sekä muunneltavia että kiinteitä lokeroita. Alaosan lokerot ovat lisäksi syvät, joten mukaan mahtuvat kalankäsittelyvälineet ja jopa eväät. Salkku ei säälimättömän kestotestin tuloksenakaan rutise eikä rutku vaan kahva, lukitussalvat ja ulkokuori ovat kaikki edelleen hyvässä kunnossa. 

Kuusi rasiaa kokeessa

Salkun lisäksi testasimme lyhyemmässä kokeessa seuraavat Meihot: VS3043 ”haukiboksien kuningas”, VS3020 ”jerkkirasia”, HD ”2-tasoinen uistinrasia”, 180V ”Vertikaalirasia”, VS3020 foam ”spinnerbait-/haukiperhorasia” ja VS820 ”uistinrasia”.

Kuten maahantuoja lupaa, Meihot kestävät vaikka satakiloisen kalastajan astua useamman kerran päälle. Halpa vapaa-ajantavaratalosta ostettu verrokkirasia hajosi puolikkaasta kerrasta. Lisäksi heittelimme laiturilla tyhjiä ja täysiä rasioita, saaden rikki verrokkirasiat, muttemme yhtäkään Meihoa. Ja koska kiinnikkeet ovat usein rasioiden heikko kohta, rutkutimme niitäkin rikkomismielessä. Tuloksetta.

Meiho Versus VS3070 -uistinsalkku on pärjännyt hyvin rajussa kestotestissä.

Ei mikään Plano-kopio

Suomessa Meihoa edustaa Santico Trading, jolta olemme saaneet aiemminkin muutamia rasioita testiin. Kokemus on, että Meihot ovat erittäin korkealaatuisia ja kestäviä. Mutta miksi Meiho ei ole ”breikannut” isosti, vaikka valikoima on laaja ja laatu korkea? Ehkä sopivien kovien ja pehmeiden irtorasiapakkien ja -laukkujen tarjoaminen osana kokonaisuutta parantaisi haluttavuutta. 

Käytettävyydeltään ja muunneltavuudeltaan Meihot ovat hyviä, mutta toisaalta poikkeavat totutuista Planoista ja sen kopioista. Tuttua Plano-mallia hakevaa Meiho ei välttämättä niinkään sytytä, kun taas tiettyyn tarkoitukseen erikoisrasiaa etsivä tai huippuluokan kestävyyttä arvostava saa Meihoista rahoilleen hyvän vastineen.

Lisätiedot: www.santico.fi/katalogi

Teksti ja kuvat NIKO SATTO & MIKA NUMMISTO