Etusivu » Trem-teleskooppijalalla täsmäjännitys venepeitteeseen
Varusteet

Trem-teleskooppijalalla täsmäjännitys venepeitteeseen

Venepeitteen pitäisi suojata venettä niin sateelta, lumelta, lialta, pölyltä, auringolta ja lähes kaikelta ulkoiselta. Paraskaan venepeite ei kestä kovin kauan, ellei sitä ole oikein jännitetty veneen suojaksi. Siksi peitteen jännitykseen kannattaa käyttää hieman aikaa.

Teleskooppijalalla on kätevä säätää peitteen jännitys oikeaksi eikä tarvitse rakentaa mitään erillisiä tukia. Mikäli peitettä tarvitsee saada tuettua useammasta kohtaa, voi jalkoja ostaa enemmän, mutta pieniin veneisiin riittää hyvin yksi jalka.

Ilman jännitystä peiteen suojaavuus ei ole niin hyvä. Teleskooppijalalla peitteen kireyttä on helppo säädellä.

Yksinkertainen käyttää

Italialaisen Tremin valmistama portaattomasti säätyvä teleskooppijalka on alumiinia ja siinä on joustavat muovitassut, jotka eivät vahingoita veneen pohjaa tai suojapeitettä. Jalkaa on saatavilla 60–100 ja 90–150 cm pituisina versioina, joista pidempi on varmasti käyttökelpoisempi meikäläisiin veneisiin.

Jalkaa voi vapaasti säätää peitteen sisällä.
Kummassakin päässä on muotoon asettuvat muovituet.
Jalan avulla jännitetty peite vanhassa Pellinge 465 -veneessä.

Teleskooppijalka mitoitetaan summittaisesti ja asetetaan haluttuun kohtaan. Tämän jälkeen käännetään hieman vastapäivään ja lukitus aukeaa, jolloin jalkaa voi säätää oikean mittaiseksi. Kun peite on saatu hyvin jännitettyä, varmistetaan, että jalka on hyvin suorassa ja asennettaan joko toinen jalka tai ruvetaan viimeistelemään peitteen kiristystä. Yksinkertaista ja toimivaa.

Jalan avulla peite kuin peite saadaan jännitettyä oikein ja veneen päälle satava vesi ei jää lammikoiksi. Jalkaa on saatavilla kaikista hyvin varustetuista venetarvikeliikkeistä hintaan 29,20 euroa. Lisätietoa https://maritim.fi/product/peitteen-teleskooppituki-90-150cm/