Etusivu » Siekillä ajatellaan Suomea
SIEK logo
Kalalajit Kalastusvälineet Uistimet Varusteet

Siekillä ajatellaan Suomea

Puolalainen uistinvalmistaja Siek kuuluu turkulaisen Wake Fishingin valikoimiin. Yhtiön juuret ovat vuodessa 1986, jolloin innokas puolalainen kalamies Marek Wieczorek alkoi tekemään puusta käsin uistimia kellarissaan.

Marekin tuotokset olivat muidenkin mielestä erinomaisia ja kalastavia, joten suosiosta rohkaistuneena hän perusti yrityksen tekemään uistimia. Mallisto on kasvanut vuosien varrella kattamaan huomattavan määrän erilaisia kalastustyylejä –ja tapoja aina finesse-kalastuksesta raskaaseen jerkkikalastukseen.

Huolellista testausta

Jokainen Siekin uistin testataan yksilöllisesti ennen myyntipisteisiin lähettämistä. Käsinmaalatut värit ovat nekin tänä päivänä yhä harvinaisempia. Vaikka mallisto on vuosien varrella kasvanut, ei Marek ole tinkinyt laadusta.

”Teemme sen minkä laadukkaasti pystymme tekemään, emmekä lähde ahnehtimaan määrää ennen laatua”, hän painottaa.

Suomen markkinoille yksilöityjä uistimia

Siekillä on huomattava määrä vain Suomessa myytäviä uistimia. Uistinvalmistuksen suurvallassa tiedetään minkälainen on hyvä uistin ja Siekit ovat saaneet hyvän vastaanoton.

9-sentin Siek Gobio.
12-senttinen Siek Kuhakelmi.
Siek Super Cobra.

Mallistosta Kirre 4,5 cm, Super Cobra 5 cm, Kuhakelmi 9 cm, Kuhakelmi 12 cm, Gobio 9 cm, Leech, Ahvensieppari 3 g ja Kuhasieppari 5 g ovat erikoismalleja Suomeen.
Lisätietoa: woblerysiek.pl & wakefishing.com

Teksti ANTTI ZETTERBERG
Kuvat SIEK