Etusivu » Parannettu oikeista paikoista – Lowrance Hook Reveal
lowrance-hook-reveal8
Varusteet

Parannettu oikeista paikoista – Lowrance Hook Reveal

Lowrancen Hook-sarjan viimeisin tulokas Reveal on hieno esimerkki siitä, miten yhä kehittyneempi tekniikka siirtyy entistäkin kilpailukykyisempään hintaluokkaan.

Kalastuselektroniikkavalmistaja Lowrancella on kattava mallisto kaikkiin kalastustyyleihin. Valmistaja on tunnettu siitä, että myös edullisempien laitteiden käyttäjät pääsevät nauttimaan kalliimpien laitteiden teknisistä innovaatioista. Näin kynnys uusien tekniikoiden käyttämiseen pienentyy ja samalla ymmärrys vedenalaisesta maailmasta kasvaa.

Millaisesta laitteesta on kyse?

Lowrance Hook Reveal -mallisto koostuu 5-, 7- ja 9-tuuman ja 800 x 480 pikselin resoluution näytöllä varustetuista laitteista. Ne ovat kaikki nykyaikaiseen tyyliin yhdistelmälaitteita eli niistä löytyy kaikuluotain sekä karttaplotteri, joka hyödyntää joko C-Map tai Navionics-karttoja. MicroSD-korttipaikkoja on yksi. 

Lähtöhinnaltaan reilun 450 euron (5”, 83/200 HDI-anturilla) laite tarjoaa paljon. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa auringonpaisteessakin hyvin näkyvä 1100 nitsin SolarMAX-näyttö, reaaliaikainen Genesis Live –kartoitus sekä automaattisesti säätyvä kaikuluotain. Luotaimesta saa parhaimman hyödyn käyttämällä Triple Shot -anturia (vain 7” ja 9”) jossa on korkea CHIRP-taajuus, SideScan-viistoluotaus ja DownScan Imaging (DI)-tekniikat. 

Valikot voi järjestää kätevästi oman maun mukaan. 9-tuumaiseen mahtuu paljon tietoa.

Tärkein uudistus on FishReveal-toiminto

FishReveal toimii samalla hyvänä esimerkkinä teknisten innovaatioiden siirtymästä edullisempaan hintaluokkaan, sillä se esiteltiin alun perin vuonna 2018 Lowrancen NOS59-ohjelmistopäivityksen yhteydessä kalliimpiin HDS Carbon-, HDS Gen 3- ja Elite-Ti -laitteisiin.

Kyseessä on tekniikka, joka nimensä mukaisesti paljastaa helpommin yksittäisetkin kalat erilaisten pohjanmuotojen läheisyydestä. FishReveal perustuu CHIRP- ja DownScan-informaation yhdistelmään, josta laitteen ohjelmisto muodostaa selkeän kuvan kalastajan tulkittavaksi. 

Kalastajaa tämä hyödyntää merkittävästi, sillä ennen tieto oli saatavissa vain kahta eri näkymää yhdistelemällä. Nyt ruudun tilaa voi tarvittaessa hyödyntää muuhun tai vain nauttia koko ruudun kokoisesta FishReveal-näkymästä.

FishReveal paljastaa kohdekalat selkeästi eri väreinä.
FishReveal toimii myös HDI-anturilla.

Käytössä

Meillä oli kokeessa malliston suurin eli 9-tuumainen versio monipuolisella Tripleshot-anturilla, yhdistelmän suositushinta ilman karttakorttia on maltilliset 919 euroa ja sijoitukselle saa paljon vastinetta.

Lowrance Hook Revealin käyttöliittymä noudattaa muista Lowrancen laitteista tuttua logiikkaa, jossa näkymät voi halutessaan muokata mieleisikseen värejä, asetteluita ja pikatoimintoja myöten.

Toimintoja käytetään näppäimistä ja kosketusnäyttöä ei ole. Näppäimet ovat kumia ja riittävän isoja käytettäväksi myös hanskat kädessä. Näppäimien tuntuma ei aivan yllä kalliimpien mallien tasolle, mutta ero on käytännössä marginaalinen, sillä kalliimpien mallien käyttö tapahtuu pääosin kosketusnäytön avulla.

Laite ei ole NMEA2000-yhteensopiva, joten sitä ei voi verkottaa muiden laitteiden tai perämoottorin kanssa.

Omien karttojen teko Genesis Liven avulla antaa huomattavasti enemmän tietoa. Ylhäällä olevassa kuvassa C-Mapin peruskartta, alhaalla Genesis Liven näkymää.

Omien karttojen teko sujuu mallikkaasti

Kalastaja tarvitsee käytännössä kaikuluotaimen ja kartan. Lowrancen erinomainen Genesis Live -kartoitustekniikka toimii todella sujuvasti ja omien karttojen teko onnistuu kalastuksen yhteydessäkin. 

Omat kartat tuovat varsinkin tuntemattomalla vesialueella kalastamiseen tietynlaista luottoa, jota ei välttämättä valmiilla kartoilla pysty saavuttamaan. Genesis Live-kartoitusta on mahdollista tehdä joko C-Map karttakortin aineiston päälle tai tyhjälle muistikortille.

Tehokas luotain

Hook Reveal kannattaa hankkia Tripleshot-anturilla, mikäli harrastaa vähänkään enemmän kalastusta. Anturin myötä tulevat myös viistokaikuominaisuudet, joten pieni lisähinta verrattuna perusanturiin kannattaa maksaa. FishReveal toimii myös HDI-anturilla 5” mallissa.

Viistoluotausnäkymä on tarkka

Kenelle?

Vaikka Lowrance Hook Reveal on edullinen, se ei kuitenkaan merkitse sitä, että siitä puuttuisi jotain olennaista. Mikäli harrastat aktiivisesti heittokalastusta ja liikut paljon eri paikoissa ja eri olosuhteissa, on Hook Reveal hyvä vaihtoehto. Vähäinen virrankulutus (1,25A 7” näyttö täydellä kirkkaudella), tehokkaaseen kalastukseen optimoidut ominaisuudet ja mainio hinta-laatu-suhde ovat hyviä perusteita hankinnalle. 

Hook Reveal takapaneelista löytyvät liitännät virralle ja anturille. Helppoa ja yksinkertaista

Lowrance Hook Reveal

Laitteita on saatavilla seuraavilla kokoonpanoilla:

 • Hook Reveal 5 HDI-anturilla 
 • Hook Reveal 7 HDI-anturilla 
 • Hook Reveal 7 Tripleshot-anturilla 
 • Hook Reveal 9 Tripleshot-anturilla 

Ominaisuudet:

 • Yhteensopiva MotorGuide Xi3:n ja Xi5:n kaikuanturien kanssa
 • Yhteensopiva Navionics Gold ja C-Map -karttojen kanssa 
 • FishReveal 
 • Reaaliaikainen Genesis Live –kartoitus
 • Automaattisesti säätyvä kaikuluotain
 • SolarMAX-näyttö
 • Uudet kaikunäkymien väripaletit
 • Optimoitu näppäimistö ja tärkeimpien toimintojen käyttö yhdellä kosketuksella
 • Kartat C-MAP, C-MAP Genesis, Navionics
 • 1 MicroSD-korttipaikka
 • Hinta alkaen 459 euroa (5”, HDI-anturi).
 • Lisätietoa www.lowrance.com/fi

Teksti ja kuvat ANTTI ZETTERBERG